2022’nin Merakla Beklenen PC ve Konsol Oyunları

2022’de hangi oyunları satın almanız gerektiğini bilmek istiyorsanız, doğru yerdesiniz…

2022’nin merakla beklenen PC ve Konsol Oyunları herkesi heyecanlandırmaya devam ediyor. 2022’de gelecek olan oyunlarla alakalı heyecanımız gittikçe artmaya devam ediyor. Tüm platformlarda 2022’de çıkacak çok sayıda yeni oyun var. Ancak, önümüzdeki yıl konsollara ve PC’ye çok fazla yeni oyun çıkacağını düşünürsek, bu oyunların hangilerinin iyi olacağını ve beklentileri karşılayacağını kestirmek biraz güç olabilir. İşte bu nedenle, çalkantılı ekonomimizde zaten zor kazandığınız paraları iyi oyunlara harcayabilmeniz için 2022’de çıkacak en iyi oyunların listesini hazırladık. Eğer 2022’de hangi oyunları almanız gerektiğini bilmek istiyorsanız, doğru yere geldiniz.

İşte 2022’nin Merakla Beklenen PC ve Konsol Oyunları

1. Horizon Forbidden West

Aloy, Horizon Zero Dawn’ın devam oyununun nefes kesen duyuru fragmanında, “Keşfetmeyeceğim derinlik, kilidini açamayacağım sır yok” diyor. İlk oyun, geleceğin ve geçmişin olağanüstü ve benzersiz bir şekilde çarpıştığı, tatlı bir dünyaya sahip olan ve gelecek yıllar boyunca da görmeye devam etmeyi umduğumuz bir kahramanı, yani Aloy’u tanıtan ve PS4‘ün öne çıkan olaylarından biriydi.

Horizon Forbidden West’te ise bir kez daha Aloy’un kontrolünü ele alıyoruz . Bu sefer kıyamet sonrası batı Amerika Birleşik Devletleri’ni keşfediyoruz. Horizon Forbidden West, yok edilecek yeni makineler (mesela dev robot yılanlar), muhteşem yeni ortamlar ve karşılaşılacak yeni karakterler (umarız bunlar arkadaş canlısı olurlar) eklerken, önceki oyunun formülünü bozmamaya çalışıyor.

Horizon Forbidden West’in derinliklerini keşfetmek ve yılın oyunlarından biri olacak gibi görünen bu oyunda Aloy ile sırları açığa çıkarmak için sabırsızlanıyoruz.

2. Elden Ring

FromSoftware, Elden Ring ile birlikte herkesin yakından bildiği zor aksiyon RPG’leri geliştirmeye (Souls-like) devam ediyor gibi görünüyor. Lands Between’in fantastik aleminde oyuncular, Elden Lord olma umuduyla savaşacak, kesecek, saldırılardan kaçacak ve mükemmel bir şekilde zaman geçirecekler.
Eğer bu kulağa sıkıcı ve normal bir fantezi oyunu gibi geliyorsa, sakın korkmayın. Günümüzün en iyi yazarlarından George R.R. Martin, hikayeyi yazan yazarlardan birisi. Buz ve Ateşin Şarkısı’ndaki dünya kurma becerisine baktıktan sonra, emin ellerde olduğumuzu söyleyebiliriz. George R.R. Martin isminin oyunlarla ilgisi pek fazla olmayan kişileri bile Elden Ring’e çekebileceği konuşuluyor.
Her ne kadar insanları oyun oynarken izlemek hoşumuza gidiyor olsa da, daha az tecrübeli oyuncular için önemli bir uyarımız var: Elden Ring hiç de kolay olmayacak. FromSoftware oyunları herkesin bildiği gibi oldukça zorlu oluyor. Kimileri bu zorluğu çok severken, kimileri de kendilerine göre olmadığını düşünebiliyor. Tamamen zevk meselesi.

3. Starfield

Bethesda’nın The Elder Scrolls ve Fallout dışında yeni bir RPG oyunu yayınladığına inanmak başta biraz zor olabilir, ama işte buradayız. Yönetmen Todd Howard tarafından “Uzayda geçen Skyrim” olarak tanımlanan Starfield, Bethesda’nın büyük aksiyon RPG geleneğini sürdürmeye çalışıyor ve bu sefer yıldızlar arasında yepyeni bir dünya inşa ediyor.

Starfield’ın E3 2021’de yayınlanan fragmanı, oyunun gerçekten heyecan verici olduğunu gösteriyor. Keşif, The Elder Scrolls ve Fallout oyunlarında her zaman çok büyük bir yer kaplamıştır, Starfield’da ise bunu başka bir boyuta taşıyorlar gibi görünüyor. Buna kanıt olarak da, fragmanda gözüken ve roketine binip son sınıra gitmek üzere olan astronotu gösterebiliriz.

Henüz oynanış hakkında pek fazla bilgimiz yok, fakat uzay savaşları olması için dua ediyoruz. Fakat her koşulda, Bethesda ortalığı olumlu manada çok karıştıracak gibi duruyor.

4. Dying Light 2: Stay Human

En az bir zombi oyunu olmazsa, o yıla gerçekten bir oyun yılı diyemeyiz. Bu nedenle 2015’te çıkan Dying Light’ın devam oyunu kurtarıcımız oluyor. İlk oyundan 20 yıl sonra geçen Dying Light 2, geçmişin sırlarını ortaya çıkarmaya ve çürüyen bir dünyanın ortasında kız kardeşini bulmaya çalışan, enfekte olmuş fakat hayatta kalan bir insan olan Aiden Caldwell olarak oynadığımız bir oyun olacak. Aiden’ın arayışı onu Şehir’e (kalan son insan yerleşimi) götürür, burada kahramanımızın kendi hedefine mi odaklanacağı yoksa yerleşimi yeniden inşa ederek hayatta kalanlara yardım etmeye mi karar vereceği oyuncuya bağlı olacak. Dying Light 2, hikayenin kendisi kadar çevrenizdeki etkileyen seçimlerinize de odaklanıyor.

Orijinal Dying Light, Mirror’s Edge’in parkurunu alıp, onu bir zombi savaşı ile harmanlayıp bunlara bir de gece-gündüz varyasyonu eklemişti. Dying Light 2’de gördüklerimize göre de, devam oyununda gizlilik, parkur ve daha fazla ekipman göreceğiz. Bu ekipmanlardan bazıları planör, makara ve kanca olacak. İlkinden dört kat daha büyük bir harita ile NPC’ler, yan görevler ve zorluklarla dolu Dying Light 2 kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir oyun.

5. Breath of the Wild 2

E3 2021’de “En Çok Beklenen Nintendo Oyunu” ödülünü kazanan, 2017 de çıkan Breath of the Wild’ın devamı olan oyunu (şu anda isimsiz) tabii ki de liste dışında bırakamazdık. İlk oyun, her şeyiyle oyun tarihi için çok büyük bir olay olmuştu. Bu nedenle insanların yeni oyun için bu kadar sabırsız olması oldukça anlaşılabilir bir durum. Oyunla alakalı 2019’dan beri sadece iki fragman yayınlanması, oyuncuları epey kızdırmıştı.

Breath of the Wild 2 2019’da duyurulmuştu, ancak şimdiye kadar fragmanlarda gördüklerimizi hariç tutarsak, neredeyse hala hiçbir şey bilmiyoruz. Bunun doğrudan bir devam oyunu olduğunu biliyoruz, bu yüzden Breath of the Wild’daki Link ve Zelda, aynı şekilde hikayeye devam edecek.

Ayrıca oyun yönetmeni Eiji Aonuma’ya göre, geliştirme ekibinin Rockstar’ın oyunu olan Red Dead Redemption 2’den oldukça güçlü bir şekilde etkilendiğini biliyoruz. Bu konuda çok fazla spekülasyon olacağı da aşikar. Bununla birlikte, tüm zamanların en büyük oyunlarından biri olacak Breath of the Wild 2’nin de son derece dikkat edilmesi ve takip edilmesi gereken bir oyun olduğunu söyleyebiliriz.

6. The Callisto Protocol

Dead Space serisinin yaratıcılarından Glen Schofield, yeni evi Striking Distance Studios’ta The Callisto Protocol ile bilimkurgu hayatta kalma-korku oyunlarına geri dönüyor. Jüpiter’in ikinci en büyük uydusunda geçen oyunda oyuncular, oyun boyunca hapishane ve arkasındaki insanlarla ilgili bir gizemi çözen Black Iron Prison’da bir mahkumun rolünü üstlenecekler.

Hazır yeni Dead Space oyunu uzun süredir yokken, The Callisto Protocol oyuncularda benzer hisleri yaratacak gibi duruyor. Oyun, PlayStation 5, Windows ve Xbox Series X’te oynanabilir olacak.

7. Gran Turismo 7

Polyphony Digital’in yarış simülasyonu, 2022’de devam oyunuyla geri dönüyor. Gran Turismo 7, 4K, HDR ve 60 FPS kare hızı desteğiyle şimdiye kadarki en iyi görünen Gran Turismo olmayı vaat ediyor. Ayrıca dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikleme özellikleriyle PlayStation 5’in DualSense denetleyicisi için de bir vitrin olacak.

Her zamankinden daha gerçekçi olacak olan Gran Turismo 7’de yüzlerce araba, süper hızlı yükleme süreleri ve yepyeni özellikler bekleniyor.

Exit mobile version