Acer Aspire 7

Acer Aspire 7, performansta iddialı bir notebook. Mobiliteden ziyade performans odaklı bir model. Hafif ve kompakt değil. 15.6 inç ekran ve tam boy klavyeyle geliyor. Tasarımında ekranın alt kısmındaki oldukça dayanıklı bir görünüme sahip menteşesi, uzun yıllar sorusuz bir şekilde kullanılabileceğini düşündürüyor. Bu iyi bir özellik, çünkü notebook’larda özellikle uzun yıllar sonunda menteşe kaynaklı sorunlar görülebiliyor.

Ekran çerçevesi normalin çok ötesinde kalın. Modelin geniş klavyesiyle bağlantılı bu durum, 15.6 inç ekranlı bir notebook olmasına karşın Aspire 7’yi sanki 17 inç’lik bir model gibi gösteriyor. Ekran kapağında Acer logosu ve fırçalanmış yüzey hoş görünüyor. Ekrann menteşesinin kapağa dönük kısmında lazerle yazılan Aspire yazısına da yer verilmiş. Bununla birlikte parmak izi tuttuğunu belirtelim.

Ön panelde kenarlardaki metalik renkteki geçiş, estetik düzeyini artırıyor. Touch pad’inn etrafını da saran bu parlak detay, şıklığına küçük bir katkı gibi. Klavyesi gayet konforlu. Geniş aralıklara sahip olduğu için belki kısa bir alışma süresi ile karşı karşıya kalabilirsiniz ama bunun çok uzun sürmeyeceğini söylemek mümkün. Touch pad mouse’u ortalama ölçülerde. Çok geniş bir bilek yaslama alanı sunuyor.

Modelin performans argümanları gayet iyi. NVIDIA GeForce GTX 1050Ti ekran kartı, başlı başına fark yaratıyor. Donanımının merkezinde yer alan güçlü Intel Core i5 8300H işlemcisi, Turbo Boost teknolojisi ile maksimum 4 GHz saat hızlarında çalışabiliyor. Windows 10 yüklü halde geliyor. Ek olarak Full HD ekran çözünürlüğü, 8 GB DDR4 RAM ve 128 GB SSD + 500 GB HDD’si ile birlikte güçlü, akıcı, hızlı bir notebook performansı için gereken her şeyle birlikte geliyor Acer Aspire 7.

 

MIMO teknolojisine sahip olan model, bu sayede daha hızlı kablosuz internet deneyimine olanak tanıyor. 802.11ac Wifi standardını desteklemesi de güzel. Hem USB 3.0 hem de 3.1 portlarına sahip. HDMI, Ethernet ve kart okuyucusu da bulunuyor. Şarj dayanıklılığı gayet iyi. Prizden uzakta uzun saatler çalışabiliyor, oyun oynayabiliyorsunuz. Ses performansı tatmin edici.

Öne çıkan özelliklerinden biri de çift dijital mikrofonla gelmesi. Özellikle online oyuncular ve yayıncılar için bu özelliğin kullanışlı olacağına şüphe yok.

Güçlü donanım, büyük ekran, geniş klavye… Oyun oynamaktan hoşlanan ama aynı zamanda gündelik kullanım ve işe yönelik ihtiyaçlarını da aynı notebook’ta karşılamak isteyen kimseler için ideal alternatiflerden biri. Daha önce de belirttiğimiz gibi rahat taşınabilirlik konusunda beklentilerinizi yüksek tutmamanızda yarar var, bu model nispeten ‘kaslı’ ve ağır. Güven veriyor ve kullanımı sırasında da sizi son derece memnun etmeyi biliyor.

Artılar

Donanım

Ekran

Dayanıklı tasarım

Fiyat

MIMO desteği

Çift dijital mikrofon

Eksiler

Ağır ve kalın

Bu model hem iş, hem günlük kullanım hem de yüksek performanslı oyun diyenlere hitap ediyor.


 

Exit mobile version