Size önerdiğimiz 5 müzik yapma programı ile nerede olduğunuz fark etmeksizin her yerde müzik yapabilirsiniz. Bu listede yer alan müzik yapma uygulamalarının en iyi yanı ise uygulamaların hem amatörlere hem de profesyonellere yönelik olmasıdır.
Müzik prodüksiyonu ile ilgilenen, bu tür işleri merak edenler boş zamanlarını müzik yaparak geçirir. Siz de bu kişilerden biri olduğunuzu düşünüyorsanız muhtemelen tam teşekküllü müzik yapmak için uygun uygulama arayışındasınızdır.
Eskiden olsa müzik yapma girişiminin çok büyük bir masrafı olabilirdi. Neyse ki teknolojik ilerleme, insanların hobileri için aşırı harcama yapmasını büyük ölçüde engelledi. Arkadaşlarınız ve aile üyeleriniz ile iletişim kurmak için kullandığınız akıllı telefonlar sayesinde sayısız mobil uygulamayı kullanmanızın önünde hiçbir engel bulunmuyor.
Bu mobil uygulamaların önemli bir kısmını da müzik yapma uygulamaları oluşturuyor. Sizin için en iyi uygulamaların olduğu bir liste hazırladık.
PC/Android/iOS İçin 5 Müzik Yapma Programı
- Audacity (PC)
- FL Studio (PC, iOS ve Android)
- BandLab (PC, iOS ve Android)
- GarageBand (iOS)
- Roland Zenbeats (iOS ve Android)
Yukarıdaki uygulamalar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için aşağıdaki listeyi inceleyin.
1. Audacity Nedir, Özellikleri Nelerdir?
Audacity, milyonlarca kez indirilen, açık kaynaklı ve ücretsiz bir ses düzenleme yazılımıdır. Windows işletim sisteminin yanı sıra MacOS ve Linux desteği de bulunur.
Bu program bir ses üzerinde hemen hemen her türlü işlemi yapabilmenize olanak tanır. Dilerseniz müziğinize farklı efektler ekleyin, dilerseniz de üzerinde ince ayarlar yapın.
Uygulamanın başlıca özellikleri arasında sesin belirli bir kısmını kesme ve kesilen sesi yapıştırma gibi özellikler yer alır. Bir ses üzerinde çok daha fazla düzenleme işlemi yapmak istediğinizde internette yer alan çeşitli eklentiler de size yardımcı olacaktır.
2. FL Studio Nedir, Özellikleri Nelerdir?
FL Studio, müzik ile uğraşan her sanatçının hayatında en az bir kez kullandığı müzik yapma programı olarak görülür. Kullanıcı arayüzü oldukça basit tutulmuştur. Windows, Android, iOS ve MacOS işletim sistemlerinde kullanılabilir ancak mobil sürümü tahmin edilebileceği üzere PC sürümlerinden biraz daha farklıdır.
Audacity’de olduğu gibi FL Studio’da da pek çok eklenti vardır. Bu eklentilerle uygulamayı çok farklı bir noktaya getirmeniz mümkündür.
3. BandLab Nedir, Nasıl Bir Uygulamadır?
İlhamın ne zaman geleceği hiç belli olmaz! BandLab’ın en iyi yanı da budur. Bir seyahat yapıyor olsanız da kolaylıkla müzik yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra öne çıkan başka bir özellik de ortak çalışma araçlarıdır.
Bandlab avantajları şunlardır:
- Sınırsız proje desteği
- Projeleri güvenli şekilde saklama
- Sınırsız sayıda ortak çalışma oluşturma olanağı
- Sınırsız yüksek kalitede indirme hakkı
- Telif hakkı olmayan looplar
- MacOS, Android, iOS desteği
4. GarageBand Nedir?
GarageBand, ilk üç uygulama gibi geniş bir özellik yelpazesine sahip olmasa da oldukça büyük bir ses kitaplığı ile gelir. iOS kullanıcılarının hareket hâlindeyken bile uygulamayı kullanarak kendi sesini kaydetmesine olanak tanınıyor. Bununla birlikte uygulamayı kullanmak da ücretsizdir.
5. Roland Zenbeats Nasıl Bir Uygulamadır?
İster amatör bir müzisyen ister işinin ehli bir prodüktör olun, Zenbeats ile müzik oluşturmak size inanılmaz basit gelecektir. Bu uygulamayı kullanmak için nerede olduğunuzun önemi yoktur, hangi cihazı kullandığınızın önemi yoktur çünkü ilham geldiği anda Zenbeats ile müzik yapmaya başlamanız mümkündür.
Roland Zenbeats ile iyi işler yapmak mümkün gibi görünse de başlangıç için ödeme yapmak istemeyenlerin yoluna çok fazla engel çıkarması muhtemeldir. Uygulamadaki pek çok özelliğin kilidi, uygulama içi satın alım ile açılıyor. Bu nedenle de amatör müzisyenler para harcamak zorunda hissediyor.
En iyi 5 müzik yapma programı, yukarıdaki uygulamalarla sınırlı tutulmuştur. Peki, sizin kullandığınız ve diğer kullanıcılara önermek istediğiniz bir uygulama var mı? Bu uygulamayı yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.
Müzik yapmak ile değil de müzik dinlemekle ilgileniyorsanız müzik dinleme uygulamaları listesine göz atabilirsiniz.
Yorum Yap