2022 TIPA World Awards Kazananları Açıklandı

Aralarında Türkiye’yi temsil eden Photoline dergisinin de bulunduğu Technical Image Press Association, 2022 TIPA World Awards kazananlarını açıkladı.

Uzmandan profesyonele, çok çeşitli kategorileri kapsayan heyecan verici kameralar ve lenslerin yanı sıra, 40 TIPA World Awards sahibi, kameralar, lensler, mürekkep püskürtmeli kağıtlar ve yazıcılar, görüntüleme yazılımları, video, aydınlatma, monitörler, kameralı telefonlar ve daha fazlası dahil olmak üzere bugün görüntüleme endüstrisini oluşturan geniş ürün ve hizmet yelpazesini temsil ediyor.

TIPA Başkanı Thomas Gerwers, “Her yıl sektörümüzde büyümeyi körüklemeye devam eden daha fazla ürüne, yeni ve heyecan verici teknolojiye sahibiz. Endüstriye ve üretim, dağıtım veya pazarlamada bu kadar çok çalışan insanlara verdiğimiz desteğin, hem görüntüleme yaratıcılığını hem de potansiyelini genişleten ve gelecekte yeni ve heyecan verici teknolojilere yol gösteren yeni ve heyecan verici ürünler geliştirmeye devam etme çabaları için her zamankinden daha fazla teşekkür ve takdirimizi hak ettiğine inanıyoruz.” şeklinde bir açıklama yaptı.

2022 TIPA World Awards Ödül Süreci

2021’in sonlarından başlayarak Nisan 2022’ye kadar, adaylar Avustralya, Kanada, Almanya, Yunanistan, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri’nden üyelerden oluşan TIPA Teknik Komitesi tarafından toplandı. Ortaya çıkan trendleri ve teknolojiyi içeren yeni kategoriler değerlendirildi, üye dergilerden editörlere danışıldı, ekipman test edildi ve değerlendirildi ve Nisan 2022 sonundaki Genel Kurul toplantısına kadar değerlendirme tartışmaları yapıldı.

Bu yıl Almanya’nın Wetzlar kentindeki Leitz Park’ta düzenlenen 29 Nisan 2022 tarihli TIPA Genel Kurulu’nda finalistler oylandı ve Japonya Kamera Basın Kulübü’nden bir delege de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından TIPA üye dergilerinden temsilciler katıldı ve bazı üyeler seyahat kısıtlamaları nedeniyle çevrimiçi olarak etkinlikte yer aldı.

İşte Yarışmanın Kazananları

TIPA World Awards’ın bu yılki onur sahipleri arasında uzun süredir faaliyet gösteren sektör şirketlerinin yanı sıra fotoğraf/görüntüleme endüstrisinde ortaya çıkan trendleri temsil eden yeni katılımcılar da yer alıyor. Pandemi ve tedarik zinciri sorunları doğal olarak geçtiğimiz yıl satışlar üzerinde olumsuz bir etki yaratırken, birçok şirket kamera, lens, yazılım, monitör, video, aydınlatma, akıllı telefon ve yazıcı/kağıt kategorilerinde yeni ve heyecan verici ürünler ortaya koydu.

Yeni tam kare aynasız, MFT, APS-C ve orta format kameraların tümü daha kompakt, hafif ve taşınabilir olmasının yanı sıra daha yüksek megapiksel sayımları, izleme için özel özellikler, daha fazla hassasiyet ve hız ve daha geniş dinamik aralık sunuyorlar. Vlogger’ların ve içerik oluşturucuların etkisi, hem kameralarda hem de aksesuarlarda yeni kategoriler oluştururken, yapay zekanın sürekli geliştirme göstermesi heyecan verici yeni işleme yazılımı yetenekleri kazandırdı. Özellikle lens kategorisi, hem özel hem de klasik odak uzaklığı aralıklarının ortaya çıkmasıyla özel bir canlılık yarattı. Bu yılki TIPA World Awards için özel bir not düşmek gerekirse pazarın tüm seviyelerinde artan etkisini gösteren üç yeni kameralı telefon kategorisi de listede yer aldı.

Toplamda, TIPA World Awards, teknolojinin ilerlemesini ve tüketici ve profesyonel fotoğrafçının değişen ihtiyaçlarını yansıtırken, çok çeşitli yeni ve heyecan verici fotoğraf ürünleri ve hizmetlerini de kapsıyor. Yapay zeka, sensörler ve bağlanabilirlik alanındaki heyecan verici yeni gelişmeler, önümüzdeki yıllarda görüntü üreticileri ve içerik oluşturucular için daha da büyük yaratıcı potansiyele giden yolu işaret ediyor.

Kazananların Tam Listesi

Sony a7 IV, 2018’in başlarından itibaren popüler a7 III’ün merakla beklenen devamı. Bu tam çerçeve aynasız fotoğraf makinesi önceki model kadar çığır açıcı olmaya çalışmıyor, bunun yerine başarılı hibrit üzerinde iyileştirmeler yapmaya odaklanıyor. Yeni bir 33MP tam çerçeve sensör, Sony’nin Gerçek Zamanlı İzleme desteğine sahip yükseltilmiş bir otomatik odaklama sistemi ve yaratıcı renk derecelendirme ile daha fazla esneklik için 10 bit video içeren formül bulunuyor. Sony A7 IV, A7 III’ten daha güçlü bir performans sergiliyor.

Panasonic, DC-BS1H adlı yeni bir “kutu tarzı” Lumix aynasız fotoğraf makinesi form faktörü olarak Micro Four Thirds BGH1’e benzese de çok daha büyük 24 megapiksel tam kare sensör içerir. BGH1’in GH5S ile benzer özelliklere sahip olması gibi, BS1H de S1H’nin yeniden tasarlanmış bir versiyonudur. Kutulu tasarım, kamerayı çok çeşitli film yapım koşullarında kullanmak için bağlantı ve mobiliteye öncelik verir. Bir USB 3.1 Tip-C, bir 3G-SDI (BNC) ve bir HDMI Tip-A bağlantı noktası içerir. Ayrıca, üreticiden bağımsız harici monitörler, donanımlar ve yalpalar ile ölçeklenebilir bir sistem oluşturmak için çok açılı senkronize video kaydı sağlayan Genlock IN (BNC) ve Timecode IN/OUT (BNC) işlevleri mevcuttur. LAN’a bağlandığında, Power over Ethernet+ (PoE+), hem fiziksel hem de elektriksel olarak kurulumu kolaylaştırır. Panasonic PC yazılımı LUMIX Tether for Multicam kullanılarak maksimum 12 LUMIX BS1H kamera seti üzerinde kontrol sağlanabilir. LUMIX BS1H ayrıca yedek kayıt veya geçiş kaydı için çift SD Kart yuvası ile donatılmıştır.

Sony’nin ZV-E10’u, 4K/30 video çekimi ve canlı, renkli fotoğraflar gibi mükemmel özelliklere sahip eğlenceli bir kamera ve bir vlogger’ın rüyası. Kompakt ZV-E10, değiştirilebilir Sony E Mount lensler kullanır. Kullanıcılara tam da istediğiniz görünümü ve hissi elde etmek için 60’tan fazla lens seçeneği sunar. Vlog oyununuzu akıllı telefonunuzun kamerasının erişemeyeceği seviyelere taşır. Telefonunuzdan bile daha ucuz olabilir. 24,2 MP APS-C sensörü, hızlı, hassas göz algılamalı otomatik odaklama ve ses kaydını iyileştiren yenilenmiş bir mikrofon tasarımına sahip Sony’yi cebinize atıp gece gündüz fotoğraf ve video çekebilirsiniz. Sadece otomatik olarak ayarlayıp, eğlencenin tadını çıkarın.

Canon Pixma G650, Canon’un daha geleneksel kartuşlar yerine büyük tanklara dökülen mürekkep şişelerini kullanan MegaTank yazıcıları olan G serisine yeni bir ektir. Önceden, bir Canon yazıcı satın alırken, MegaTank’lerinin son derece uygun işletme maliyetleri ile kartuş tabanlı yazıcılarının üstün fotoğraf baskı kalitesi arasında bir seçim yapmanız gerekiyordu. Artık buna gerek yok. Canon Pixma G650 her ikisini de sunuyor. G650 bu numarayı, her zamanki siyah, camgöbeği, macenta ve sarı dörtlüsüne iki mürekkep (kırmızı ve gri) ekleyerek başarır. Ekstra mürekkepler, yazıcıya, kartuş yazıcıların maliyetinin çok altında standart metin ve çok amaçlı grafikler üretirken çarpıcı görünümlü fotoğraflar üretme yeteneği verir.

Samsung Galaxy S22 Ultra’nın Snapdragon sürümündeki ve yerel Exynos varyantındaki özellikleri, kamera donanımı açısından neredeyse aynı. İlginç bir şekilde, Galaxy akıllı telefon ve Qualcomm yonga seti, seviye 3 ile biraz daha yüksek camera2 API seviyesini destekliyor. Günlük kullanımda, Samsung Galaxy S22 Ultra’nın Snapdragon sürümü, Exynos sürümü gibi, 108 MP optik ve Samsung ISOCELL HM3 ile gün ışığında iyi ila çok iyi sonuçlar veriyor. Zorlu aydınlatma koşullarında dinamik aralık biraz daha yüksek olduğundan ve nesneler daha az bulanık olduğundan, Samsung Galaxy S22 Ultra Snapdragon’un sonuçlarını genel olarak biraz daha iyi beğenildi. Ancak netlikteki bu artış, daha yüksek bir ayrıntı düzeyiyle sonuçlanmaz. Karanlık alanlarda hafif görüntü paraziti tespit edilebiliyor. Konular karanlıkta fotoğraflanırsa, gözlenen eğilimler yoğunlaşır. Snapdragon sürümü önemli ölçüde daha fazla gürültüye sahiptir. Ancak keskinlik ve dinamikler Exynos sürümünden daha iyidir.

Exit mobile version