iPhone veya iPad ekranınızın sol üst ve bazen sağ üst köşesi, sembolik steno kullanarak anlamlandırmada çok fazla iş yapar. Apple, iPhone’un piyasaya sürülmesinden bu yana internet sinyalinizin performansını, yapısını ve kalitesini bir bakışta görmenizi sağlamak için birkaç harf veya küçük bir grafik kullandı.
Ancak, kullanımda olan bu kadar çok nesil hücresel teknoloji ve bu kadar çok sembol söz konusu olduğunda, hepsini bilebilir misiniz? İşte en eskiden en yeniye bu sembolleri anlama rehberiniz.
İşte iPhone ya da iPad Cihazlarındaki Bağlantı Simgeleri
Hücresel nesiller, şimdi 1G olarak adlandırılan analog bir hizmetle başladı. İlk dijital servis olan 2G, çıkış noktamız:
G, E, 3G: Bu semboller 2G, 2.5G (EDGE) ve 3G’yi temsil eder. EDGE, daha fazla verim için 2G hücresel kanalları bir araya getiren bir köprü teknolojisiydi ve şirket, 3G yonga setlerinin pilleri hızlı bir şekilde tüketmeden konuşlandırılacak kadar düşük enerjiye sahip olduğunu hissetmeden önce, Apple tarafından iPhone’larda kullanıldı. 2G, 2.5G ve 3G ağları, 4G ve 5G ağlarını konuşlandıran çoğu ülkede ya kapandı ya da kapanmak için son tarihleri var. Bu ilk aromalar, frekans aralıklarını verimsiz bir şekilde kullandı ve taşıyıcılar artık çok daha fazla veri taşımak için bunları kullanmak istiyor.
4G: Gerçekten 3G’nin daha hızlı bir versiyonuydu, daha çok bir pazarlama etiketiydi- aşağı akışta yaklaşık 6 Mbps ve yukarı akışta 2 Mbps’den az. Bunu bazı ağlarda ve telefon modellerinde görmeye devam edebilirsiniz. Görmeniz daha olasıdır.
LTE veya 5GE: Her iki teknoloji de 4G protokolünü kullanır; “5GE”deki “5G”, aşağı yönde saniyede on megabayta kadar aşağı akış ve birkaç Mbps’ye kadar yukarı akış sunan saf pazarlamadır. Onlar gerçeğe giden yolda evrimsel adımlardı…
5G: 5G simgesi, daha önce LTE için kullanılan frekanslarla kabaca örtüşen bir 5G ağına bağlanıldığında görünür. 5G yükseltmeleri aynı konumlardaki LTE hücresel vericilerinden daha yüksek hızlı kapsama alanı sağladığından, “genişletilmiş menzil” ağını belirtmek için kullanılır. Veri hızları LTE’den biraz daha hızlıdır, ancak yıldırım hızında değildir.
Hücre/uydu: En soldaki simge, onlarca yıllık görünümünden tanıdık geliyor. Çubuk sayısı sinyal gücünü gösterir. Etkin bir SIM ve eSIM’iniz veya iki eSIMS’iniz varsa, soldan ikinci simgesi üstte birincil ağ ve altta ikincil ağ için sinyal gücünü gösterir. Çubuğun altındaki nokta, ikincil ağın sinyal gücünü gösterir. iOS 16/iPadOs 16 ile Apple, acil aramalar için başka bir hücresel ağ mevcut olduğunda altında noktalarla “SOS” yazan bir sinyal olmadığında “Servis Yok” etiketini geliştirdi. Onu destekleyen bir ülkede bir iPhone 14’ünüz varsa, uydu aracılığıyla Acil SOS’u etkinleştirdiğinizde en sağda bir uyduyu gösteren simge görünür.
Wi-Fi: Tanıdık Wi-Fi dalgaları zayıf, orta veya güçlü bir bağlantı gösteriyor. Ortadaki simgenin garip bir şekilde Wi-Fi performansıyla hiçbir ilgisi yok: Wi-Fi Araması etkinleştirildiğinde ve çalışmasına izin veren bir Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzda görünür. Üst üste binen iki zincirden oluşan sağdaki simge, iPhone’un internete tethering yoluyla bağlı olduğunu gösterir. (Buna Kişisel Erişim Noktası için Wi-Fi, Bluetooth ve USB dahildir.)
Yorum Yap