3D Yazıcılar Uydu Kirliliğini Azaltacak mı?

Bilim adamları uzay çöplüğü hakkında giderek daha fazla endişe duyuyorlar. Uydular gibi yapay olarak yaratılmış uzay nesnelerinden geriye kalanlar, gezegenimizin etrafında dönen tozlar gibi görünüyor.

Uydu Çöpleri Konusunda Endişe Artıyor

Tahminler şu anda Dünya etrafında yörüngede 3 metreden daha büyük yaklaşık 5.000 ve ondan daha fazla nesne olduğunu göstermektedir.

Bu enkaz, uzay aracı için tehlike oluşturur ve nihayetinde uzay yolculuğunu neredeyse imkansız hale getirebilir.


Amerikadaki MIT’de yer alan Wood; uzay çöplüğü sorununu gidermek için, uydu yapımını 3D baskı ve modülerlik gibi teknolojilerle gerçekleştirmeyi önerdi. Wood: “Mevcut yaklaşımımız esas olarak Dünya’da tamamlanan bir uydu için tasarım yapmaya dayanıyor”dedi.“Uzayda temelde küçük fabrikaların bulunduğu bir geleceği hayal edebiliyoruz.

Bu, bir uydu ömrünün sonuna ulaştığında, uzay çöplüğünde bir azalmaya da izin verir. Bir uydu artık işlevsel olmadığında, uzay çöpü olmak için terk edilmek yerine, tekrar kullanılabilecek modüler parçalara ayrılabilir veya daha fazla 3D baskı için kullanılacak malzemeye eritilebilir.

Bu şekilde uydu parçaları geri dönüştürülebilir, böylece yeni uyduların inşası daha ucuz hale gelir ve gezegenimizde yüzen çöplük bırakmaz. Uzay temizliği için son derece parlak bir fikir.

Exit mobile version