ABD Huawei Konusunda Türkiye’yi Uyardı: İlişkiler Bozulabilir!

ABD ve Çin arasındaki gerilimler devam ederken ABD Huawei konusunda Türkiye’yi çok açık bir şekilde uyardı. Yapılan uyarılar oldukça sertti.

Huawei Başkanı’nın kızının tutuklanması gibi bir eyleme bile dönüşen Huawei ile ABD arasındaki gerilim gittikçe yoğunlaşıyor. Özellikle de ABD’nin tüm Dünyayı Huawei ile ilgili uyarması bunun en kesin göstergeleri arasında yer alıyor. Bugüne kadar hiçbir zaman ABD, Türkiye’yi Huawei ile alakalı uyarmamıştı.

ABD Huawei konusunda endişeli

ABD Dışişleri Başkanı Mike Pompeo tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, Türkiye’nin Çinli şirketlerle yakınlaşması ilişkileri bozabilir. Çin’in yönetiminden sorumlu olan Komünist Partisi’nin Türkiye’de bulunan verilere ulaşma ihtimali bulunuyor ve bu durum gizliliği öldürüyor.

ABD Huawei konusunda

ABD ve Türkiye arasındaki askeri ilişkilerin dahi son derece olumsuz etkilenme ihtimaline sahip olduğunu söyleyen Pompeo, durumu tekrardan gözden geçirmeleri gerektiğini de ekledi. Mike Pompeo, “İletişim ağlarımızın, savunma ve güvenlik ağlarımızın güvenli olduğundan emin olmamız gerekiyor.” diyerek sorunun büyüklüğüne göz kırptı.

Türkiye, özellikle de 5G ağlarını tüm ülkeye yaymak istiyor ve bunun için yeni anlaşmalar imazalamak istiyor. Ancak bu anlaşmaların daha çok Huawei gibi Çin merkezli şirketlerle yapılması ABD’yi rahatsız etmeye devam ediyor. Gelişmeler için bizi takipte kalın.

Exit mobile version