Amerikalı bilim adamları, yapay zekanın gücünü duvarların arkasını görmek için kullanmaya karar verdiler. Teknoloji, hizmetlerin büyük tesislere daha hızlı ve daha etkili bir şekilde müdahale etmesini sağlayacak.
MIT Üniversitesi’nden Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuarı’ndan bir mühendis ekibi RF-Pose adlı bir proje başlattı. Radyo sinyalleri üreten cihazlardan bilgi toplamak için yapay zeka algoritmaları kullanır ve temelde nesnelerin iç mekanlarının haritalarını oluşturuyor. Duvarların arkasındaki nesneleri algılayabilen birçok cihaz geliştirilse de, MIT ekibinin yaptığı kadar etkili ve doğru olamamışlardı.
Tüm bunlar insanlardaki gelişmiş sinir ağları sayesinde oluyor. İnsanlardan veya hayvanlardan yansıyan her türlü spesifik sinyali toplar, analiz eder ve daha sonra bir insan veya hayvanın siluetini doğru bir şekilde yeniden oluşturur. Bu, değerli nesneleri boşa harcamadan, canlı olarak belirli nesneleri aramanıza olanak tanır.
Projenin yaratıcıları, teknolojilerinin sağlık hizmetlerinde ve daha doğrusu tıbbın yeni yüzünde, örneğin Parkinson hastalığından muzdarip yaşlı hastaların sağlığının izlenmesinde kullanıldığını görüyorlar.
İnsanları duvardan tespit etmek, oyuncuların kurtarma görevlerine katılabileceği veya suçluları tespit etmek ve planlanan saldırıdan önce onları tanımlamak için nesneleri hızlı bir şekilde keşif yapmak için özel birimlerde hizmet verebilecekleri video oyunlarının mükemmel bir tamamlayıcısı olabilir.
Yorum Yap