Adblock, zararlı reklamlardan kurtulmak için başvurulabilecek bir reklam engelleme eklentisidir ama bazen web sitelerinin düzgün bir şekilde çalışmasına engel olabilir. Bu durumda onu devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz. Peki, Adblock nasıl kapatılır?
Bu rehberde sorunuzu sadece birkaç basit adımla cevaplayacağız ve bununla da sınırlı kalmayıp konu ile ilgili yanıt arayabileceğiniz diğer sorulara da açıklık getireceğiz.
Adblock Nasıl Kapatılır? Adımları Neler?
- Web tarayıcısını açın.
- Sağ üst köşedeki üç noktaya basın.
- Kullandığınız tarayıcıda “Uzantılar” ya da “Eklentiler” seçeneğini göremiyorsanız ayarlara girin.
- “Uzantılar” bölümünden Adblock’u bulun.
- Yanındaki butona basarak eklentiyi devre dışı bırakın.
Adblock’u devre dışı bırakmak için takip edilmesi gereken adımları öğrendiğimize göre kafanıza takılması muhtemel diğer sorulara da cevap verebiliriz.
Adblock Nedir?
Adblock, reklamların kötü amaçlı web sitelerinde yer alan zararlı reklamların yüklenmesini engelleyen bir eklentidir. İnternet kullanıcılarının zararlı, video izleme deneyimini olumsuz etkileyen, kullanıcı ile hiçbir ilgisi olmayan reklamlardan kurtulmasını sağlar.
Bu eklentiyi kullanmanın pek çok avantajı vardır. Bunlara örnek olarak şunları verebiliriz:
- Kesintisiz tarama deneyimi: Reklam engelleyiciler, zararlı, hiç beklenmedik bir anda çıkan sayısız reklamı kaldırarak tarama deneyimini inanılmaz iyi bir hâle getirir. Bu, web sayfasının daha hızlı yüklenmesini sağlarken içeriğe odaklanmanızı da kolaylaştırır.
- Gizlilik: Kullanıcılara daha kişiselleştirilmiş reklamlar sunmak için kullanılan izleyicilerden kurtulmanıza yardımcı olur.
- Güvenlik: Her web sitesi güvenli değildir. Sizi potansiyel kurban olarak gören çok sayıda kötü niyetli kişi vardır. Bazıları reklamlar aracılığı ile sizi hedefleyebilir, reklam engelleyiciler ise o zararlı reklamları görmenizi engeller.
İnternet kullanıcılarının bir reklam engelleyici kullanmasının en yaygın nedenleri arasında ise şunlar yer alıyor:
- Dikkat dağıtıcı reklamlardan kurtulma: Birçok reklam, kullanıcılar için dikkat dağıtıcı olabiliyor. Ayrıca web sayfasında da çok fazla alan kaplayabiliyor. Bu da gerçekten okumak ya da izlemek istediğiniz içeriğe ulaşmanızı zorlaştırıyor.
- Web sayfasının açılış hızını arttırma: İyi optimize edilmemiş ya da kötü amaçlı reklamlar, web sitesinin yüklenme hızını olumsuz etkileyebilir. Bu reklamlar engellenerek web sayfasının açılış hızı da arttırılabilir.
- Gizli kalma isteği: Bazı reklam hizmeti veren kuruluşlar, göz atma davranışlarınızı izleyebilir. Sizden toplanan veriler daha sonra yine sizi hedeflemek için kullanılacağı için bunun gizliliğinize zarar verdiğini düşünebilirsiniz. Reklam engelleyici ile söz konusu reklamlardan kurtulabilirsiniz.
- Kötü amaçlı yazılım bulaşmasını önleme: Kötü amaçlı reklamlar, bilgisayarınıza, telefonunuza ya da tabletinize zararlı yazılım indirmenize neden olabilir. Bu reklamları engelleyerek cihazınızın virüsler tarafından ele geçirilmesinin önüne geçebilirsiniz.
Reklam Engelleyici Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bir reklam engelleyici kullanmayı düşünüyorsanız şunları mutlaka aklınızda bulundurmalısınız:
- Reklam içeren her web sitesindeki reklamları Bu web siteleri, size daha iyi içerik sunmak için reklamlara güvenir. İzleyicileri engellemek için reklam engelleyici yerine tarayıcınızın izleyici engelleme özelliğini ya da bu amaçla geliştirilen bir eklenti kullanmanız önerilir.
- Her reklam engelleyici aynı şekilde çalışmaz. Bazıları kötü amaçlı reklamları engellemekte diğerlerinden daha etkilidir. Bu nedenle bir reklam engelleyici seçmeden önce biraz araştırma yapmakta fayda vardır.
- Reklam engelleyiciler bazen web sitesinin düzgün çalışmasının önünde engel oluşturabilir. Bu nadir görülen bir durum olsa da web sitesi çalışmadığında eklentinizi devre dışı bırakabilirsiniz.
Yorum Yap