2023’te Merakla Beklenen Mobil Oyunlar

Mobil oyun tutkunları… 2023’te merakla beklenen oyunları sizler için derledik. Gelin birlikte göz atalım.

Son dönemlerde mobil oyunlar için gözle görülen bir artış meydana geldi. Bunun da nedeni olarak kullanıcıların PC ya da oyun konsollarında oynadıkları oyunları daha rahat bir şekilde mobil cihazlarında görmesi ve bunlara ulaşımın daha kolay olması örnek gösterilebilir.

Bununla birlikte dünya genelinde yaşanan Covid-19 salgınının, insanları evlerine kapatmasından sonra mobil oyunlarında önemli bir artış gözlendi. Özellikle multiplayer oyunlar tercih sebebi oldu.

Mobil oyunlardaki artış, dev oyun şirketlerini bu alana doğru yöneltti ve Call of Duty, GTA gibi büyük oyunların mobil cihazlarda boy göstermesine neden oldu.
Türkiye’de özellikle mobil oyunların tercih edilmesindeki artış, ülkemizde de oyun şirketlerinin bu alanda önemli kampanyalar ve önemli oyun geliştirmeleri sağlayarak pazarda önemli bir yer edinmesine neden oldu.

Bu sayede bir mobil oyuncu kitlesi oluşmuş oldu. İnsanlar ellerinin altındaki mobil telefonlarıyla istedikleri ortamda oyunlarını rahatlıkla oynayabilir duruma geldiler. Metroda, vapurda, otobüste, kafede; her alanda istenilen dakikada oyunu açıp karşısındaki rakibiyle mücadele içerisine girebilir bir hal oluştu.
Bu durum mobil telefon üreticilerini de bu yönde hareket etmelerini sağladı. Artık mobil oyun telefonları çıkmaya başladı. Özellikleri oldukça güçlü ve soğutucuları olan bu cihazlar pazarda da geniş yer buldu.

Biz de bu konuları göz önünde bulundurarak 2023 yılında merakla beklenen mobil oyunları sizler için listeledik. Oyunların detayları ve çıkması muhtemel tarihleriyle sizlerin akıcı bir şekilde okuyacağınız bir içerik hazırladık. Haydi, gelin birlikte 2023’te çıkacak mobil oyunlara göz atalım.

Merakla Beklenen Mobil Oyunlar

Higan: Eruthyll (12 Ocak 2023)

Higan: Eruthyll, çok yakında gelecek olan harika bir animasyonlu sanat stiline sahip, oynaması ücretsiz, mobil 3D gerçek zamanlı strateji RPG’sidir. Higan: Eruthyll, sihrin ve teknolojinin kaynaştığı bir dünyada geçiyor ve kötü güçleri savaşta durdurmak için ayağa kalkma yeteneğine sahip güçlü bir ekip oluşturmak oyuncuya düşüyor. Higan: Eruthyll, 12 Ocak 2023’te çıkacak. Oyun, Google Play Store ve Apple App Store’da ön kayıt için hazır.

Roller Drama (24 Ocak 2023)

Roller Drama’da, rekabeti alt üst etmek için strateji ve gerçek zamanlı kontrolleri kullanarak Roller Derby sporcularından oluşan bir takımı zafere taşıyın. Yüzüğün dışında, dostluk, kalp kırıklığı ve geç kapitalist toplumun kademeli çöküşüyle boğuşan beş büyük kişiliği yönetmeniz gerekecek. Seçimleriniz ve her maçın sonucu, takımın nihai kaderini etkileyecektir.

Roller Drama, 2023’ün başlarında PC, Switch, iOS ve Android’de satışa sunulacak ve ardından Playstation ve Xbox planlanacak.

Valiant Hearts 2 (Ocak 2023)

Ubisoft Montpellier tarafından geliştirilip Ubisoft tarafından yayımlanacak olan Valiant Hearts 2, Ocak 2023’te çıkış yapacak.

Kendine özgü sanatsal tasarımıyla Birinci Dünya Savaşı dönemindeki hüzünlendirici bir hikâyeyi anlatan Valiant Hearts oyuncuların ilgisini bir hayli çekmişti. Ubisoft düzenlediği Ubisoft Forward sunumunda Valiant Hearts devam oyununun 2023 yılının ocak ayında çıkış yapacağını duyurmuştu.

Valiant Hearts 2’nin mobil platformlarda Netflix üyelerine özel çıkış yapacak olması oyuncuların oyuna karşı şüpheyle yaklaşmasına neden oldu. Ancak Valiant Hearts 2’nin, ilk oyunu geliştiren yapımcı tarafından geliştirilecek olması soru işaretlerini nebze de olsa azalttı.

Desta:The Memories Between (Mart 2023)

Monument Valley’in yaratıcılarından Desta: The Memories Between, ünlü mobil oyununun izometrik bakış açısını alıyor ve yakan top unsurları ekliyor. Bu oyunda oyuncular, rüyaları sırasında mükemmel atışların ve hileli şutların hikâyenin gidişatını değiştirebileceği mecazi bir top oyununda yarışırlar. Hikâye ve konuşmalara yoğun bir şekilde odaklanan oyunda ayrıca tam bir seslendirme de bulunuyor.

Desta: Memories Between, 2023’ün başlarında Switch, iOS ve Android’e geliyor.

The Isle Tide Hotel (Haziran 2023)

2023’ün 2. çeyreğinde PC, PS5, PS4, Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, iOS ve Android’e gelecek olan canlı aksiyon etkileşimli gizem oyunu The Isle Tide Hotel’de Josh Malone, görüşmediği kızı tarafından onu bulması için tutulan özel bir dedektiften bir mektup alır. Ancak kızı şimdi kaybolmuştur. Josh, onu aramak için Isle Tide Oteli’ne gider, ancak kısa süre sonra bunun sıradan bir otel olmadığını keşfeder.

Dallara ayrılan diyalog seçenekleriyle klasik RPG’lerden ilham alan The Isle Tide Hotel’de 14 farklı sonuca sahip yedi ana son olacak. Ayrıca, kendi özel sonları olan bir dizi yan görev de olacak.

The Isle Tide Hotel’de Michael D. Xavier, Jemima Rooper, Amit Shah, Richard Brake, Georgie Glen, Tristram Wymark, Jessica Ellerby ve Joni Ayton-Kent rol alıyor.

Call of Duty: Warzone Mobile (15 Mayıs 2023)

Warzone, hem 5’e 5 dövüş hem de 100 oyunculu bir battle royale deneyimi sunan başarılı Call of Duty: Mobile’ın ardından akıllı telefonunuza geliyor. Activision Blizzard, Warzone Mobile’ın hem Android hem de iOS cihazlara geleceğini doğrulayarak, hit battle royale oyununu ilk kez mobil cihazlara getiriyor. Oyun, şimdiden 25 milyondan fazla ön kayıt topladı ve oyun dünya çapında piyasaya sürüldüğünde bir dizi dönüm noktası ödülünün kilidini açtı. Warzone Mobile’ın 2023’te piyasaya çıkması bekleniyor ve savaş geçişini ve çapraz ilerlemeyi hem Warzone 2.0 hem de Modern Warfare 2 ile paylaşacak. Oyunun iOS sürümü, 15 Mayıs 2023’te çıkması bekleniyor.

Bound By Blades (2023)

Bound by Blades, oyuncuların üç ana karakterden birini seçip Ashmyr diyarını ve kabilelerini yükselen bir kötülükten kurtarmak için yoğun ama çekici bir maceraya atıldığı, patrona yönelik bir RPG karışımıdır. Üretime, yağmalamaya, teçhizatı dengelemeye ve büyüleyici silahlara ve zırhlara odaklanan geleneksel RPG oyun öğeleri içeren Bound by Blades’te çevrimiçi iş birliği yoluyla tek başınıza veya bir arkadaşınızla kötü düşmanlarınızı alt edin. Bound by Blades, 2023’te Nintendo Switch, iOS ve Android cihazlar için gelecek.

Dragonheir: Silent Gods (2023)

Dragonheir: Silent Gods, sihir ve ejderhalarla dolu bir dünyada geçen, parti tabanlı, çevrimiçi çok oyunculu bir rol yapma oyunudur. Oyuncular seçilen kişi olacak ve ejderha tanrılarının savaşı sırasında neredeyse yok olan bir dünyayı kurtarmak için bir yolculuğa çıkacak. Dragonheir, 2023’te PC, iOS ve Android’de piyasaya sürülecek ancak hayranlar yakında 2022’de yapılacak bir dizi testle Arkendia dünyasına atlayabilecekler.

Earth: Revival (2023)

TikTok ana şirketi ByteDance’in geliştirme ve yayınlama kolu olan Nuverse, önümüzdeki yıl PC ve mobil cihazlarda piyasaya sürülecek olan yeni bir bilimkurgu açık dünya hayatta kalma çok oyunculu oyununu duyurdu. Oyunun adı Earth: Revival ve 2112 yılının geleceğinde harap olmuş bir Dünya’da geçiyor. Oyuncular açık bir dünyayı keşfedebilir, silah ve güç zırhı yapmak için kaynak toplayabilir ve tek başına veya başkalarıyla birlikte yerleşim yerleri inşa edebilir. Karakterler ve silahlar, görünümler, yükseltmeler ve eklentilerle son derece özelleştirilebilir.

Earth: Revival, PvE baskınları, takım turnuvaları, patron etkinlikleri ve bir battle royale modu dahil olmak üzere oyun sonu etkinlikleriyle büyük birçok oyunculu bileşene sahip olacak. Oyuncular ayrıca Lydia adlı AI asistanından yardım alacak ve uzaylı ve mutant tehditlerle savaşmak için “tamamen silahlı akıllı evcil hayvanları” evcilleştirebilecekler. Earth: Revival, platformlar arası ilerlemeyi destekleyen PC, Android ve iOS cihazları için 2023’te dünya çapında piyasaya sürülecek.

Etheria: Restart (2023)

XD Entertainment, oynaması ücretsiz yeni aksiyon rol yapma oyunu Etheria: Restart’ın önümüzdeki yıl Steam üzerinden IOS, Android ve PC için piyasaya çıkacağını duyurdu. Yaklaşan macera gerilimi hem tek oyunculu hem de çevrimiçi PVP modlarına sahip olacak ve arkadaşlarınızla veya yalnız oynamanıza izin verecek. Ayrıca, İngilizce ve Çince’nin yanı sıra Etheria: Restart, Fransızca, Almanca ve İspanyolca dahil olmak üzere dokuz dili destekler.
Etheria: Restart, dikkate değer görsellere sahip sıra tabanlı bir aksiyon RPG’sidir. Oyun, ilgi çekici bir macera oyunu yaratmak için fantezi ve gerçeklik unsurlarını harmanlamayı amaçlıyor. Oyunun açıklamasına göre oyuncular, eskisinden çok daha düşmanca hale gelen bir dünya olan Etheria’da kalan tek hayatları kurtarmak için yeni bir yolculuğa çıkacaklar.

Marvel World of Heroes (2023)

Niantic, 2023’te çıkacak yeni mobil oyunu World of Heroes ile Marvel Evrenini gerçeğe, yani artırılmış gerçekliğe dönüştürüyor. Marvel World of Heroes , oyuncuların kendi süper kahraman kimliklerini yaratmalarına ve gerçek dünyada Marvel karakterleriyle takım kurmalarına izin verecek. World of Heroes 2023’te gelecek ve oyuncular şimdi ön kayıt yaptırabilirler. Fragman, birbirlerine yeteneklerini patlatan oyuncularla dolu bir parkla sona erdiğinden, muhtemelen bir tür sosyal iş birliği unsuru da olacaktır.

Mighty Quest 2 (2023)

Epic Loot için The Mighty Quest’in devamı gibi görünen Mighty Quest 2. Oynaması ücretsiz aksiyon RPG’si ilk olarak 2015 yılında PC için piyasaya sürüldü. Zindanda gezinme, kale inşa etme ve diğer oyunculara saldırma özelliklerine sahipti. Hizmetleri Ekim 2016’da sonlandırdı. Ancak daha sonra 2019’da Android ve iOS cep telefonları için piyasaya sürülecekti. Şimdi şirket, bu oyunu 2023 yılında piyasaya çıkarmayı planlıyor.

Mortal Kombat: Onslaught (2023)

Warner Bros. Games, 2023’te çıkacak sinematik bir hikâyeye sahip mobil RPG Mortal Kombat: Onslaught’u duyurdu. Onslaught, oyuncuların gerçek zamanlı grup savaşlarında toplayıp düşmanlara karşı serbest bırakabilecekleri geniş bir Mortal Kombat karakterleri listesine sahip olacak.
Mortal Kombat 10 ve 11’in ve her iki Injustice oyununun arkasındaki geliştirici NetherRealm Studios tarafından yapılıyor ve yalnızca mobil cihazlarda görünecek. Platformdaki ilk sinematik hikâye deneyimini vaat eden oyuncular, karanlık ve tehlikeli bir tehdidin diyarları kasıp kavurmasını durdurmak için savaşacak.

Paper Animal RPG (2023)

Paper Animal RPG, farklı etkilerini kollarına taşıyan yeni Kickstarted bağımsız bir oyundur. Gerçek zamanlı, zamana dayalı bir savaş sistemi, sevimli karakterler ve evcil dinozorlarla Paper Mario oyunlarına bir RPG/roguelite saygı duruşu.

Paper Animal RPG’nin kadrosu açısından, oyuncular oyunun başında üç kahraman arasından seçim yapabilecek ve zamanla iki başlangıç karakteri daha mevcut olacak. Grubun kiminle karşılaştığına bağlı olarak, oyuncular iki gizli karakteri de işe alabilirler ve Azurexis bu kahraman havuzunun tam oyunun çıkışıyla birlikte genişleyeceğini vaat ediyor.

Bu yaz başlayacak bir Kickstarter kampanyasıyla 2023’te PC, Switch, PS4, PS5, Android, iOS ve Xbox’a yönelecek.

Poppy Playtime: Chapter 3 (2023)

Poppy Playtime, geçtiğimiz Ekim ayında piyasaya sürülmesinden bu yana dünyayı ele geçirdi. Playtime Co. olarak bilinen terk edilmiş bir oyuncak fabrikasında seyahat ettiğiniz birinci şahıs korku oyunu, oyunun ilk iki bölümü büyük bir başarı gördü ve Five Nights at Freddy’s’e benzer bir multimedya serisine dönüşmeye hazırlanıyor.

Şu an itibariyle, Poppy Playtime: Chapter 3’ün geçici olarak 2023’te piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Shadow and Bone: Destines (2023)

Chimera Entertainment ve Netflix, oyunculara abonelik hizmetinin Shadow and Bone TV dizisine dayanan Netflix’e özel Shadow and Bone: Destinies adlı yeni bir mobil oyun getirmek için bir araya geldi. Leigh Bardugo’nun kaleme aldığı kitaplardan ilham alan seri, yakında çıkacak olan anlatı RPG’si ile hayranlara kendilerini kendi fantezi dünyasına kaptırmaları için daha fazla yol sunacak.

Shadow and Bone: Destinies, oyuncular Grishaverse boyunca seyahat ederken ve yol boyunca önemli seçimler yaparken roguelike unsurlar içerecek. Bu yeni başlık, abonelerin reklamsız ve ekstra ücret ödemeden erişebilecekleri yakında çıkacak olan Netflix oyunlarının bir parçası olarak geliyor.

Star Wars Hunters (2023)

2023 yılında çıkacak Star Wars oyunu, Nintendo Switch ve mobil cihazlar için oynaması ücretsiz, takım tabanlı çok oyunculu bir oyun olan Star Wars: Hunters.
Hunters, The Mandolorian ile aynı zaman diliminde, Galaktik İmparatorluğun düşüşünden sonra, Star Wars Episode 6 ve 7 olayları arasında geçiyor. Oynanabilir karakterleri arasında bir ödül avcısı, Wookiee, droid, İmparatorluk askeri ve bir asi var. Vincent Adultman tarzında birbirlerinin omuzlarında duran Jawa kardeşler çifti. Bu arada oyun arenalarında Hoth ve Endor gibi ikonik Star Wars ayarları bulunur.

Take-Two tarafından satın alınması planlanan mobil oyun devi Zynga’nın geliştirdiği ilk konsol oyunu Hunters olacak. Zynga, 2020’de Hunters’ı geliştirmek için BioWare’de deneyimli iki endüstri gazisi Jeff Hickman ve Matthew Hemby liderliğinde yeni bir stüdyo kurdu.

Temmuz ayında Zygna, Star Wars: Hunters’ın çıkış tarihini 2022’den 2023’e erteledi.

Super Zoo Story (2023)

Piksel sanat tarzında RPG öğeleri içeren bir açık dünya simülatörü olan Super Zoo Story’de hayallerinizdeki hayvanat bahçesinin yöneticisi ve bekçisi olun. Bu yaklaşan bağımsız oyun, Stardew Valley’den esinlenmiştir. Hayvanat bahçenizi inşa edin, hayvanlarınız için fazla muhafazalar oluşturun ve bunları kendiniz yaratma veya pazardan satın alma şansına sahip olacağınız tonlarca kozmetik ürünle süsleyin. Yerel sakinlerin yerel bir okyanus akvaryumunu yeniden inşa etmelerine ve güncellemelerine hatta onu birçok farklı türle doldurmalarına yardımcı olun. Oyunun mobil versiyonu iOS ve Android için 2023’te gelecek.

Terra Nil (2023)

Çorak bir çorak araziyi farklı flora ve fauna ile tamamlanmış ekolojik bir cennete dönüştürün. Ardından çevreyi bozulmamış bırakarak temizleyin. İnşaatçı türünü alt üst eden Terra Nil, harap olmuş bir ortamın restorasyonu hakkındadır.

Terra Nil, oyunculara küresel bir çevre gençleştirme görevi sunuyor. Açık uçlu strateji, restorasyonun birden çok aşamasından geçerek ilerler, su sistemiyle başlar, toprağı yavaşça arındırır ve öncü yeşillikler yetiştirir. Daha iddialı görevlere atılın, biyoçeşitliliği geri kazanın, iklimi düzeltin, vahşi yaşamı tanıtın ve nihayet oraya ulaşmak için kullandığınız tüm yapıları geri dönüştürerek çevreyi bozulmamış halde bırakın.

Kayalar dışında her şeyin hareket ettiği ve nefes aldığı yemyeşil el boyaması ortamlarda, geniş, prosedürel olarak oluşturulmuş haritalarda gezinin. Farklı bölgeler için benzersiz hava durumu kalıpları ve güzel ve meditatif bir reaktif film müziği ve ses paleti ile dünyanın iklimini geri yükleyin. Yine de bir bölge içinde bile hiçbir oyun aynı olmayacak. Oyun 2023’te mobil cihazlarda olacak.

Jujutsu Kaisen Phantom Parade (2023)

Akıllı telefonunuzda lanetli ruhlarla savaşmaya hazır mısınız? Yepyeni Jujutsu Kaisen oyunu, popüler animeyi yeni bir ortamda deneyimlemenize izin verecek.
2023 Bahar aylarında gelecek olan mobil oyunlarından biri (Kimetsu no Yaiba / Demon Slayer ile), Jujutsu Kaisen: Phantom Parade, harika grafiklere, benzersiz animasyonlara ve diyaloglara ve daha önce hiç görülmemiş sahnelere sahip olağanüstü bir sıra tabanlı RPG’dir.

Demon Slayer ve One Piece’in ardından hit shounen animesi Jujutsu Kaisen de büyüyen hayran kitlesine yeni içerikler getirmek için oyun dünyasına giriyor. Animasyon serisinin resmi mobil oyunu Jujutsu Kaisen Phantom Parade, video oyununa uyarlanmış başka bir anime dizisi olan KonoSuba oyununun geliştiricileri olan Sumzap tarafından geliştirilen oynaması ücretsiz bir RPG oyunu olacak.

Oyuncular, Jujutsu Kaisen Phantom Parade’in temel görsel sanatına bakarken oyunda Mahito, Hanami ve Jogo gibi özel dereceli lanetlerle karşılaşabilirler. Tokyo Jujutsu Lisesi birinci sınıf öğrencileri Yuji Itadori, Megumi Fushiguro ve Nobara Kugisaki, Jujutsu Kaisen oyununun karakterleri olarak onaylandı.
Elbette çocuklar, yine üçlünün yanında yer alacak olan akıl hocaları Gojo Satoru ve Kento Nanami’nin rehberliğine ihtiyaç duyacaklar. Serinin seslendirme sanatçıları, RPG başlığında bazı ikonik anime replikleri getirmek için rollerini yeniden canlandıracaklar.

Honkai: Star Rail

Honkai: Star Rail, son derece popüler olan Genshin Impact’in arkasındaki stüdyo olan HoYoverse’nin merakla beklenen mobil oyunudur.

Şu anda kesin bir Honkai: Star Rail çıkış tarihi yok. Başlangıçta 2022’de görmeyi ummuş olsak da bu noktada kesinlikle 2023’te çıkacak.
2023 Mart’ında görsek şaşırmazdık ama o zamandan önce gördüğümüze şüphe yok. Özel bir istemci aracılığıyla Android, iOS ve PC için piyasaya sürülmesi bekleniyor. Şu anda bir konsol sürümü hakkında bir kelime yok.

Honkai: Star Rail’in 2023’te çıkacağını doğrulayabiliriz. Bu bilgi, Apple tarafından yayınlanan yeni bir YouTube videosundan geliyor. En yeni iPad’i vurgulayan videoda, Star Rail oynanışı gösteriliyor. Küçük yazı, oyunun 2023’te çıkacağını beyan ediyor.

Exit mobile version