59 Bin Tesla Aracı Geri Çağrılıyor

Alman karayolu trafik ajansı, 59.000 Tesla aracının yazılım arızası olduğunu söyledi. Bu nedenle bu araçlar geri çağrılıyor.

Almanya karayolu trafik kurumu, dünya çapında 59.000 aracı etkileyen otomatik acil durum çağrı sistemindeki bir arıza nedeniyle Tesla (TSLA.O) model Y ve 3’ü geri çağırdığını söyledi.

KBA gözlemcisi, 29 Haziran tarihli web sitesinde, ciddi bir kaza durumunda acil müdahale ekipleriyle otomatik olarak iletişim kurmak için tasarlanan eCall’ın bozulmasına bir yazılım hatasının neden olduğunu söyledi.

Tesla’nın Alman model Y‘sine ve Berlin yakınlarındaki pil üretim tesisine ev sahipliği yapan bölgeye hizmet veren Alman bölgesel yayıncısı Rundfunk Berlin-Brandenburg, ilk olarak Cumartesi günü geri çağırmayı bildirdi.

KBA, küresel olarak 59.129 aracın etkilendiğini söyledi ancak bunlardan kaçının Almanya’da kayıtlı olduğunu belirtmedi.

Cumartesi günü Tesla’nın, Çin’in COVID 19 ile ilgili kapanmasının üretim ve tedarik zincirini bozduğu için ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %17,9 daha az elektrikli araç teslim ettiğini söylemesinin ardından, yazılım hatası İcra Kurulu Başkanı Elon Musk için ek bir baş ağrısı haline geldi.

Musk, geçen ay Tesla’nın Teksas ve Berlin’deki yeni fabrikalarının pil sıkıntısı ve Çin liman sorunları nedeniyle üretimi artırmaya çalışırken “milyarlarca dolar kaybettiğini” söyledi.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) Haziran ayının başlarında, sondasını, geri çağırma talebinde bulunmadan önce gerekli bir adım olan gelişmiş sürücü yardım sistemi Autopilot ile 830.000 Tesla aracına yükseltti.

Tesla Araçlarında Acil Durum Sisteminde Arıza

Son raporlara göre, araba acil durum sistemindeki teknik sorunlar nedeniyle, Alman oto regülatörü Tesla’dan Model Y ve Model 3 modellerini geri çağırmasını istedi. Alman Motorlu Taşımacılık Kurumu, yalnızca Almanya’daki arabaların geri çağrılmasını emredebilir. Ancak resmi web sitesinde 59.000’den fazla Tesla Model Y ve Model 3 aracının dünya çapında sorun yaşadığını iddia ediyor. Alman Motorlu Taşımacılık Kurumu, her iki modelde de acil durum sisteminde bir arıza tespit etti. Ciddi bir kaza durumunda otomatik olarak ilgili acil yardım hattını araması gerekiyor. Ancak, mal sahiplerinin bir yazılım güncellemesi için üreticiyi araması veya yetkili bir tamirhaneye gitmesi gerekecektir.

Duyuru 29 Haziran’da yayınlandı ve Cumartesi günü Berlin-Brandenburg Radyosu tarafından bildirildi. Şirketin geri çağıracağı tüm arabalar 2022 araçları. RBB’ye göre, arabalar Berlin fabrikasında üretilen Model Y’yi içeriyor.

Exit mobile version