AB içinde satın alınan cihazların büyük bir kısmına USB-C zorunluluğu getirildi. Bu düzenleme ile elektronik atıkları azaltmak hedefleniyor.
Akıllı telefonlar, tabletler, taşınabilir hoparlörler ve daha birçok cihazı kapsıyor. Dizüstü bilgisayarlar için geçiş süreci 2026’ya kadar uzatıldı. Cihazların USB-C ile şarj edilmesi zorunlu olurken şarj adaptörleri bu düzenlemenin dışında tutuluyor.
Düzenleme, cihazların hızlı şarj olması için belirli standartları birleştiriyor. Kullanıcıların şarj hızı konusunda kafalarının karışmasına geçit verilmeyecek, tüm cihazlar uyumlu olacak.
Şarj Etmek İçin Farklı Cihazlara İhtiyaç Duyulmayacak
Daha önce farklı markalar farklı şarj cihazları kullanıyordu ancak yeni düzenleme ile her model için farklı şarj cihazı yerine tek bir şarj cihazı ile tüm cihazlar şarj edilebilecek.
Bir diğer önemli değişiklik, şarj adaptörlerinin artık cihazla birlikte satılmayacak olması. Bu değişikliğin amacı, gereksiz atıkların önüne geçmek. Kullanıcılar artık her cihazla yeni bir şarj adaptörü almayacak, bu sayede de çevreye daha az zarar vermiş olacak.
Uzun yıllardır bu şekilde kullanım yaygın olması nedeniyle alışma süreci zor olabilir. Kafa karışıklığını gidermek için şarj adaptörünün kutuda olup olmadığı da gösterilecek.
Düzenlemenin uygulanması, üye ülkelerin sorumluluğunda olacak. Ülkeler kurallara uymayan ürünleri toplama ve ceza kesme gibi önlemler alabilecek.
Yorum Yap