2023 ile Gelmesi Beklenen En İyi Telefonlar

2023 yılında telefonunuzu yükseltmeyi mi düşünüyorsunuz? İşte Samsung, Apple, Google ve OnePlus nasıl telefonlar çıkaracak bir göz atalım.

Yıl daha yeni başladı, ancak 2023 boyunca piyasaya çıkması beklenen yeni telefonlar hakkında birçok söylenti, rapor ve sızıntı var.

Samsung ve OnePlus, yeni cihazları ilk piyasaya sürenler arasında olacak. Samsung’un Galaxy S23’ü 1 Şubat’ta, OnePlus 11 5G’yi ise 7 Şubat’ta dünya çapında piyasaya sürmesi bekleniyor.

2023 ile Karşımıza Gelecek Telefonlarla İlgili Bazı Bilgiler

2023 akıllı telefonlar endüstrisini tam olarak neyin beklediğini tahmin etmek zor olsa da birçok şirket her yıl aynı lansman rutinine bağlı kaldığı için bazı eğitimli tahminlerde bulunmak mümkün. Örneğin iPhone 15 serisinin, muhtemelen ilk kez USB-C şarjı ile Eylül ayında gelmesi bekleniyor. Galaxy S23 Ultra, Samsung’un yeni 200 megapiksel kamera sensörüne sahip olabilir.

Bu tür lansmanlar, akıllı telefonların 2022’de küçük ama önemli adımlar atmasının ardından gelecekti. Örneğin iPhone 14, acil durumlar ve araba kazası tespiti için uydu bağlantısı kazanırken Google, Pixel 7 ve 7 Pro’da özel Tensor çipinden yararlanmanın daha fazla yolunu buldu. Bu arada Samsung, amiral gemisi Galaxy S serisine yeni bir görünüm ve iyileştirilmiş bir kamera kazandırdı.

İşte 2023 ile Göreceğimiz Muhtemel Telefonlar

Apple iPhone 15 Serisi

Ne bekliyoruz: Apple’ın yeni iPhone ailesi telefonlar genellikle Eylül ayında piyasaya çıkıyor ve 2023 farklı olacağına inanmak için hiçbir nedenimiz yok. USB-C şarjının benimsenmesi, Apple’ın yeni nesil iPhone’larında görmeyi beklediğimiz en büyük değişikliklerden biri.

Avrupa Birliği kısa süre önce bölgede satılan tüm yeni telefonların 2024’e kadar USB-C şarjını desteklemesini zorunlu kıldı. Apple, bu kurallara uyacağını söyledi ancak bunun 2023’ten itibaren USB-C’ye geçiş göreceğimiz anlamına gelip gelmediğini belirtmedi.

Ayrıca, bir USB-C iPhone’un dünya çapında piyasaya çıkıp çıkmayacağı veya yalnızca bir Avrupa modeli olarak kalıp kalmayacağı da doğrulanmadı.

Aksi takdirde, bazı kamera yükseltmeleri ve yeni bir işlemci gibi rutin değişiklikler görmemiz muhtemeldir. Yaklaşan Apple ürünleri hakkında oldukça doğru tahminler yapmasıyla tanınan TF Uluslararası Menkul Kıymetler Analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın iPhone 15 Pro’yu normal iPhone 15’ten ayırmak için daha fazlasını yapabileceğini tweetledi.

Dynamic Island ve yeni A16 Bionic işlemci gibi özellikleri Pro serisine özel tutarak iPhone 14 nesli ile bu yönde bir adım attı bile. Bununla birlikte, Kuo’ya göre daha ilginç olan şey, Apple’ın daha büyük iPhone 15 Pro Max’i daha küçük iPhone 15 Pro’dan daha da farklılaştırabileceği fikri.

Normal Pro ve Pro Max arasındaki temel fark, ekran boyutudur. Pro Max’e bazı ekstra avantajlar vermek, alışveriş yapanları Apple’ın en büyük (ve en pahalı) iPhone’unu almaya ikna edebilir. Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın gelecekte Apple Watch Ultra gibi diğer ürünlerle daha iyi uyum sağlamak için iPhone Pro Max’in adını iPhone Ultra olarak değiştirebileceğine inanıyor.

Oneplus 11 5G

Ne bekliyoruz: OnePlus 11 5G Çin’de zaten mevcut, ancak yeni telefon 7 Şubat’ta dünya çapında piyasaya sürülecek.

OnePlus Çin’in internet sitesinden öğrendiklerimize göre yeni telefon, 120Hz yenileme hızına sahip 6.7 inç OLED ekrana, Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisine ve 100 watt hızlı şarja sahip olacak.

Bu, OnePlus’ın geçen yılki cihazda sunduğu 80W hızlı şarjdan bir adım ötede, ancak ne yazık ki bu hızlar ABD modelinde 65W ile sınırlandırılmıştı.

OnePlus 11 5G ayrıca 50 megapiksel ana kamera, 48 megapiksel ultra geniş kamera ve 32 megapiksel telefoto kameraya sahip olacak.

Bu, GadgetGang blogunda yayınlanan tanınmış sızıntıcı Steve Hemmerstoffer’ın önceki spesifikasyonlarıyla aynı çizgide.

Samsung Galaxy S23 Serisi

Ne bekliyoruz: Söylentilere göre, Samsung’un Galaxy S23 modeli, Güney Koreli teknoloji devi için geleneksel olarak büyük bir odak noktası olan iki alan olan kamera ve tasarımda dikkate değer bazı yükseltmeler getirebilir.

Söylentilere göre Galaxy S23 Ultra, 200 megapiksel ana kamera içerebilir. Ocak ayının ortasında Samsung, 200 megapiksellik fotoğraflar çekebilen yeni bir görüntü sensörünün Galaxy S23 Ultra’da geleceğine dair daha fazla spekülasyona yol açtı.

Bu, kağıt üzerinde Galaxy S22 Ultra’nın 108 megapiksel ana sensöründen büyük bir sıçrama gibi görünüyor.

Samsung ayrıca normal Galaxy S23 ve S23 Plus’a Ultra modelininkine daha yakın olan ince ayarlı bir tasarım verebilir. Güvenilir sızıntı yapan Hemmerstoffer’dan alınan görüntüler, Samsung’un S23 ve S23 Plus’taki kamera çıkıntısını ortadan kaldırarak Galaxy S22 Ultra’da bulunan çıkıntılı lenslerle değiştireceğini öne sürüyor. Görüntüler, Hemmerstoffer ile ortaklaşa teknoloji blogları Digit ve Smartprix’te yayınlandı.

Performans açısından tam olarak ne bekleyeceğimizi bilmesek de Samsung, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve diğer belirli pazarlarda piyasaya sürülen telefonlarının yeni sürümüne genellikle Qualcomm’un en yeni mobil çipini koyuyor.

Bu, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2’yi Samsung’un bir sonraki Galaxy telefonunda göreceğimiz anlamına geliyor. Yeni çip, diğer geliştirmelerin yanı sıra daha iyi güç verimliliği, mobil oyunlarda gelişmiş estetik için ışın izleme ve sizi Zoom arka planınızdan daha iyi ayırabilen yükseltilmiş yapay zeka sunar. Analist Kuo, Samsung’un kendi Exynos işlemcilerini bırakıp Galaxy S23 için yalnızca Qualcomm’a güvenebileceğine bile inanıyor.

Google Pixel 7A

Ne bekliyoruz: Google geleneğini sürdürürse, Pixel 7’nin daha ucuz bir sürümünün Pixel 7A olarak bilinen lansmanını ilkbahar veya yaz döneminde görebiliriz.

Pixel 7A ile ilgili söylentiler şu anda çok az. Ancak geliştirici Kuba Wojciechowski, Android kod tabanında muhtemelen Pixel 7A ile ilgili ayrıntılar bulduğunu iddia ederek, oldukça önemli bazı yükseltmelerin yolda olduğunu öne sürüyor.

Wojciechowski’nin bulguları, Pixel 7A’nın 90 Hz’lik daha yüksek yenileme hızına ve kablosuz şarja sahip bir ekrana sahip olabileceğini gösteriyor.

Hemmerstoffer’dan bir kez daha Smartprix’te yayınlanan sızdırılmış görüntüler de Pixel 7A’nın selefi ile çok benzer bir tasarıma sahip olacağını gösteriyor.

Pixel 7A, Pixel 7 ve 7 Pro’ya güç veren aynı Tensor G2 işlemcinin yanı sıra geniş ve ultra geniş sensörler içeren bir kamera kurulumunu da içerebilir. Tabii Pixel 7A, Pixel 6A ile aynı adımları izliyorsa.

Google Pixel 8 Serisi

Ne bekliyoruz: Google’ın Pixel 7 ve 7 Pro’su yalnızca Ekim 2022’nin ortasından beri piyasada, ancak Pixel 8 ailesi hakkında söylentiler şimdiden su yüzüne çıkmaya başladı.

Alman teknoloji blogu WinFuture , halka açık kodda yayınlanmamış iki Pixel akıllı telefona referanslar bulduğunu iddia ediyor.

Bulgular, bu iki cihazın kod adlarının “Shiba” ve “Husky” olduğunu ve güçlerini “Zuma” kod adlı yeni bir işlemciden aldıklarını gösteriyor. Kod ayrıca, WinFuture’a göre bu cihazların Android 14’te çalışacağını ve 12 GB RAM içereceğini öne sürüyor.

Samsung Galaxy A54 5G

Ne bekliyoruz: Samsung, en çok Galaxy S cihazlarıyla tanınıyor olabilir, ancak daha kısıtlı bir bütçeyle alışveriş yapıyorsanız, Galaxy A serisi telefonlar dikkatinizi çekmeye değer.

Bu serideki bir sonraki telefonun, geçen baharda piyasaya sürülen Galaxy A53 5G’nin ardından Galaxy A54 5G olarak adlandırılması bekleniyor.

Şimdiye kadar ortaya çıkan birkaç sızıntıya dayanarak, Galaxy A54 5G, A53 5G’ye göre mütevazı bir gelişme olacak.

A53’ün 6.5 inçlik ekranından biraz daha küçük olan 6.4 inçlik bir ekrana ve üçlü arka kameraya sahip olması bekleniyor.

Bu, Galaxy A54 5G’nin tasarımını gösterdiğini iddia eden görselleri teknoloji blogu 91Mobiles ile paylaşan sızıntı yapan Hemmerstoffer’a göre.

Hollandalı teknoloji sitesi Galaxy Club’ın bir raporu , A54 5G’nin selefinden biraz daha büyük bir pile sahip olabileceğini de öne sürüyor.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Ne bekliyoruz: Katlanabilir telefonlar çoğu insan için hâlâ yeni olsa da Samsung’un Galaxy Z Fold’u 2023’te beşinci nesli olacak.

Kore haber kaynağı The Elec’e göre daha hafif bir tasarım ve daha az belirgin bir kırışıklık söz konusu. Rapor, Z Fold 5’in bu iyileştirmelere sahip olacağını kesin olarak söylemedi ancak Samsung’un bunları katlanabilir telefonları daha popüler hale getirmek için aşılması gereken engeller olarak gösterdiğini söyledi.

Aksi takdirde, muhtemelen Galaxy Z Fold 5’te kamera ve işlemcide rutin iyileştirmeler görmeyi bekleyebiliriz.

Samsung, bu yıl Z Fold 4’e, ekranın alt kısmını istediğiniz gibi kullanabilme gibi bazı yeni çoklu görev özellikleri de ekledi. Dolayısıyla, gelecekte başka yazılım geliştirmelerini de görme şansımız var.

Samsung, yeni katlanabilir telefonlarını tipik olarak Ağustos ayında piyasaya sürüyor, bu da bir sonraki Z Fold’u o sıralarda göreceğimiz anlamına geliyor.

Samsung Galaxy Z Flip 5

Ne bekliyoruz: Display Supply Chain Consultants’ın kurucu ortağı ve CEO’su Ross Young’a göre, Samsung’un bir sonraki kapaklı telefonu daha büyük bir kapak ekranına ve daha az belirgin bir kırışıklığa sahip olabilir.

Ross kısa süre önce Z Flip 5’in yaklaşık 3 inç büyüklüğünde bir kapak ekranına ve kırışıklığı daha ince hale getirebilecek yeni bir menteşe tasarımına sahip olacağını tweetledi.

Bu, mevcut Z Flip 4’ün 1,9 inçlik kapak ekranına göre oldukça büyük bir artışı temsil ediyor. Z Fold 5’te olduğu gibi, yeni bir işlemcinin yanı sıra kamera kalitesi ve yazılımında genel iyileştirmeler görme şansımız var.

Sonuç

Görünüşe göre 2023 yılında yeni akıllı telefonlar ile görmeyi beklediğimiz en büyük gelişmelerden bazıları pil ve şarj iyileştirmelerinin yanı sıra kamera ve tasarım yükseltmeleriyle ilgili olacak. Elbette, 2023 yıl boyunca daha fazla rapor ve söylenti geldikçe telefonlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olacağız ve Samsung, OnePlus, Apple ve Google cihazlarını piyasaya sürdükçe daha fazlasını öğreneceğiz.

Exit mobile version