Rust FPS arttırma yöntemlerine özellikle düşük performans alan ve takılma, donma gibi sorunlar yaşayan oyuncuların ihtiyacı var.
Aslına bakılacak olursa oyunlarda düşük FPS almanızın en önemli nedeni yeterince iyi bir donanıma sahip olmamanızdır. İşlemci ve ekran kartı gibi donanım bileşenleriniz eğer oyunun sistem gereksinimlerini karşılayabilecek seviyede değilse beklediğinizden çok daha kötü performans ile karşılaşabilirsiniz.
Peki, düşük FPS sorununu ortadan kaldırmak için başvurulabilecek hiç mi yöntem bulunmuyor? Elbette ki var. Aşağıdaki çözüm yollarına başvurarak FPS’i ciddi ölçüde arttırmanız mümkündür.
Rust FPS Arttırma Yöntemleri
- Grafik kalitesini düşürün.
- Arka planda çalışan programları kapatın.
- Bilgisayarı soğutun.
- Şarjı kontrol edin.
Rust’ta her zaman en yüksek FPS’i almak için bu yöntemleri deneyin. Hangi yöntemin nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.
Grafik Kalitesini Düşürme
Rust’ı açtıktan sonra ayarlardan “Graphics” bölümüne girin ve aşağıdaki değişiklikleri yapın.
- Depth of Field: Off
- Ambient Occlusion: Off
- Anti-aliasing: On
- High Quality Bloom: Off
- Lens Dirt: Off
- Motion Blur: Off
- Sun Shafts: Off
- Sharpen: Off
- Vignet: Off
- Color Grading: Off
- Graphics Quality: 0
- Water Quality: 0
- Max Shadow Lights: 0
- Shader Level: 100
- Shadow Cascades: 0
- Shadow Distance: 100
- Parallax Mapping: 0
Bu ayarlara ek olarak performans kısmından tüm değerleri 0 olarak değiştirin. Ağaç ve obje de dahil olmak üzere tüm ögelerin kalitesini 0’a indirin.
Bunları yaptıktan sonra oyuna girin ve yeni ayarların FPS üzerinde nasıl bir değişiklik yaptığını gözlemlemeye başlayın.
Arka Planda Çalışan Programları Kapatmak
İyi bir donanımınız yoksa kaynağı verimli bir şekilde kullanmanız gerekir. Oyun oynarken arka planda gereksiz hiçbir programın çalışmamasını sağlamalısınız. Örneğin virüsten koruma programı açık ve arka planda tarama yapıyorsa kaynak doğru kullanılamayacak ve oyunda kasma ve donma gibi sorunlar yaşayacaksınızdır.
Web tarayıcısı eğer çok fazla kaynak kullanan bir web tarayıcısı ise bunu da kapatın. Görev yöneticisi ile hangi programın ne kadar kaynağa ihtiyaç duyduğu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Bilgisayarı Soğutma
Bilgisayar çok fazla ısındığında da FPS’te düşüş görebilirsiniz. Bu durumda bilgisayarınız soğuyana kadar aşırı kaynak tüketen program ve oyunları kapatmalısınız.
Şarjı Kontrol Edin
Dizüstü bilgisayar (laptop) kullanıyorsanız ve düşük FPS sorunu yaşıyorsanız sorun şarj seviyesinin düşmesinden kaynaklı olabilir. Bilgisayarı şarja takarak FPS’te önemli bir artış görebilirsiniz.
Bu yöntemlere ek olarak overclock yöntemine başvurmayı da düşünebilirsiniz ama bunu yapmadan önce hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrendiğinizden emin olmalısınız.
Yorum Yap