AB, Apple’a Yaklaşık 2 Milyar Dolar Para Cezası Verdi

Avrupa Komisyonu, teknoloji devi Apple'a verilen cezayı açıkladı. Şirkete yaklaşık 2 milyar dolar para cezası verildi.

AB, Apple'a Yaklaşık 2 Milyar Dolar Para Cezası Verdi

Avrupa Komisyonu, aylar süren spekülasyonların ardından Apple’a vereceği cezayı açıkladı ve bu ceza beklenenden çok daha yüksek görünüyor.

Engadget tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, App Store’daki alternatif dijital müzik uygulamalarına yönelik kısıtlaması yüzünden 1,8 milyar euro (1,95 milyar dolar) ödeyecek. Bu, şimdiye kadar açıklanan üçüncü en büyük ceza olarak görülüyor.

Apple’a Neden Para Cezası Verildi?

Bu karar, Spotify’ın Apple’ın iTunes ve Apple Music ile olan rekabetinde platformu bastırmak için adımlar attığı iddiasını öne sürerek bulunduğu şikâyetin ardından 2020 yılında açılan soruşturmanın ardından alındı.

Komisyon, Apple’ın dijital müzik uygulaması geliştiricilerinin iOS kullanıcılarını uygulama dışında mevcut olan alternatif ve daha ucuz abonelik hizmetleri hakkında tam olarak bilgilendirmelerini ve bu tür hizmetlere nasıl abone olunacağına dair herhangi bir talimat vermelerini yasakladığını duyurdu.

Soruşturma, Apple’ın uygulama geliştiricilerinin kullanıcılara internetteki herhangi bir aboneliğin fiyatını veya uygulama içi ve dışı satın alımlar arasındaki fiyat farkını söylemesini yasakladığını ortaya çıkardı.

Şirket ayrıca geliştiricilerin web sitelerinde veya e-postalarında alternatif abonelik satın alma sayfaları hakkında bilgi sağlamalarını veya bu sayfalara bağlantı vermelerini de engelledi.

Exit mobile version