ABD Koronavirüs Aşısı Tüm Dünyayı Eski Haline Dönüştürebilecek Mi?

Tüm Dünyanın merakla beklediği ABD koronavirüs aşısı büyük bağışıklık oluşturabilir. Ancak yine de bazı soru işaretleri beraberinde getirmeye devam ediyor.

Johnson&Johnson (J&J), ürettikleri Covid-19 aşısı ile ilgili herkesin kafasındaki soruları cevaplamaya çalıştı. Komplo teorilerinin havada uçuştuğu şu günlerde, aydınlatıcı açıklamalara çok fazla ihtiyaç var. “Ad26.COV2.S” ismindeki aşıyı yapan şirket bu kafa karışıklığını büyük ölçüde gidermeye çalıştı.

ABD koronavirüs aşısı büyük umut yaratıyor

Yaklaşık olarak 1000 yetişkin üzerinde klinik deneyleri devam eden aşı çalışmalarında herkes sonlara gelmek istiyor. Johnson&Johnson (J&J) isimli bir şirket ise bu konuda son derece ileri bir aşamaya ulaştı diyebiliriz. Üstelik güvenli ve emin adımlarla devam ediyorlar.

ABD koronavirüs aşısı

Her ne kadar Rusya aşıyı bulduğunu iddia etse bile yine de bu firma kendilerinin çok daha güvenilir olduğunu söylüyor. Bu şirket aşıyı daha çok gençlerle geliştirmek istiyor. Yapılan çalışmalar sonucunda, genç katılımcıların bağışıklık tepkisi yüzde 64 seviyelerine kadar çıktı. Bu gerçekten de oldukça iyi bir rakam.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi eğer bu firmaya izin verirse yavaş yavaş kullanımına başlanacak. Böylece neredeyse herkesin bağışıklık kazanması için çaba harcanacak. Sizce aşı çalışmaları başarıyı yakalayabilecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version