Adobe Premiere Elements 2023 için Yenilendi!

2023 için mütevazı bir güncelleme ile Adobe Premiere Elements programına bir göz atalım. Apple Silicon desteği, Mac kullanıcılarına büyük performans iyileştirmeleri sunuyor.

Photoshop Elements gibi, Premiere Elements de güçlü video düzenleme araçları sağlayarak ve bunları hem yeni başlayanlara hem de daha deneyimli kullanıcılara hitap eden kullanımı kolay bir arayüze sığdırarak öne çıkıyor.

Bu yılki 2023 güncellemesi büyük bir yükseltme değil. Ancak 86,56 pound ile sosyal medyada paylaşmak için çok sayıda video çeken veya vlog, podcast veya iş için bazı hassas düzenleme çalışmaları yapması gereken kişiler için hala iyi bir seçenek olara karşımıza çıkıyor. Adobe 130,36 pound karşılığında Photoshop Elements içeren bir pakette Premiere Elements satın alabilirsiniz.

Video düzenleme karmaşık bir görev olabilir, bu nedenle Premiere Elements, farklı deneyim seviyelerine sahip kişiler için üç farklı düzenleme modu sunar.

İşte Premiere Element ile Gelen Modlar

‘Hızlı’ mod, birden fazla videoyu hızlı bir şekilde içe aktarmanıza ve bunları ekranın alt kısmında uzanan basit bir ‘zaman çizelgesinde’ otomatik olarak düzenlemenize izin vererek yeni başlayanların başlamasına yardımcı olur.

Adından da anlaşılacağı gibi, ‘Uzman’ modu, daha karmaşık düzenleme çalışmaları gerçekleştirmenize izin veren birden fazla ses ve video parçası sağlayan zaman çizelgesi ile daha ayrıntılı düzenleme araçları sağlar.

Ayrıca Photoshop Elements gibi, videolarınıza başlık ekleme veya hızlandırılmış efektler oluşturma gibi genel görevler için adım adım yardım sağlayan bir “Kılavuzlu Düzenleme” moduna da sahiptir.

Premiere Elements’ta bulunan kılavuzlu düzenlemelerin çoğu, yağan kar veya yapraklar gibi ‘bindirme’ efektleri veya bir düğün videosu için konfeti eklemenizi sağlayan “Animasyonlu Katmanlar” özelliği gibi Photoshop Elements’te bulunanlara benzer özelliklerdir. Bu, birçok video projesi için kullanışlı bir seçenektir. Ancak Kılavuzlu modda bile bu düzenleme araçlarından bazıları biraz göz korkutucu olabilir.

Kılavuzlu Düzenleme modundaki talimatlar, animasyon efektlerini nasıl seçeceğinizi ve bunları video zaman çizelgenize nasıl ekleyeceğinizi gösterir. Ancak yine de bindirme efektinin nasıl uygulanacağını belirleyen ‘Karıştırma’ modları gibi, kafa karıştırıcı ek seçenekler dizisi vardır. Biraz daha netlik – ve hatta belki uygun bir PDF kılavuzu – burada faydalı olacaktır.

Sosyal medya için çok fazla tasarlanmış başka özellikler de var. Ancak burada işler biraz daha karmaşıklaşıyor. Premiere Elements, Instagram için dikey (portre) videolar veya Facebook için daha büyük geniş formatlı videolar oluşturabilmeniz için video dosyalarının en boy oranını (yükseklik ve genişlik) değiştirmenize olanak tanır.

Bu, en-boy oranını ayarlarken konuyu net bir şekilde çerçevenin merkezinde tutmak için videoyu otomatik olarak düzenleyen “otomatik yeniden çerçeveleme” seçeneğiyle birlikte çalışır.

Ne yazık ki, ilk başta bu özellikleri bulmakta bile zorlandık ve sonra bu efektlerin uygulanmasıyla ilgili bazı karmaşık ayarlarla kafamız karıştı.

Aslında Eylül 2022’de piyasaya sürülen 2023 için Premiere Elements’in yeni sürümü nispeten mütevazı bir güncellemedir. Bu nedenle mevcut sahipler bunu önemli bir yükseltme olarak görmeyebilir. Ancak, özellikle M1 veya M2 işlemcili daha yeni Mac sahiplerine hitap edecek yeni bir özelliği var.

Apple Silicon Desteği

Photoshop Elements gibi Premiere Elements de artık Apple Silicon’u destekliyor ve Adobe, M1/M2 çipli Mac’lerde neredeyse %70 daha hızlı çalışacağını iddia ediyor. Video düzenleme zorlu bir iştir. Bu nedenle performansı artıran her şey kesinlikle memnuniyetle karşılanır. Özellikle bu güncellemede çok fazla önemli özellik olmadığı için.

Ana gelişme, geçen yıl Photoshop Elements’te tanıtılanlara benzer 24 yeni sanatsal efektin eklenmesidir. Bunlardan bazıları, kübizm veya dışavurumculuk gibi belirli sanatsal stilleri taklit ederken, diğerleri video kliplerinizin görünümünü geliştirmek için yalnızca renk veya ışık efektleri sağlar. Bu efektlerin kullanımı kolaydır. Onları video kliplerinize basitçe sürükleyip bırakabilirsiniz, ancak sonuçlar biraz isabetlidir. Bu nedenle beğendiğiniz bazı efektleri bulmak için bir süre denemeniz gerekebilir.

Uygulama ayrıca slayt gösterileri oluşturmak için bir dizi yeni şablon ve projenize müzik veya ses efektleri eklemek için kullanabileceğiniz yaklaşık 100 yeni ses klibi içerir. Photoshop Elements’te olduğu gibi, yakında çıkacak Elements mobil ve web uygulamalarıyla da Premiere Elements’ı kullanabileceksiniz.

Yakında herkese açık beta olarak sunulacak olan bu yeni uygulamalar, 2 GB çevrimiçi depolama alanı sağlar. Böylece mobil uygulamayı kullanarak fotoğraf ve video klipleri yükleyebilirsiniz; daha sonra indirebilir ve Premiere Elements’in tam sürümünde Mac’inizde düzenleyebilirsiniz.

Bu nedenle, Premiere Elements bu sefer yalnızca mütevazı bir güncelleme alırken, Apple Silicon’a verdiği destek, onu M1 veya M2 işlemcili Mac sahipleri için iyi bir yükseltme haline getirmeye devam edecek. Ayrıca, Premiere Elements’te yeniyseniz, satın almadan önce kontrol edebilmeniz için 30 günlük ücretsiz deneme sürümü de mevcuttur.

Sonuç

Tüm yapmak istediğiniz bazı kısa video klipleri sosyal medyaya yüklemeden önce hızlıca kırpmaksa, Premiere Elements bir aşırıya kaçma durumu olabilir. Ancak, birden fazla video, ses ve grafik dosyasını birleştirmek için daha güçlü düzenleme araçlarına ihtiyacınız varsa, o zaman hala 100 pound altındaki kategorideki en güçlü video düzenleyicilerden biridir.

Exit mobile version