ABD Kış Sıcaklıkları Küresel Isınma Hatırlatması Yaptı

Herkesin bir şekilde uğraşmak zorunda kaldığı küresel ısınma, ABD kış sıcaklıkları ile kendisini iyice gösterdi. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Dünya genelinde küresel ısınma etkileri çok sert bir şekilde hissediliyor. Kar yağışları, sert ayazlar ve dondurucu soğuklar dünya genelinde oldukça sert etkiler gösteriyor. Ancak buna rağmen özellikle ABD genelinde meydana gelen sıcaklık düşüşleri daha fazla göze çarpıyor.

Küresel araştırma şirketleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Kuzey bölgelerde kış sıcaklıklarının son 50 yılda 4,8 derece arttığı görülüyor. Bunun bir aşama üstü genellikle sert küresel ısınma olarak adlandırılıyor. Dünya genelinde meydana gelen sıcaklık artışları muhtemelen daha hızlı bir şekilde devam edecek.

ABD kış sıcaklıkları korkunç seviyelere ulaştı

Sıcaklık ortalamasına bakıldığında elbette sadece bu durum ABD için geçerli değil. Aynı zamanda diğer Kuzey ülkelerinde benzer artışların olduğu görülüyor. Hatta geçtiğimiz günlerde Sibirya içerisinde ciddi bir sıcaklık yükselişi yaşanmıştı.

ABD kış sıcaklıkları

Aralık, Ocak ve şubat aylarında meydana gelen sıcaklıklar dikkate alındığında, muhtemelen daha gerçekçi sonuçlar ortaya çıkıyor. Her ne kadar bazı dünya liderleri küresel ısınma olduğunu kabul etmese bile yine de son 50 yılda ortaya çıkan sıcaklık artışı kayda değer.

Şimdilerde Güneş, biraz daha düşük periyotta diyebiliriz. Ancak ilerleyen dönemlerde sıcaklık artışları çok daha net bir şekilde kendisini gösterecek. Sizce küresel ısınmayı engellemek için ne tür tedbirler alınabilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version