3G Sarı Sayfalar

Tarifeler, kampanyalar, 3G kullanım püfleri, notebook seçenekleri…

Mobilitenin son noktası 3G, sonunda geldi…3G, nam-ı diğer 3. Generation üçüncü nesil kablosuz telefon teknolojilerine verilen genel ad. Her bir nesil hücresel ağ sistemi kullansa da SMS”ler 2G ile hayatımıza girmişti. 2.5G diye adlandırılan ara geçiş sisteminde ilk olarak internete erişim sağlanmış oldu. ?imdi 3G ile birlikte internet bağlantıları neredeyse standart ADSL hızlarına ulaşacak. 3G’nin 2G’ye göre getirmiş olduğu en büyük yenilik, taban olarak alınan verinin ses değil sayısal veri olması. İlk örnekleri Japonya’da 1998 yılında kullanıma açılan bu teknoloji, 2003’ten itibaren Avrupa’ya da geldi. Ve artık Türkiye”de!

3G teknolojisi ile sunulan görüntülü görüşme, görüntülü haber, cep telefonunda televizyon / canlı yayın, mobil ödeme kartı, daha gelişmiş mobil ofis hizmetleri, hastalıkların uzaktan teşhis edilmesini sağlayacak, hastayı uzaktan izleme ve erken müdahaleye olanak tanıyacak sağlık servisleri, mobil eğitim hizmetleri, daha gelişmiş m-devlet hizmetleri, akıllı ev gibi uygulamalar, dünyada 3G abonelerinin sayısını hızla artırıyor. İletişim uzmanları bu yılın sonuna kadar hızlı mobil internet kullanıcı sayısının her ay ortalama 4 milyon artacağını tahmin ediyor. Dünyada, ticari olarak 3G hizmeti sunan 293 operatör var. 110″dan fazla üretici firma, bu sistemle çalışabilen 1100″den fazla mobil cihaz sunuyor ve hızla yenileri üretilmeye devam ediliyor. 2009″un ilk çeyreği sonunda dünyadaki toplam 3G abone sayısı 450 milyona ulaştı. Avrupa”da 3G teknolojisi 2002 yılından beri kullanılıyor. Bugün Avrupa”da 3G abone penetrasyonu %20 seviyelerinde ama İtalya, İspanya gibi genç, dinamik nüfuslarda bu oran %30″lara çıkmış durumda.
 
Birçoğumuzun evde kullandığı ADSL bağlantısı uzun bir süre boyunca 1Mbit seviyelerindeydi. 3G”nin yaklaşması ADSL servis sağlayıcılarını alarma geçirmiş olsa gerek. Son dönem içinde çoğu, aynı fiyat içerisinde ADSL hızlarını 8Mbit”lere kadar yükselttiler. Bu demek oluyor ki birçoğumuzun bildiğinin aksine 3G teknolojisi sadece telefonlarımızda etkili olmayacak. Belki de bir süre sonra ADSL”ye rakip olarak evlerimize de girecek!

3G mi, ADSL mi?
Mobil alışkanlıklarımızı büyük ölçüde değiştirmeye aday olan 3G teknolojisinin Türkiye”ye gelmesiyle, “ADSL mi, 3G mi?” soruları ülkemizdeki kullanıcılar tarafından da sorulmaya başlandı. Bu sorunun cevabı ise kullanım alışkanlıklarınızda ve interneti ne için kullandığınızda gizli. Paketlere baktığımızda sınırsız kullanım fiyatlarının ADSL ile karşılaştırıldığında çok da ekonomik görünmediğini düşünebilirsiniz. Hem cep telefonunuzda, hem de notebook”unuzda her an internet bağlantısı olsun istiyorsanız, 3G”ye bir şans verebilirsiniz. Bu durumda, internete tek bir paketten bağlanmak avantajlı olabilir. özellikle sık seyahat ediyor ve bu sırada her an internete bağlı olmak istiyorsanız bu tercih oldukça mantıklı. Diğer yandan, interneti daha çok işte kullanıyorsanız, evde fazla bir kullanımınız olmuyorsa, yolda geçen vaktinizi internetle değerlendirmek istiyorsanız, sınırlı 3G paketleri sizin için uygun bir tercih olabilir.

Genel olarak aylık veri kullanımınız 4 GB”ın altındaysa sınırlı paketlerin sizin için yeterli olacağını söyleyebiliriz. Bu noktada fiyatlar oldukça avantajlı. Bu kullanımı hesaplarken, internete her girişinizin veri kullanımı anlamına geldiğini de unutmayın. Ancak video, müzik ve veri indirmek gibi daha çok veri kullandığınız uygulamaları sıklıkla yapıyorsanız, sınırlı paketler sizin için yeterli olmayabilir. Kullanıcıların birçoğu MSN sohbetlerinin de yüklü bir veri kullanımı olmadığını düşünüyorlar, ancak videolu görüşmeler, yani görüntülü sohbet işin içine girdiğinde hesap değişiyor, bunu da hatırlatalım.

Tabii bu noktada hız da tercihler için önemli bir kriter olarak görünüyor. ADSL, hep aynı hızda internet bağlantısı sunuyor ancak durum 3G için böyle olmayabilir. Bu noktada fark şuradan ortaya çıkıyor, 3G”nin çok fazla kullanıcı tarafından yoğun olarak kullanıldığı noktalarda hızı düşebiliyor, ancak ADSL hep aynı. Yine de bu fark operatörlerin altyapı çalışmaları sonucunda değişebilir. ADSL, şu anda 8 Mbps”lik bir hızla sunuluyor. Buna karşılık 3G”de gördüğümüz hız 7.2 Mbps, ancak bugünlerde çok daha hızlı modemler sunulacağı konuşuluyor. Bu noktada kararı, kullanımınızın yanı sıra yaşadığınız yere göre de vere bilirsiniz. çünkü ADSL”in 8 Mbps hızı destekleyemediği noktalar da bulunuyor.

Gelecek 4G”de mi?
“4. Nesil Hizmetleri” 4N veya 4G, dördüncü nesil kablosuz telefon teknolojisi. Diğer GSM standartları gibi hücresel bir ağ sistemi kullanması ve üçüncü nesilde ortaya çıkan kapsama alanı sorunu başta olmak üzere bazı sorunları çözmesi bekleniyor. Bağlantı hızı cep telefonlarında 100 Mps , Wi-Fi ağlarda 1 Gbps olarak belirtiliyor. Aynı zamanda Wimax band genişliği ile aynı boyda. ‘4G’, İletişimler sisteminde, ‘dördüncü nesil’ terimine ait bir ilintilendirme olarak tanımlanıyor. Bir 4G sistemi, daha önceki nesillerden daha yüksek veri hızları temeline dayanan “herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde”, ses, veriler ve akan çoklu kitle iletişimin kullanıcılara hizmet verebileceği, uçtan uca IP çözümü sağlayacak. 17 Ağustos 2009’da ilk 4G testi dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden Verizon tarafından yapılan 4G, ABD’nin Boston ve Seattle kentleri arasındaki test başarıyla tamamladı. Test sırasında video, dosya indirme ve yükleme, internette gezinti, ses transferi, Voice over Internet Protocol (VoIP) ile LTE 4G üzerinden denendi. Verizon ilk ticari 4G ağını gelecek yılın başlarında, 100 milyon abonesine açmayı hedefliyor. Hizmetin tüm ABD’yi yayılmasının ise 2013 yılını bulması bekleniyor.
 

LG GD910
Otomobilinizde denemeyin

LG Electronics dünyanın ilk dokunmatik ekranlı ve kol saati şeklindeki 3G telefonunu üretti. Ağustos ayında dünyayla aynı anda Türkiye”de tüketicilerle buluşan  LG GD910 saat telefon biraz Kara ?imşek anılarını canlandırıyor değil mi? İlk kola takılabilir 3G telefonu olan LG GD910 saat telefon (watchphone), bluetooth kulaklığı ile birlikte satışa sunulacak. Dokunmatik ekranlı arayüzü ve video görüşmeleri için yerleşik kamerayla birlikte sunulan saat telefon, görüntülü konuşmanın yanında bir cep telefonunun sahip olduğu tüm özellikleri içeriyor. 7.2 Mbps 3G HSDPA uyumluluğuyla donatılan ürün ile yüksek hızda veri aktarımı yapmak da mümkün olacak. 3G uyumlu LG GD910 saat telefon görüntülü konuşma dışında sesli arama, MP3 çalar, mesaj gönderme gibi cep telefonlarında bulunan tüm özelliklere de sahip. LG GD910,  deri kayışı ve ince tasarımı ile aynı zamanda şık bir aksesuar niteliğinde…
 

 

Yüksek hızda internet, hangi fiyatlarla geliyor?

3G”ye geçiş için, en önemli kriterlerin fiyatlar ve hız olduğu açıkça ortada. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, bunların yanında kullanım alışkanlıklarınızı da hesaba kattığınızda, sizin için doğru seçim ortaya çıkacak diye düşünüyoruz. Sanırız böylece kendi adınıza “ADSL ve Wi-Fi mı, yoksa 3G mi?” sorusuna da yanıt vermeniz mümkün olacak. öncelikle birlikte tarifelere bir göz atalım.

Turkcell kullanıcısıysanız, faturalı ve faturasız olmak üzere iki paketten birini seçebiliyorsunuz. Bu paketlerin fiyatları da büyüklüklerine göre değişiyor. Faturalı 3G internet paketlerinde, 1 GB, 4 GB ve 8 GB”lık seçenekleriniz bulunuyor. Bunların fiyatları da sırasıyla aylık 29, 39 ve 69 TL olarak belirlenmiş. Bu paketlere 24 aylık bir taahhüt karşılığında ve VINN 3G Modem E176 birlikte sahip oluyorsunuz. Ayrıca ilk iki paket için kampanya kapsamında ilk üç ay, ayda 19 TL ödeyerek 3G kullanmanız mümkün. Faturasız internet için ise, haftalık ve aylık olarak kullanabileceğiniz paketler sunulmuş. Haftalık 1 GB”lık paket 19 TL, aylık 4 GB”lık paket ise 49 TL olarak belirlenmiş. Eğer tatile gidiyorsanız ve gittiğiniz yerden internete bağlanma şansınız yoksa, faturasız paketler, hem 3G”yi denemek, hem de seyahatinizde interneti rahatça kullanabilmek için çok uygun bir imkan sunuyor. Ancak paket aşım ücretleri konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Paketinizde kalan data miktarını mesaj servisleriyle kontrol etmeniz bu noktada önemli.

  Toshiba Sattelite A350
Satellite A350 3G uyumu ve video konferans için uygun tasarımı ile etkileyici bir ürün. Multimedya özellikleri ile PC”lerinden film seyretmeyi sevenler için de ideal bir seçim. 16″, kasanın içine özel olarak yerleştirilmiş geniş ekran ve bu sayede 16:9 görüntü ki bu da ekranın altında ve üstünde siyah bantlar oluşmadan keyifle film seyredebilme imkanı tanıyor. 1366 x 768 HD çözünürlülük sayesinde inanılmaz keskin görüntü kalitesi ve geniş ekran sayesinde 2 web sitesini aynı anda görüntülemeye yada aynı anda iki doküman ile çalışmaya imkan veriyor.

Harman Kordon hoparlörlerin de eklenmesi ile birlikte Satellite A350 aynı zamanda çok yüksek kalitede bir ses sistemine sahip. Intel Core2 Duo ya da AMD Turion işlemci seçenekleri ile Satellite A350 Multimedya içeriklerini yönetme gücünü sunuyor. Bütün modeller 2GB DDR2 RAM, 500 GB”a kadar Hard Disk Drive (HDD) ile multimedya programlarını çalıştırmaya ve saklamaya yetecek kapasite. Super-Multi DVD drive ile optik medya desteği de sağlanıyor.

3G servisi konusunda iddialı olan diğer bir operatör, Vodafone”a baktığımızda, farklı paket boyutları ve hızlarda, farklı seçenekler görüyoruz. 250 MB”lık paket, 1.0 Mbps”ye kadar 10 TL olarak ücretlendirilirken, aylık 1 GB”lık paket 7,2 Mbps hıza kadar 30 TL olarak ücretlendirilmiş. 5 GB”lık paket ise, yine 7,2 Mbps hıza kadar 45 TL olarak faturaya yansıyor. Eğer “ben paketlerde ne kadar kaldığıyla uğraşmak, sınırlı olmak istemiyorum” derseniz, 80 TL ücretle aylık limitsiz paket de kullanabilirsiniz. Limitsiz pakette paket aşım ücreti olmadığını da hatırlatalım.


Crea ile 3G hızında internet

Yoğun ilgi gören netbook’lu TTNET Uçan İnternet Paketi ile birlikte verilen 3G uyumlu TTNET Uçan İnternet Modem sayesinde artık Crea Minic Netbook”unuzla 3G hızında İnternet keyfini yaşayabilirsiniz. 30 Temmuz tarihinde başlayan, TTNET Uçan İnternet 3G ile Uçuruyor kampanyasına katılanlar Intel Atom işlemcili son derece şık bir Crea Minic J100 netbook, her yerde 3G hızında İnternet hizmeti almanızı sağlayan TTNET Uçan İnternet Modem, 24 ay boyunca aylık 250 MB mobil İnternet, 24 ay boyunca aylık 600 dakika TTNET WiFi ve Avea Data SIM kartın sahibi oluyor.
 
Crea Netbook”larıyla hem TTNET WiFi hem de Avea 3G kullanarak İnternet”e erişebilecek olan kullanıcılar 24 aylık taahhüt vererek aylık 39,99 TL’ye (KDV ve öİV dahil) bu fırsatı yakalama şansı bulacaklar.
 

 

Vodafone, 11 ayın sultanı Ramazan”da da abonelerine özel bir kampanya sunuyor. Vodafone Ramazan Kampanyası ile aboneler, Ramazan ayı boyunca tüm yönlere yaptıkları sesli görüşmeleri miktarında bedava görüşmeyi Arife günü ve bayram boyunca kullanılmak üzere hediye olarak kazanacaklar. Kampanyaya katılan Vodafone aboneleri kazandıkları dakikalar ve kontörler ile her yönü arayabilecek ve tüm sevdikleriyle doyasıya bayramlaşabilecekler.

ABONE yazıp 3010″a mesaj atan Vodafone”lular, faturalı hatlarda 2 TL, ön ödemeli hatlarda 10 kontör karşılığında Ramazan Kampanyası”na katılabilecekler. Aboneler, Ramazan ayının ilk günü olan 21 Ağustos tarihinden son günü 18 Eylül tarihine kadar tüm yönlere yaptıkları sesli görüşmelerin tamamını Arife günü ve bayram boyunca tüm yönleri aramak için bedava olarak kullanacak böylece aramadık eş, dost, akraba bırakmayacaklar.

Ramazan kampanyası için özel hazırlanan reklam filminde yazarlığı, beyefendiliği, tecrübesi ve Türkçe duyarlılığıyla tanınan, kıdemli gazeteci Hakkı Devrim, Ramazan ayı boyunca  evlere  konuk  oluyor. Devrim”in,  torunu ile Vodafone 3G+ teknolojisi ile yaptığı görüntülü konuşmayı kendi tarzında anlattığı reklam filminde Ramazan ayında konuşulan dakikaların tamamının, bayram boyunca hediye edildiği anlatılıyor.

Arife günü ve Bayram boyunca sevdiklerini dilediğince arayan, Ramazan kampanyasına katılan Vodafone”lulara ayrıca bayramın 1. günü geçerli olacak bedava SMS”ler de hediye edilecek. SMS yazıp 3010″a gönderen Vodafone aboneleri 1 TL/5 kontör karşılığında her yöne bedava 100 SMS kazanıp, rahat rahat mesajlaşıp bayram tebriği gönderebilecekler.
 

Avea ise paketlerini ürün ve servis bazında ücretlendirmeyi seçmiş. Burada, paketle kullanacağınız hizmetlere bakarak farklı seçenekler arasından kararınızı vermeniz mümkün. 3G Hoş geldin paketi, 7 TL ya da 40 Kontör karşılığında 30 dakika her yöne ücretsiz görüntülü konuşma, 1 saat ücretsiz Mobilvizyon, 100MB data ve Seçİzle servisinden bir içerik izleme hakkı sunuyor. Başlangıç için uygun bir tarife sunan paketle başlayarak ilerde seçeceğiniz paket için böylelikle kararınızı verebilirsiniz. Avea”nın 3G Standart Paketiyle ise ayda 17 TL ya da 100 kontör karşılığında, 60 dakika her yöne ücretsiz görüntülü konuşma, 3 saat ücretsiz Mobilvizyon, 250MB data ve Seçİzle hizmetinde 2 içerik seçeneklerine sahip oluyorsunuz. Son olarak Süper Paketi seçerek aylık 150 dakika her yöne ücretsiz görüntülü konuşma, 5 saat ücretsiz Mobilvizyon, 500MB data ve Seçİzle servisinde 3 içerik izleme şansına sahip olabiliyorsunuz.
 
 

 

KTF CRW-100
Parmağınızın ucundaki temizlikçi

Evden paldır küldür çıktınız ve kız arkadaşınız telefon açıp sizden önce evinize uğrayacağını söyledi. Fakat ev darmadağın! Kıyafetleriniz hala kirlide, yerler ise günlerdir silinip süpürülmemiş! Merak etmeyin çözüm 3G”de… Nasıl mı? KTF”nin ürettiği elektrikli süperge robotu evi kilometrelerce öteden düzenleyebilmenize olanak tanıyacak. Temizlikçi robotun üzerinde bir de evin durumunu görebilmeniz için bir adet video kamera bulunuyor. Bu sayede robotun hareketlerini gözlemleyerek uzaktan evinizi temizleme şansına sahip olabileceksiniz. Robotu kullanmak da oldukça kolay. Cep telefonunuzun tuş takımıyla robotu kontrol edebileceksiniz. Tatlı cadı gibi sadece burnumuzu oynatamayacağız belki ama parmaklarımızı oynatarak ev temizlemek de yeterince iştah açıcı!

Birbirinden eğlenceli servisler
3G hala birçok kullanıcı için sadece internete girmek ve görüntülü konuşmak anlamına geliyor. Oysa operatörlerin sunduğu hizmetler bunun çok ötesinde diyebiliriz. Servisleri incelediğinizde 3G”nin belki de hep sahip olmak istediğiniz bir hizmeti kolayca size getirdiğini düşünebilirsiniz.

30 Temmuz itibariyle Turkcell 3G servisleri kullanıcılara sunulmaya başlandı. Turkcell 3G Mobil internet servisi, Görüntülü Görüşme, Turkcell Mobil TV, Turkcell”im wap portalı, İnternet video sitelerindeki videoları izleyebileceğiniz cep telefonu uygulaması VideoBul, video haber paketleri, görüntülü çağrı merkezi servisi, istenilen her konuda alanında uzman kişilerin hazırladığı videoları izleyebileceğiniz Uzman TV portalı, Cepisto Video portalı, Chat in Ceviz görüntülü sohbet servisi, belirli bir numaraya görüntülü arama yaparak belirli bir görseli gösterdiğinizde, o görseli tanıyıp video oynatabilen ya da 3D animasyon gösterebilen Konuşan Poster gibi servisler, bireysel kullanıcılara yönelik sunulan Turkcell 3G hizmetleri arasında yer alıyor.

Turkcell”in geliştirdiği ve kurumlara uzaktan ölçme, izleme, müdahale etme imkanı sağlayan telemetri uygulamaları; sağlık, güvenlik, kuyumculuk, tarım ve hayvancılık gibi birçok sektörde başarıyla kullanılıyor. Turkcell”in geniş kapsama alanı sayesinde, nüfusun olmadığı bölgelerde dahi (denizler, tarlalar, seralar vb.) bilgilere erişmek ve sistemleri kontrol etmek mümkün oluyor. Tüm bu uygulamalar, özellikle 3G”yle çok daha yaygın olarak kullanılacak.

Dell Studio 15
Dell tarafından geçtiğimiz günlerde pazara sunulan Dell Studio 15 modelinde dizüstü bilgisayarlarında kullanıcıların talep ettiği en son teknoloji yüksek çözünürlük (hi-definition) özelliği ve arkadan aydınlatmalı LED ekranlar gibi unutulmaz anıları yaratmak ve daha uzun süre eğlence için ideal olan en son özellikler yer alıyor. Entegre bağlantı seçeneklerinin yanı sıra, Dell Studio 15″in şık ve zarif tasarım unsurları da birçok farklı stil tercihine hitap ediyor.

Yeni enerji etkin Studio 15, gerçek HD çözünürlüklü (720p/1080p) 15.6 inçlik LED ekran, opsiyonel 256 ya da 512MB ATI Mobility Radeon  HD4570 grafikleri ve çift dijital dizimli mikrofonlu 2.0MP”lik kamera özellikleri ile gelişmiş performans ve eğlence imkanları sunuyor. Kişisel tarz ve tasarımı öne çıkaran Studio 15, beş farklı renk seçeneği ile sunuluyor: Yakut Kırmızısı, Geceyarısı Mavisi, Erik Moru, Bahar Yeşili ve Flamingo Pembesi. Standart Gigabit Ethernet ve Wi-Fi, opsiyonel Bluetooth desteği ve Mobil Genişbant gibi komple yerleşik bağlantı seçenekleri de sunuluyor. 8″i 1 arada medya kartı okuyucu, çift USB bağlantı noktası, bir adet eSATA ve HDMI da dahil tüm bağlantı noktaları ve bağlantı seçenekleri ile donatılmış. Eğlence özellikleri ve seçenekleri arasında 5.1 kanallı ses ve müzik sistemi, 3 watt”lık subwoofer, çift kulaklık girişi ve opsiyonel Blu-ray Disc sürücüsü yer alıyor. Opsiyonel olarak sunulan arkadan aydınlatmalı klavye, aydınlatmanın zayıf ya da hiç olmadığı ortamlarda dahi görünürlüğü sağlıyor.

Lig TV
Turkcell MobilTV uyumlu cep telefonu olan Turkcell 3G aboneleri, Lig TV paketine tüm vergiler dahil ayda 19.9 TL / 130 kontöre sahip olabilecek.  Turkcell 3G abonelerinin Lig TV izleyebilmek için önce “TV” yazıp 2222″ye ücretsiz SMS göndermeleri ve Turkcell MobilTV servisine erişmeleri gerekiyor. Gelen Turkcell MobilTV linkini açtıktan sonra paket işlemleri sayfasından LigTV Paketini satın alan Turkcell aboneleri böylelikle nerede olurlarsa olsunlar takımlarının maçını ve spor haberlerini kaçırmayacak.

Vodafone da birçok servisin yanında görüntülü konuşma, mobil İnternet, mobil TV gibi standart ürünleri kullanıcılarına sunmayı planlıyor. Vodafone”un özel servisleri arasında dikkati çeken Webşın, cep telefonlarında rahat ve hızlı bir İnternet deneyimi sağlayan kompakt bir tarayıcı olarak Vodafone 3G+ abonelerine sağlanacak. Webşın, web sayfalarını cep telefonlarının ekran boyutuna uygun olarak biçimlendirerek, mobil cihazlarla İnternet kullanımına büyük kolaylık getiriyor. Ayrıca verileri sıkıştırdığı için transfer edilen verinin boyutları yüzde 90″a varan ölçüde küçültülebiliyor. Vodafone 3G+ aboneleri ayrıca Vodafone Taksi servisiyle ulaşım alanında bir kolaylığa kavuşmuş oluyor. Vodafone Taksi, GPS ve A-GPS teknolojilerini kullanarak en yakın taksi istasyonlarının mesafelerini gösteren bir uygulama. İstanbul”da başlayan, gelen talep üzerine Ankara ve İzmir”in de eklendiği Vodafone Taksi uygulaması, önümüzdeki günlerde 81 ilin tamamını kapsar hale gelecek.

Vodafone 3G”de e-postalarımıza erişim konusunda da yenilikler düşünülmüş. Elektronik posta ayarlarını kullanıcılar için çok basit hale getiren E-posta sihirbazı ile e-posta ayarlarının birkaç kolay işlemle otomatik olarak gönderilmesi sağlanıyor.

Avea 3. Göz
Avea 3G aboneleri, 3. Göz hizmeti ile video arama özelliği olan telefonlarının kamerasını gazete, dergi, billboard ya da bir broşür üzerindeki ilanlara yönelterek başlatacakları görüntülü arama ile ilanda yer alan ürün ile ilgili bilgiyi telefonlarında video olarak görüntüleyebiliyor. İlanların yanı sıra aboneler, gazetelerdeki haberler ile de görüntülü iletişim başlatıp detaylı bilgi alabiliyor. Avea 3G aboneleri http://www.avea.com.tr/3uncuGoz  adresini ziyaret ederek Avea 3.Göz deneyimini yaşayabiliyor.

Avea ise 3G ile mobil internet alanında kaliteli hizmet sunacak ve video özellikli katma değerli servisleri öne çıkaracak yeni servisler sunuyor. Böylece 3G ile birlikte Avea”nın servisleri, ses ve metin tabanlı olmanın ötesinde görsellik ve etkileşimin de dahil olduğu şekle dönüşüyor. Avea 3G teknolojisi ile video servisleri, internet, oyun, müzik yayını, video, video konferans ve diğer gerçek zamanlı servislere mobil olarak erişilebiliyor. Avea Mobil Bağlantı 3G/Edge USB Stick ile aboneler hızlı ve kablosuz internetin tadını çıkararak cep telefonlarından ya da bilgisayarlarından anında genişbant internete erişebiliyor. 3G Mobilvizyon servisi ile aboneler televizyon kanallarını yüksek görüntü ve ses kalitesi ile hızlı ve kesintisiz olarak cep telefonlarından canlı izleyebiliyor. Ayrıca aboneler Görüntülü Konuşma servisi ile sevdiklerini görerek konuşabiliyor. Bunun yanında yeni sürpriz servisler de tasarlanıyor.
 

 

 

  Şimdi tam zamanı!
3G”nin mobil alışkanlıklarımıza değiştirebilecek bir teknoloji olması, operatörleri de bu alanda kampanyalar yaparak kullanıcıların dikkatini çekmeye itiyor. Birbirinden avantajlı kampanyalara baktığımızda, 3G”yi denemek için doğru zamanın şimdi olduğu açıkça görülebiliyor. Bu kampanyalar kapsamında 3G uyumlu birbirinden çekici yeni notebook ya da cep telefonlarına sahip olmanız mümkün. Ayrıca indirim kampanyaları da dikkat çekiyor. İsterseniz birlikte avantajlı kampanyalara bir göz atalım.

 

Turkcell, 3G geniş bant teknolojisiyle uyumlu olan Nokia 3120 classic cep telefonunu, sadece 299 TL”ye müşterilerine sunuyor. Tüm 3G servislerine uyumlu Nokia 3120 classic cep telefonu alanlara, Turkcell 1 aylık mobil TV”yi ve internet paketini hediye olarak veriyor. Turkcell ayrıca, faturalı hat sahiplerine 1000 dakika, Hazır Kartlılara ise her 150 kontör yüklemelerinde 1000 kontör hediye ediyor. çok cazip koşullarla Nokia 3120 classic sahibi olanlar, hediye kontör ve dakikalarla ister sevdikleri ile konuşuyor ister görüntülü görüşme yapabiliyor. Tüm Turkcell İletişim Merkezleri”nde 23 Temmuz”dan itibaren satışa sunulan 2MP kameralı Nokia 3120 classic”e sahip olanlar, Turkcell”in bu hediyelerinden 3G”nin kullanıma açıldığı 30 Temmuz günü itibarıyla yararlanmaya başlayabilecek. 2222″ye ücretsiz bir SMS atarak Nokia 3120 kampanyasına  katılan aboneler  ön başvuru için başka SMS atmaya gerek kalmadan, 30 Temmuz günü 3G”li olabilecekler. Turkcell”in hediye kontör ve dakikalarını hemen kullanmaya başlayarak, hediye internet paketi ile hızlı internet deneyimi yaşayacak, yine Turkcell”in hediyesi Mobil TV ile sevdiği dizi ya da maçları nerede olursa olsun izleyebilecekler.
Turkcell HP ile birlikte gerçekleştirdiği kampanyasıyla da ilgi çekiyor. HP ve Turkcell, geçtiğimiz aylarda yoğun ilgi gören “İnterneti İçinde Bilgisayar” kampanyasının devamını 3G hızında müşterilerine sunuyor. Yeni kampanya çerçevesinde Turkcell 3G teknolojisi HP”nin yeni ve geliştirilmiş özellikli ürünleri sayesinde kullanıcılara tek bir noktadan ulaşabiliyor.

HP Türkiye ve Turkcell”in bu yeni kampanyası sayesinde kullanıcılar Turkcell 3G kapsama alanındaki her yerden işlerini takip edebiliyor, sevdikleri ile kolayca 3G hızında bağlantı kurabiliyorlar.

 

 
 Kampanya dahilindeki son derece şık, SIM kartlı HP 3G dizüstü bilgisayarlar kullanıcıların ek bir cihaza ihtiyaç duymadan yüksek hızlarda internete kolayca bağlanmasını, e-postalarına ulaşıp cevaplayabilmesini, internet bankacılığını kullanabilmesini ve sosyal ağlardan yararlanabilmesini sağlıyor.Kampanya kapsamında bulunan HP Pavilion dv2 ve Compaq Mini 110 birbirinden şık iki dizüstü bilgisayar. Piyano siyahı kasası ve çevresindeki gümüş renklerle son derece elit bir görünüme sahip olan HP Pavilion dv2 inceliği ve hafifliğiyle dikkat çekiyor. 12,1 inç ekrana sahip olan bu şık dizüstü bilgisayar teknik ve multimedya özellikleri ile son derece performanslı bir bilgisayar kullanımı sunuyor. 1,7 kg hafifliğinde ve 24 mm inceliğinde olan Pavilion dv2″nin üzerinde 2 GB bellek ve 250 GB sabit disk bulunuyor. HP Pavilion dv2, 24 ay taksitli kampanya kapsamında Turkcell 3G 1 GB internet paketiyle ayda 99 TL (KDV ve öİV dahil), 4 GB internet paketiyle ayda 109 TL”den (KDV ve öİV dahil) satışa sunuluyor.
 

 

HP Türkiye ve Turkcell işbirliğiyle gerçekleştirilen bu kampanyadaki diğer ürün ise Compaq Mini 110. Sadece 1,17 kg olan ve son derece kolay taşınabilen Compaq Mini 110 küçük boyutlarına rağmen kolay kullanımı sağlayacak şekilde tasarlanmış.  Ufak boyutuna rağmen neredeyse normal klavye boyutuna yakın bir klavyeye sahip olan Compaq Mini 110″un, bu özelliği ile mesaj yazmak ya da içerik oluşturmak son derece kolay hale geliyor. Intel Atom N270 işlemcisi bulunan bu mini dizüstü bilgisayarda 1GB bellek ve 160 GB sabit disk sunuluyor. Compaq Mini 110, 24 ay taksitli kampanya kapsamında Turkcell 3G 1 GB internet paketiyle aylık 69 TL (KDV ve öİV dahil), 4 GB internet paketiyle aylık ücreti 79 TL”den (KDV ve öİV dahil) satışa sunuluyor. Kullanıcılar internete özgürce bağlanmalarını sağlayacak Compaq Mini 110 ve HP Pavilion dv2 Dizüstü Bilgisayarları Turkcell İletişim Merkezleri ve yetkili zincir mağazalardan satın alabiliyorlar. Stoklarla sınırlı olan kampanya 30 Eylül 2009 tarihine kadar geçerli. Kampanya ile ilgili ayrıntılı bilgiler http://www.hp.com.tr/turkcell3g adresinden alınabilir.

Vodafone ise Teknosa ile işbirliği içinde, 3G ile herkesin mekandan bağımsız internete en uygun koşullarda ulaşabilmesi için bir diğer bir kampanya hazırladı. Vodafone”un Türkiye”de sunduğu, Vodafone Mobil Modem İnternet paketlerinden 1GB ya da 5GB seçeneklerini 65TL veya 75TL”ye, 5 Ağustos – 30 Eylül 2009 tarihleri arasında alan ve 24 ay süresince kullanmayı taahhüt eden herkes, HSUPA 7.2 /2.0 Mbps Vodafone Mobil Modem”e ücretsiz sahip olurken, tüm Teknosa mağazalarında kullanabilecekleri 1.000 TL’lik indirim çeki kazanacak. Vodafone aboneleri, 1.000 TL’lik indirim çekini Türkiye”nin 63 ilinde 220″den fazla mağazasıyla hizmet veren Teknosa’lardan yapacakları dizüstü, masaüstü ve netbook bilgisayar alımlarında 31 Aralık 2009 tarihine kadar kullanabilecek. Böylece teknoloji meraklıları tek bir noktadan ödeme yaparak mekândan bağımsız süper hızlı mobil internet deneyimi için her şeye sahip olma fırsatını yakalayacak. Kampanya süresince Toshiba”nın L500-13T dizüstü bilgisayarında da müthiş bir fırsat Vodafone abonelerini bekliyor. Dizüstü bilgisayar konusunda uzman marka Toshiba, L500-13T modelinin 1.099 USD+KDV olan satış fiyatını bu kampanyaya özel olarak 849 USD+KDV’ye (1.375 TL) indirdi. Vodafone 3G+ ayrıcalığıyla Teknosa”dan yapılacak alışverişlerden kazanılacak 1000 TL”lik indirim çeki sayesinde, bu şık dizüstü bilgisayar sadece 375 TL karşılığında Vodafone abonelerinin olacak.
 

Avea da kullanıcılarına kampanyalarla birçok kolaylık sunuyor. Abonelere 30 Temmuz – 31 Ekim tarihleri arasında her yöne 15 dakika ücretsiz görüntülü konuşma imkanı sağlanıyor. Aboneler, 5 TL”den başlayan paketler ile sınırsız TV izleyebiliyor veya izledikçe ödüyor.
Seçİzle hizmeti ile Avea aboneleri diledikleri dizi, film, belgesel yada müzik kliplerini cep telefonlarına 18 SMS / 3.5 TL”den başlayan fiyatlarla cep telefonlarına indirebiliyor ya da indirmeden anında izleyebiliyor. Müzikİndir hizmeti kapsamında, 3G aboneleri 100 binden fazla yerli ve yabancı şarkıyı 2009 sonuna dek ücretsiz olarak ister cep telefonlarına, ister bilgisayarına indirebiliyor. Tek bir numarayla birçok servise anında erişim sağlayan Video portal hizmeti çerçevesinde ise aboneler, 9080″i görüntülü arayarak menülerden diledikleri servise dakikası sadece 10 Kr/1 Kontör”e ulaşabiliyor. 3 aylık kampanya süresi boyunca internet paketleri mevcut fiyatlardan, ancak daha yüksek kapasite ile sunuluyor. Aboneler cepte internet için; 100 MB”lik paketten 8 TL/49 kontör”e, 2GB”lik paketten ise 35 TL/199 kontöre faydalanabiliyor. Yine bu kampanya süresince bilgisayardan mobil internete erişimde ise 35 TL”ye 1GB yerine 2GB, 55TL”ye ise 4 GB yerine 6GB kapasite sunuluyor. İlk 3 ay içerisinde 12 ay boyunca Avea Internet Paketi”ne üye olan abonelere USB Modem ve ayda 600 dakika TTNET WiFi hediye ediliyor.
 
 

 

3G Gözz
Gözünüz üzerinde

Turkcell Sim Kart takılarak ve 3G abonesi olarak çalışan 3G Gözz, görüntülü görüşme destekli bir mobil kamera. 3G Gözz ile ne olup bittiğini merak ettiğiniz her yeri her an görüntülü görüşme destekli telefonunuzdan izleyebilme olanağına sahip oluyorsunuz.
Görüntülü görüşme sağlandıktan sonra arayan kişi belirtilen tuşlar ile kamerayı hareket ettirebiliyor. Kamera en fazla 180 derece dönebiliyor. Mesela yukarı hareket için telefonunuzun 2 tuşuna sağa hareket için 6 tuşuna basıyorsunuz. Ayrıca görüntüyü büyütüp küçültme imkanınız da var. 3G Gözz, hoparlörü sebebiyle sesli iletişime izin veriyor.
Hoparlörün sesini yükseltmek için #”e, azaltmak için ise * tuşuna basmanız gerekli. 3G Gözz ile kayıt da yapılabiliyor. Kayıt yapmak istediğiniz süreyi girdikten sonra mevcut arama sonlanıyor ve kayıt başlıyor. Hafızaya alabileceğiniz görüntü boyutu, 3G Gözz”ün içine taktığınız SD kartın kapasitesine bağlı.
 
Exper EQ ile 3G keyfi
İnternet kullanımında yeni bir dönemi başlatacak olan 3G”yi EQ dizüstü bilgisayarında buluşturan Exper Bilgisayar, yeni bilgisayarının 12 saate varan pil ömrüyle kullanıcıları sınırsız mobilite keyfine davet ediyor. ?ık tasarımı, güçlü donanım özellikleri, hafif (yalnızca 1,4 kg.), düşme ve darbelere dayanıklı sağlam kasasıyla dikkatleri üzerine çeken Exper EQ, “3G içinde” özelliğiyle pazarda fark yaratıyor. Cep telefonlarında kullanılan sim kart yuvasına yer verilen Exper EQ, kullanıcısını dilediği yer ve zamanda süper hızlı internetle buluşturuyor. İsteğe bağlı olarak yazılım, kulaklık ve mikrofon setiyle telefon görüşmelerinin de gerçekleştirilebildiği EQ ile günümüzde birçok dizüstü bilgisayar kullanıcısının ortak sorunu olan pil ömrü de tarihe karışıyor.
 
12 saate varan pil ömrüyle tam bir mobilite keyfi sunan Exper EQ kullanıcısına, “Kim korkar pilin bitmesinden!” dedirtiyor. Exper EQ, özellikle iş dünyasında aktif rol alan, şıklığa ve tasarıma önem verdiği kadar uzun pil ömrüne ihtiyaç duyan yöneticiler ve bol seyahat edenler için tam bir kurtarıcı. Uzun pil ömrü ve şık tasarımının yanı sıra 13,3″ Ultra Slim Parlak ekran, Intel SU9400 ULV işlemci teknolojisi, 3 GB Ram, 250GB hdd, Parmak izi okuyucu, DVD Super Multi gibi güçlü teknik özellikleriyle de dikkat çeken Exper EQ”ya 1.599 $”a, kredi kartına 12 taksit imkanıyla sahip olunabiliyor.
Nokia N97
Yerinizi hissettirin

Nokia N97 ‘sosyal konum’ kavramını sunuyor. A-GPS (Assisted Global Positioning System–Destekli Küresel Konumlandırma Sistemi) sensörleri ve bir elektronik pusula entegre edilmiş Nokia N97 mobil bilgisayarı sezgisel olarak nerede bulunduğunu anlıyor. Sosyal ağlar gerçek zamanlı bilgilerle otomatik olarak güncellenebiliyor, bu şekilde erişim izni vermiş olduğunuz arkadaşlarınıza durum bilgilerini güncelleme ve ilgili fotoğraf ve videoların yanı sıra ‘sosyal konumu’ da paylaşma olanağı tanıyor.
 
3G yeteneğine de sahip olan cihaz, iki özelliği şık bir kasada birleştirmeyi başarmış. Nokia N97 üzerinde gezinmek, Flash destekli video izlemek ya da oyun oynamak için de son derece uygun. Hem fiziksel QWERTY klavyesi, hem de sanal dokunmatik giriş olanağı blog, sohbet, mesaj yazma, metin ya da e-posta gönderme işlemlerinde kolaylık ve verimlilik sağlıyor. 

Nokia N97″ nin dahili 32 GB belleği,  daha fazla müzik ve medya için 16 GB mikroSD kartla genişletilerek 48 GB”a kadar depolama alanı sunabiliyor.  Nokia N97 ayrıca Carl Zeiss optik desteği, 16:9 ve DVD kalitesinde video çekimi özelliğine sahip 5 MP kamerasına ek olarak HSDPA ve WLAN bağlantıları üzerinden anında paylaşım için Share on Ovi gibi servisleri de destekliyor.

Exit mobile version