SketchUp, dünya çapında çok popüler bir programdır. Peki, SketchUp nedir? Hazırladığımız yazıda yıllardır popülerliğini sürdürmeyi başaran yazılıma dair merak edilen bazı soruları cevaplayacağız. Rehberimizi inceleyebilir ve program hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
SketchUp Nedir?
Last Sofware tarafından geliştirilen SketchUp, ilk olarak 2001 yılında sunuldu. 3D modelleme programı olan SketchUp, 2006 yılının mart ayında Google, Haziran 2012 tarihinde ise Trimble tarafından satın alındı.
Çok başarılı bir arayüze sahip olan yazılım daha çok yapılar üzerinde çalışan kişilere yöneliktir. Pek çok dosya formatını destekleyen program, üç boyutlu modelleme konusunda ilerlemek isteyen kişiler ya da profesyoneller için harika bir seçenek olabilir. Peki, SketchUp ne işe yarar?
SketchUp Ne İşe Yarar?
SketchUp mimarlık, inşaat, iç tasarım, sinema ve video oyunu dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde tercih ediliyor. 3 boyutlu modelleme yapılabilmesini sağlayan yazılım, eğlence ve inşaat sektörlerinde yaygın olarak kullanılıyor.
AutoCad benzeri programlar arasında yer alan SketchUp, modelleme sürecinde size yardımcı olabilecek pek çok araca sahiptir. Hizmetin sunduğu araçların yanı sıra eklentilerden de yararlanabilmeniz mümkün. Bu eklentiler, modelleme sürecinin daha verimli şekilde tamamlanmasına yardım edebilir.
SketchUp Fiyatı Ne Kadar?
Tüm dünyada çok sayıda kişi tarafından kullanılan SketchUp isimli hizmetin çeşitli sürümleri bulunuyor. Bu sürümler arasında SketchUp Go, SketchUp Pro ve SketchUp Studio yer alıyor.
SketchUp Go isimli sürüm yıllık 119 dolar, SketcUp Pro isimli abonelik yıllık 299 dolar, SketcUp Studio aboneliği ise yıllık 699 dolar fiyata sahip. SketchUp Studio’nun öğrenciler ve eğitimciler için olan planların yıllık 55 dolar fiyatı mevcut.
Popüler 3D modelleme programının abonelik ücretleri zaman içerisinde artabilir veya azabilir. Bu nedenden ötürü hizmetin resmi web sitesi üzerinden güncel fiyatlara göz atabilirsiniz.
SketchUp Pro, SketchUp Studio ya da SketchUp Go isimli programların ücretsiz deneme versiyonu bulunuyor. Yalnızca sınırlı süre boyunca kullanabileceğiniz ücretsiz deneme versiyonu, satın alma işleminden önce programların neler sunduğuna yakından göz atabilmenizi sağlar.
Ücretsiz deneme versiyonunu kullandıktan sonra programı beğenirseniz belirli ücret karşılığında yazılımı satın alabilirsiniz.
Yorum Yap