50 Milyar Cihazlık Güvenlik Riski Ortaya Çıktı!

Yapılan son araştırmalara göre; 50 milyar cihazlık güvenlik riski olduğu görülüyor. Özellikle de finans alanında çok ciddi bir tehlike ile karşı karşıyayız. Hadi gelin konuyla ilgili detaylara birlikte bakalım.

Günümüzdeki duruma genel olarak baktığımızda Ortalama bir kişi yaklaşık 150 hesap kullanma imkanına sahip. Özellikle de birkaç yıl içerisinde bunun daha da fazla artacağı tahmin ediliyor. Fakat bu kadar çok artış gösteren kullanıcı bilgileri güvenlik sunuyor mu? Konuyla ilgili yapılan araştırmalar, aslında çok fazla güvenlik sunmadığını gösteriyor.

50 milyar cihazlık güvenlik riski

Konuyla ilgili araştırmayı yürüten ekip, “Dijital kimlik, kapsayıcı, verimli ve sahtekârlığı en aza indiren bir çözüm sunuyor; sahtekarlığın yaygın olduğu ve kayıtların verimsiz tutulduğu yerlerde insanların hayatlarını iyileştiriyor, dolandırıcılık, insan kaçakçılığı ve diğer organize suçlarla mücadeleye yardımcı olma fırsatı sağlıyor” ifadelerine yer verdi.

50 milyar cihazlık güvenlik riski
Siber Güvenlik Trendleri

Dünya genelinde yaklaşık olarak 50 milyar civarında cihazın ele geçirilmiş olması, konuyla ilgili çok acil harekete geçilmesi gerektiğini gösteriyor. Ayrıca kapsama, seçim, adil kullanım, veri hakları, güvenlik ve doğruluk gibi detaylara çok ayrı bir özen gösterilmesi gerektiğini de ifade ediliyor.

Lenovo’dan 64 Çekirdekli İş İstasyonu (Tower)

Nesnelerin interneti gibi çeşitli teknolojilerin gelişmesi bu problemi daha da büyük hale getiriyor. Potansiyel güvenlik açığı yaratacak cihazlarla ilgili bir an önce önlem alınması gerekiyor. Peki sizce bu cihazlar ile ilgili ne tür önlemler alınabilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version