500px’ten Fotoğraf Satışı ve Lisanslama Kaldırıldı!

Haftasonu yaptığı açıklamayla Marketplace, yani pazar yerini apatan 500px, 2014’ten beri verdiği hizmeti sonlandırmış oldu. Sistem, fotoğrafçıların ürünlerini platform üzerinde lisanslamasına ve hatta müşterilere satmasına imkan sağlıyordu. Fotoğrafçılar aynı zamanda isterlerse içeriklerini Creative Commons ile lisanslayarak herkesin kullanımına ücretsiz açabiliyordu.
Geçen ay Getty ile anlaştığını açıklayan firma, 13 milyon kullanıcısının yanında fotoğraf satın alımı için platforma güvenenleri de boşa çıkardı. Platformda yer alan fotoğraflar artık sadece Getty Images üzerinden satın alınabilecek ve hiçbiri ücretsiz olmayacak. 500px ve Getty arasındaki anlaşma 1 Temmuz’da yürürlüğe girdi.
İlgili Haber: Flickr fotoğraf servisi SmugMug tarafından satın alındı
Çok sayıda profesyonel fotoğrafçı kendi sayfalarını kurup 500px’i sadece portfolyo gösterisi için kullansa da kaybedilen özelliklerin kullanıcıları hiç de az değildi. Eğer bir fotoğrafçıysanız ve farklı bir yere geçiş imkanı arıyorsanız Flickr oldukça iyi bir seçenek. Üstelik 1TB ücretsiz depolama alanı da herkese sağlanıyor.

Exit mobile version