ABD Pasifik’te Yapay Zeka Kullanıyor

Microsoft Teams yapay zeka

Amerikan Defense-One haber sitesine konuşan ABD Pasifik Hava Kuvvetleri Entegrasyon Birimi Müdür Yardımcısı Yarbay Ryan Raber, Pearl Harbor’daki Pasifik Hava Kuvvetlerinin Pasifik Okyanusu üzerindeki uçuşlarının bir yıllık radar izlerinin yapay zeka programları ile haritalandırdığını açıkladı.

Yarbay Raber, bir yıla kadar geriye dönük uçuş rotalarına ilişkin veri toplandığında rotaların bir portresinin elde edilebildiğini belirterek, “Burada normal olanın ne olduğunu tespit ediyoruz. Daha sonra ise anormal olan veri noktalarını tespit ediyoruz dedi.

ABD daha erken davranmak istiyor

Bu sürecin özellikle hangi ülkeyi hedef aldığı veya hangi ülkeden söz konusu olabilecek tehditleri önlemek üzere kurgulandığı bilgisini paylaşmayan Raber, Çin ve Rusya’nın son zamanlarda Pasifik bölgesinde etkinliklerini artırdığına dikkati çekti.

Raber, “Şayet birileri bize saldıracak olursa, bu olmadan önce durmamız gereken en iyi yerde olmak ve olacakları durdurmaya yönelik tüm kabiliyetleri kullanmak için karar döngüsü konusunda onların önünde olmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Exit mobile version