Adobe CS6 Design Standart ile yaratıclığınızı keşfedin

Adobe, Creative Suite CS6 içeriği ile çağımızın en büyük değerlerinden biri haline gelen dijital yaratıcılığı, alışkın olunan bu literatür tanımından başka bir düzleme taşıyor

Yaratıcılık, literatüre göre olmayan bir şeyi hayal edebilme, bir şeyi herkesten farklı yollarla yapabilme ve yeni fikirler geliştirebilme yeteneğidir. Başka bir deyişle, yaratıcılık herkesin gördüğü şeyi aynı görüp onunla ilgili farklı şeyler düşünebilmek; günlük olaylara ve nesnelere herkesten farklı bakabilmek ve farklı yaklaşım tarzı geliştirebilmek olarak tanımlanıyor.
 
Adobe, Creative Suite CS6 içeriği ile çağımızın en büyük değerlerinden biri haline gelen dijital yaratıcılığı, alışkın olunan bu literatür tanımından başka bir düzleme taşıyor. Şu ana kadar Adobe Creative Suite serisi, tasarım, web ve video profesyonelleri için çok önemli değişikliklerle karşımıza çıktı. CS6 paketi içerisindeki 14 farklı uygulama ve dört Creative Suite (Adobe Creative Suite 6 Design Standart, Adobe Creative Suite 6 Design & Web Premium, Adobe Creative Suite 6 Production Premium ve Adobe Creative Suite 6 Master Collection) için güçlü yeni sürümler, Adobe”nin yaratıcı pazarlarda devam eden yenilikçiliğini pekiştiriyor.
 
 

 

Adobe”nin CS6 paketleri içinden Creative Suite 6 Design Standart”a yakından göz atalım. Creative Suite CS 6 Design Standart İçeriği Adobe Creative Suite CS 6 Design Standart”ın içeriğine göz atacak olursak Photoshop CS6, Illustrator CS6, Indesign CS6 ve Acrobat X Pro isimli uygulamaları görüyoruz. Bunların yanında Bridge CS6 ve Media Encoder CS6 gibi paylaşım uygulamaları da kullanıcılara sunulmuş vaziyette.
 

Yaratıcılıkta Sınırlar Kalkıyor

Adobe Creative Suite 6 ile birlikte gelen paketler arasında özellikle yayıncılara hitap eden CS6 Design Standart, yaratıcılığı tetikleyen üst düzey performanslı Adobe yazılımlarını içerisinde barındırıyor.


 
CS6 Design Standart içerisinde yer alan Photoshop ve Illustrator, özellikle tasarım projelerinde yenilikçiliğe önem veren kullanıcıların ilgi odağı haline geleceğinin sinyallerini mobil cihazlar için yapılacak tasarımları desteklemesiyle gösteriyor. Broşür, katalog veya dergi tasarlıyorsanız artık tasarımınızı bir tablet veya akıllı telefon için tasarlamak üzere ek zahmetlere girmenize gerek kalmayacak. Daha geniş bir kitle tarafından görüntülenebilmesini sağlayarak, yaratıcılığın farklı özelliklerini keşfetmek için artık standart aracınız CS6 Design Standart. Adobe CS6 Design Standart, Adobe Photoshop ve Illustrator yazılımları için sunduğu yerel 64-bit performansı ile kapsamlı dosyaların ve zorlayıcı işlemlerin üstesinden kolaylıkla gelebiliyor.
 
 

 

Adobe InDesign CS6, gerek masaüstünde gerekse iPad ve diğer tablet cihazlar için de medya yönünden zengin yayınlara da imza atmaya olanak sağlıyor. InDesign CS6 mizanpajları, kullanıcıların önceden tasarlamış oldukları basılı sayfaları son derece kolay bir şekilde mobil platform için en verimli formda hazırlamalarını sağlayarak, kullanıcıların medya yönünden zengin mobil yayınlara imza atmasını da mümkün kılıyor.

 

Adobe Creative Suite 6 Design Standart, yazılımındaki çok çeşitli yüksek performanslı çizim, boyama, desen ve görüntü değiştirme araçları ile tasarlanış amacını yerine getiriyor. Bu amaç doğrultusunda Adobe Photoshop CS6 ve Illustrator CS6 hiç olmadığı kadar hızlı çalışabilmeyi sağlayacak şekilde yeniden tasarlandı. Ayrıca söz konusu işlemler esnasında Adobe Mercury Graphics Engine”in sunduğu benzersiz hız ve hızlı yanıt verme performansı ile çalışmalarda akıcılığı yakalamak hiç de zor değil.
 
 

 

Yeni ve yeniden yapılandırılmış araçlarla zarif ayrıntılar elde etmek, yazma stilleri uygulamak, vektör katmanlarını kullanarak vektör nesnelerine kontur uygulamak ve degradeler eklemek, özel konturlar ve kesik çizgiler oluşturmak, katmanlar için hızla arama yapmak gibi heyecan verici aksiyonlar Design Standart”ın vaat ettiği özelliklerden sadece birkaçı. Bunlarla beraber bulanıklaştırmalar, ışımalar ve alt gölgeler gibi daha önceki sürümlerde hızlı çalışmayı engelleyerek, yoğun işlem gerektiren efektlerde bile ışık hızında çalışılabiliyor. Mac OS işletim sisteminin de desteklediği yerel 64 bit destek sayesinde sisteminizdeki tüm RAM”e erişerek uygulamaların Mac”inizde maksimum performansla çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca Design Standart”da bulunan yepyeni izleme motoruyla işlem görüntüleri düzenlenebilir vektörlere dönüştürülebilir. Bu sayede çalışma esnasında karmaşık kontrollerle uğraşmadan net çizgiler ve güvenilir renk sonuçları elde edilerek, sığdırma işlemlerinde çok daha kusursuz sonuçlara ulaşmak mümkün hale geliyor. Design Standart içerisinde capcanlı fırça darbeleriyle boyama yaparak etkileyici görüntüler yaratmak, bir fotoğrafın renklerini karıştırmak, şekil, uzunluk ve sertlik gibi kıl fırça özelliklerini kullanmak ya da tek bir fırça üzerinde birden çok renk tanımlamak ve bunları tuval üzerinde karıştırmak yaratıcılığı daha da körükleyen özellikler olarak öne çıkmakta.

 

Kısaca Adobe Creative Suite 6 Design Standart yazılımı, Adobe Photoshop ve Adobe Illustrator yazılımlarındaki muazzam performans artışı sayesinde tasarım çalışmalarının Mac ortamında ışık hızında yapılmasını sağlıyor. Video düzenleme işlerini Photoshop yazılımıyla, iPad ve diğer tabletlere yönelik tasarımlar gibi yeni projelerinizi ise Adobe InDesign ile gerçekleştirebiliyorsunuz. CS 6 sürümü ile zaman kazandıran onlarca geliştirme ve iyileştirme sayesinde sürekli olarak yapılan basılı yayın üretim görevleri de hızlanmış oluyor.

 

Exit mobile version