5G Altyapısı İçin BTK Rapor Hazırladı!

Uzun bir süredir devam eden 5G çalışmaları, sonunda BTK raporlarında da kendisine yer bulmayı başardı. Özellikle Türkiye’deki 5G altyapısı en büyük tartışma konuları içerisinde yer alıyordu. İşte merak edilen bütün detaylar.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 5G altyapısı ile ilgili BTK tarafından bir rapor hazırlanmasını istedi. Bu raporların nesnelerin interneti ve sanal gerçeklik ve teknolojiler için ilham kaynağı olacağı BTK tarafından ifade edildi. Özellikle de drone ve nesnelerin interneti bu konuda önemli bir paya sahip.

5G altyapısı önemli bağlantı sağlayacak

Yüksek veri kullanımı sağlayan cihazların gelişimi ile birlikte yeni teknolojiler kullanıcıları tatmin edici bir yüksek hıza ulaşıyor. Ayrıca mobil uygulamaların kullanıcılara veri tüketimini teşvik etmesi aynı zamanda mobil veri trafiği hacmini arttırıyor.

BTK tarafından yayınlanan raporda özel cerrahi işlemlerde de yine bu teknolojinin kullanılabileceği ifade ediliyor. Özellikle de çok uzaktan etkileşimin sağlanabilmesi bu ağ yapısını önemli bir noktaya taşıyor.

Sadece haberleşme sektöründe değil, aynı zamanda sağlık ulaşım ve enerji tarım ve endüstri gibi birçok alanda bu teknoloji kullanılabilir. Sizce 5G altyapısı BTK tarafından yayınlanan rapordaki gibi olacak mı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version