Harici SSD’ler yalnızca ek depolama alanı sağlamasıyla yararlı değil, aynı zamanda dosyalarınızı taşınabilir ve korumalı tutmak için de idealdir. Ayrıca hareketli parçaları olmadığından, taşınabilir sabit sürücülerden daha hızlıdır ve kırılma olasılıkları da daha düşüktür.
Piyasada birçok taşınabilir SSD olduğu için sizin için en iyisini bulmak zor olabilir. Öncelikle ve en önemlisi, dosyalarınızı yedeklerken alanınızı bitirmeyecek geniş bir kapasite. Bununla birlikte sadece büyüklükten bahsetmiyoruz. Video ve fotoğraf gibi dosyalarınızı aktarırken aynı zamanda SSD’nin yazma hızı avantajlarından da yararlanılması gerekir. Elbette taşınabilirlik de öncelikli konular arasında. Bir sırt çantası, mont cebi ya da laptop kılıfının gözünde taşınabilen SSD’ler büyük konfor sunar. Sizin için taşınabilirliği ile öne çıkan en iyi SSD’leri bir araya getirdik.
Samsung T5 SSD
Samsung, epey görkemli taşınabilir SSD’ler yapan bir şirket ve bu listede bir dizi cihaz göreceksiniz. Diğer taraftan Samsung Taşınabilir SSD T5, bizce şirketin en iyi taşınabilir SSD’si. En iyi SSD’ler listesine de giren selefi Samsung T3 SSD’nin parlak tasarımı ve performansını devam ettiriyor. Ayrıca selefinin sürücüsünün performans düşüşünü inanılmaz derecede hızlı bir USB Type-C bağlantısıyla güncelliyor. Tabii ki, bilgisayarınızda USB C Tipi yoksa, geriye dönük olarak USB 3.0 ve USB 2.0 ile de uyumlu. Samsung T5 SSD pahalı ama verdiğiniz parayı hak ediyor.
Kapasite: 250GB, 500GB, 1TB, 2TB – Bağlantı: USB Type-C
Artıları: İnanılmaz hızlı. Son derece kompakt
Eksileri: Pahalı
LaCie Portable SSD
540 mb/s hızı ile eksiksiz düzenleme, yedekleme ve aktarım deneyimi vadeden LaCie Portable SSD, listenin yıldızlarından. Bu yetenekli model ile yüksek çözünürlüklü fotoğraflar, video ve çeşitli dosyaları güvenle taşıyabilir, verilerinizi Mac ve Windows cihazlarınızdaki USB-C ve USB 3.0 arabirimlerinin evrensel uyumluluğu ile aktarabilirsiniz. Üstelik tüm bunları güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Tek tıkla isteğe bağlı yedekleme ya da günlük, haftalık veya aylık belirli zamanlarda hızlı yedekleme gibi inovasyonlar da sunuyor. Yoğun iş akışları için ideal olan model cepte kolayca taşınabilir tasarımı ve hafifliğiyle de öne çıkıyor.
Kapasite: 500GB, 1TB, 2 TB – Bağlantı : USB 3.0
Artıları: Çok iyi performans. Hız. Dayanıklı. Kompakt.
Eksileri: Renk seçenekleri yok.
Seagate Fast SSD
Seagate, depolama söz konusu olduğunda iyi bilinen bir marka ve etkileyici deneyimi, muhteşem Seagate Fast SSD ile taşınabilir SSD pazarına taşıdı. Bu, yalnızca 9 mm kalınlığında ve 94 x 79 mm ölçüleri ile etkileyici derecede ince bir harici SSD. Özelliklerinden en iyisi, daha da düşmesi muhtemel uygun fiyatı, mükemmel bir performans, nispeten küçük, artı güzel tasarıma sahip.
Kapasite: 250GB, 500GB, 1TB, 2TB – Bağlantı: USB Type-C
Artıları: Etkileyici performans. Uygun fiyat.
Eksileri: Kısa kablosu
Samsung X5
Hızı her şeyden daha fazla istiyorsanız ve fiyat önemli değilse, Samsung X5 Taşınabilir SSD sizin için en iyi alternatif olabilir. İçindeki Samsung 970 Evo NVMe SSD’nin süper hızının tüm avantajını Thunderundert 3 bağlantısı ile birleştiriyor. Buna karşın, bu hıza karşı verilen özveri ise cihazın biraz pahalı olması.
Birincisi, pahalı bir harici SSD olduğu için yüksek maliyet sunuyor. Ayrıca bu listede bulunan Samsung T3 veya Samsung T5’ten daha büyük ve daha hantal. Cihaz 150 gr ile oldukça ağır ve Samsung T5’in üç katı ağırlığında. 116 x 60 x 18 mm ölçüleri ile minyatür yerine taşınabilir olarak tanımlanabilir. Ancak, performans söz konusu olduğunda, Samsung X5 Taşınabilir SSD kesinlikle seçilebilecek en iyi taşınabilir SSD’dir.
Kapasite: 500GB, 1TB, 2TB – Bağlantı: Thunderbolt 3
Artıları: Olağanüstü performans. Donanım şifrelemesi
Eksileri: Oldukça pahalı.
Adata SE730H External SSD
Bu küçük ve kompakt harici sabit sürücü, çok iyi okuma ve yazma hızının yanı sıra onu suya, damlalara ve darbelere karşı koruyan sağlam bir gövdeye sahip. Listedeki daha yeni ve daha hızlı NVMe teknolojisinden ziyade yaşlanan SATA teknolojisine hala bağımlı olduğu için en hızlı sürücü değil, ancak paranız karşılığında ideal performans alıyorsunuz.
Adata cihazın 72,7 x 44 x 12,2 mm boyutları ve kablo hariç sadece 37 g ağırlığıyla en kompakt harici SSD olduğunu iddia ediyor. En iyi taşınabilir SSD’ler listesinde olan Samsung’un T3 ve T5 sürücülerinden daha küçük ve daha hafif. Bu listedeki diğer harici SSD’lere kıyasla pahalı olsa da cihazın askeri sertifikalı koruma ile geldiğini unutmayın.
Sıkı MIL-STD-810G 516.6 darbe dayanımı testine göre cihaz kazara düşmelerden ve çarpmalarda fazla hasar almadan kurtulabiliyor.
Kapasite: 256GB, 1TB – Bağlantı : USB 3.1 (2. jenerasyon)
Artıları: Küçük. Güçlü performans.
Eksileri: Oldukça pahalı. Renk seçenekleri yok.
WD My Passport Wireless SSD
Depolama devi Western Digital, özellikle profesyonel fotoğrafçılara yönelik depolama ekipmanı söz konusu olduğunda sektöre yabancı değil. WD My Passport Kablosuz SSD ile fotoğrafçıların ve hatta normal kullanıcıların seveceği başka bir güzel cihaz yarattı. Cihaz WD’nin, kablosuz sabit sürücülerin istikrarını arttırmasına dahil oluyor. Bu bir kablo yerine Wi-Fi bağlantısıyla dosyaları görüntülemenizi ve taşımanızı sağladığı için daha yararlı. Ancak, Kablosuz bağlantı üzerinden SSD’nin tam hızını kullanmıyorsunuz. Bu nedenle cihaz USB Type-C veya Thunderbolt kadar hızlı olmasa da iyi hızlar sunan USB 3.0 ile de bağlantı sunuyor.
WD My Passport Kablosuz SSD’nin esnekliği ve dayanıklılığı kesinlikle cazip. Ayrıca fotoğrafçılar için en iyi taşınabilir SSD’lerden biri haline gelmesini sağlayan dahili bir SD kart okuyucu ile birlikte geliyor.
Kapasite: 250 GB, 500 GB, 1TB, 2TB – Bağlantı : USB 3.0
Artıları: Düşmeye dayanıklı kauçuk tampon. Mükemmel USB aktarım hızı.
Eksileri: Yüksek fiyatı. Wi-Fi üzerinden kullanışsız SSD hızı.
Samsung T7 SSD
Çok sayıda özelliğe sahip taşınabilir bir SSD arıyorsanız, Samsung T7 SSD’ye göz atmak isteyebilirsiniz. Bu harici depolama 1.050 MB/s’ye kadar seri okuma ve 1.000 MB/s’ye kadar seri yazma hızlarıyla yalnızca hızlı olmakla kalmıyor aynı zamanda avuç içi boyutunda paketinde oldukça güzel özellikler sunuyor. Bu özelliklerden en önemlisi elbette, AES 256 bit şifreleme kullanarak; size parmak izi ile oturum açma ve kullanma seçeneği sunan yerleşik güvenlik seçenekleri. Bunu cihazın kendi yönetim yazılımı ile kurabilirsiniz.
Kapasite: 50GB, 1TB, 2TB – Bağlantı : USB 3.2 (2. jenerasyon)
Artıları: Parmak izi erişimi ile dahili güvenlik. İnanılmaz derecede hızlı. Kompakt yapıda.
Eksileri: Ucuz değil.
Adata SD700 External SSD
Adata SD700, çok fazla maliyet gerektirmeden geniş kapasite sağlayabilen, enerjik ve sağlam bir depolama cihazı arayanlar için ideal. Cihaz iyi bir hız sunuyor ve IP68 sertifikası sayesinde hasar görmesinden endişe etmeden yanınızda taşıyabiliyorsunuz. 1 TB’ye kadar kapasite ile geliyor, bu nedenle sadece SSD kullandığınızda depolama alanı konusunda endişelenmenize gerek bırakmaz. Bununla birlikte, cihaz yeni USB C Tipi bağlantıyla gelmiyor. Bu da hızının en üst seviyede hızlı olmadığı anlamına geliyor.
Kapasite: 256 GB, 512 GB, 1TB – Bağlantı : USB 3.0
Artıları: İyi performans. IP68 sertifikası, dinamik tasarım.
Eksileri: Type-C bağlantısı bulunmuyor.
Yorum Yap