İlk gördüğünüz anda kompakt tasarımı ile öne çıkan Redmi Buds 3’ün cepte bile taşınabilir küçüklükteki şarj kutusunu açıyoruz. Kulaklık nispeten ergonomik ve kulaktayken rahat bir dinleme deneyimi sunuyor. Yarı kulak içi tasarımın bir sonucu olarak daha hafif oluşu da övgüyü hak ediyor.
Kutu içerisinden USB-C kablo çıkıyor. Bunu akıllı telefonunuz için kullandığınız şarj adaptörüne takarak işlem gerçekleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda bilgisayardan şarj imkanı da var. Ancak adaptörden şarjın daha kısa sürede tamamlandığını belirtelim. Şarj kutusunun ön yüzündeki LED ışık ve eşleştirme tuşları gayet fonksiyonel. Uyumlu bir Xiaomi telefona sahipseniz şarj kutusu açıldığı anda eşleştirme tamamlanıyor, iPhone kullanıcısıysanız ek olarak şarj kutusundaki tuşa basılı tutmanız bekleniyor. Burada Xiaomi modellerine ufak bir ayrıcalık tanınmış özetle.
Redmi Buds 3 Kulaklığının Öne Çıkan Detayları
Kullanım sırasında basit hareket-odaklı işlevler söz konusu. Örneğin kulağınızdan çıkardığınızda müzik ya da podcast yayını duruyor, takınca kaldığı yerden devam ediyor. Üzerine iki kez dokununca sonraki parçaya geçiş yapılıyor. İki kez dokununca aramaları yanıtlamanız da mümkün. Basılı tutarsanız duraklama ya da oynatma işlemi yapılıyor. Üç kez dokunursanız önceki parçaya geçiyor ve sesli aramayı sonlandırıyor. Çağrı reddetme için de üç kez dokunmanız gerekiyor. Bu dokunmatik kontrollerin günümüzdeki birçok orta-üst segment kulaklıkta bulunduğunu biliyoruz, ancak Redmi Buds 3’te gerek hassasiyet, gerekse algılama hızı beklentilerin üzerinde iyi.
Xiaomi’nin geliştirdiği model, günlük kullanım için yeterli. Ses seviyesi artırıldığında arka plan sesini duymadığınız için elzem değil. Farklı türlerde müzikler denedik, baslar segment ortalamalarında. Tiz sesler de gayet başarılı. Denegeli bir ses deneyimi söz konusu. Bluetooth 5.2 desteği ile gelmesi, sinyal kalitesini çok daha iyi hale getiriyor. Bunun da altını çizmekte yarar görüyoruz. Aktif gürültü engelleme özelliği bulunmuyor. Sesli iletişimin olmazsa olmazı mikrofonlar. Çift mikrofonlu kulaklık, ses iletimi açısından yeterli.
20 Saati Bulan Şarj Dayanıklılığı
Şarj dayanıklılığı kablosuz kulaklık alanında rekabetin en yüksek olduğu konulardan biri. Bu kapsamda birkaç yıl öncesine kadar sunulan 3-4 saat şarj dayanıklılığa sahip modellerin günümüzde pek fazla revaçta olmadığını biliyoruz. Beklenti, günün önemli bir kısmında müzik dinlerken, YouTube’da video izlerken, podcast ve sesli çağrılarda sizi memnun edecek bir kulaklık. İşte bu noktada Redmi Buds 3, şarj kutusuyla beraber 20 saati bulabilen çarpıcı bir şarj dayanıklılığı ile sizleri karşılıyor. Tam dolu pille kulaklıklar 5 saat kadar kullanım sağlıyor. Hızlı şarj desteği ile 10 dakikalık şarjda 1,5 saat daha aktif kullanım mümkün. Şarjın bitmeye yakın olduğu anlarda tek kulaklıkla görüşmenize devam edip diğer kulaklığı şarj kutusuna koyabilir, 10 dakika sonra 1,5 saat ek şarj süresi ile konuşmanızı sürdürebilirsiniz.
Apple, Sennheiser gibi markaların iddialı modelleri kadar olmasa da Redmi Buds 3’ün mütevazı fiyata gayet iyi bir deneyim vadettiğini belirtmeliyiz. Bu ürün, kaliteli ses için yüksek meblağalar ödemek zorunda olmadığınızı gösteren, son dönemin dikkate değer kablosuz kulaklık modelleri arasında. Kulaklığın fiyatı 529 TL olarak görünüyor.
Redmi Buds 3’ün Artıları
- Tasarım
- Fiyat
- Performans
Yorum Yap