Adobe Generative Fill Gibi Özellikleri Sunmaya Başladı

Adobe Generative Fill gibi özellikleri artık Photoshop, Illustrator ve Express'te ticari olarak kullanılabilecek şekilde sunuyor.

Adobe Generative Fill Gibi Özellikleri Sunmaya Başladı

Adobe, Generative Fill gibi özellikleri Photoshop, Illustrator ve Express’e getirdi. Generative Fill ve benzerlerinin içinde bulunduğu üretken yapay zekâ özellikleri ile sadece beta sürümünde çok sayıda görüntü üretildikten sonra Adobe’ye göre bu özellikler, Photoshop, Illustrator ve Adobe Express’te ticari olarak kullanıma sunuldu.

Bu sürümle birlikte şirketin Creative Cloud ücretli planlarının bir parçası olarak sunulan yeni bir Firefly web uygulaması da geliyor.

Her Ay Sınırlı Sayıda Görüntü Oluşturulabilecek

Yeni abonelik planı, Adobe’nin müşterilerin metin tabanlı bir istemi Photoshop, Illustrator, Express ve Firefly web uygulamasında görüntüler oluşturmalarını sağlayan jetonlar olarak tanımladığı GC’lere dayanıyor.

Gerçek paraları Firefly AI’a daha hızlı ya da daha çok erişmeyi sağlayan yeni bir para birimi olarak kabul edilebilir. Kullanıcılar aylık GC hakkına ulaştığında Firefly’ı uygun bir fiyat karşılığında kullanmaya devam edebilecek.

Üretken yapay zeka, eğitilmesi için “genellikle” internetteki tüm sanat eserlerinin kullanılması nedeniyle pek de sıcak karşılanmadı. Bu tartışmanın bir alt konusu da gerçek sanatçıların çalışmalarını eğitim amacıyla çaldıktan sonra farklı taktiklerle değiştirmesiydi.

Firefly, bu gibi endişeleri gidermeye yardımcı olmak için oluşturulan tüm çalışmalara bir etiket ekliyor. Bu, oluşturulma tarihinden oluşturulma aracına ve hatta üzerinde yapılan tüm düzenlemelere kadar çeşitli bilgiler sağlıyor.

Adobe, telif hakkı konusuna en çok dikkat eden firmalardan biri olmaya çalışıyor. Söz konusu önlemle yapay zekâ gelişimi için temel etik ve şeffaflık normları oluşturmayı amaçlıyor.

Exit mobile version