Adobe Fresco Nedir? Nasıl Kullanılır? Ücretsiz mi?

Eserlerini dijital ortamda yaratanların çıktığı günden beri birincil tercihi olan Adobe Fresco nedir? Hakkında merak edilenleri açıkladık.

Adobe Fresco Nedir? Nasıl Kullanılır? Ücretsiz mi?

Adobe, geçen yıllarda yepyeni bir çizim uygulaması ile grafik tasarımcıların karşısına çıktı. Çizim ve boyama için tek bir uygulamanın sunduğu mükemmel kullanıcı deneyimi, çok sayıda oyuncunun dikkatini üzerinde topladı. Peki, grafik tasarımcıların çok tercih ettiği uygulamalardan biri olan Adobe Fresco nedir?

Bu sorudan hareket ederek sanatçıların hayallerini gerçeğe dönüştürmek için başvurduğu söz konusu uygulama hakkında kafanıza takılabilecek tüm soru işaretlerinizi gidereceğiz.

Adobe Fresco Nedir?

Adobe Fresco , Adobe tarafından geliştirilen bir dijital çizim, boyama ve düzenleme uygulamasıdır. Hem vektör hem raster desteğinin olmasının yanı sıra fırça çeşitliliği bakımından da oldukça zengindir.

Başlangıçta iPad için geliştirilmiş olsa da Fresco artık iPhone, Microsoft Surface Pro ve Creative Cloud üzerinden Windows’ta kullanılabiliyor. Ne yazık ki şimdilik Android desteği mevcut değil ve şimdiye kadar Android versiyonunun geleceği ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunulmadı.

Adobe Fresco Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı ilk açtığınızda karşınıza ana sayfa gelir. Yeni bir proje açmadan önce aralarından seçim yapabileceğiniz hazır seçenekler olacaktır. Bu hazır ayarlardan dilediğinizi kullanabilirsiniz ama kafanızda daha farklı bir şeyler varsa “Custom Size” seçeneğine basarak özel boyut da belirleyebilirsiniz.

Uygulamayı yeni yükleyenler için sol kısımda “Learn” seçeneği mevcuttur. Bu seçeneğin üzerine basarak Fresco hakkında ayrıntılı olarak bilgi edinebilirsiniz. Bu, sizi fırça araçlarının nasıl kullanacağından tutun da katmanları nasıl oluşturup düzenleyeceğinize kadar uygulama hakkında bilmeniz gereken her şeyi içeren bir bölüme yönlendirir.

Daha önce bu tür bir uygulama kullanmadıysanız bu seçenekten yararlanmanız tavsiye edilir. Hızlı bir başlangıç yapmak isteyenler, belirli araçların nasıl kullanılacağını bu bölümden kısa sürede öğrenebilir.

Uygulamanın ayrıca bir keşfet bölümü de bulunuyor. Burada diğer sanatçıların neler yaptığını görebilirsiniz. Bunlar size ilham verecektir.

Adobe Fresco Ücretsiz mi?

Adobe Fresco’nun kullanılabilecek çeşitli planları vardır. Ücretsiz sürüm, var olan özelliklerin çoğuna erişmenize olanak tanır. Bir diğer deyişle, ödeme yapmak istemiyorsanız uygulamayı kısıtlı özelliklerle de olsa kullanmanız mümkündür.

Uygulama için ödeme yapmayı düşünürseniz Adobe’nin çeşitli planlarının sunduğu avantajdan yararlanmayı düşünebilirsiniz ama elbette ki sadece tek uygulama planına bağlı kalmayı da tercih edebilirsiniz.

Exit mobile version