2022 İçin Mutlak En İyi Steam Oyunları

En yüksek puanlı Steam oyunlarının bu kısa listesi, masaüstü, dizüstü bilgisayar veya Steam Deck'te oyun oynuyorsanız mükemmel bir başlangıç ​​paketidir.

2022’de en iyi Steam oyunları listesini hazırladık. PlayStation 5, Xbox Series X/S ve Nintendo Switch, hepsi mükemmel video oyun konsollarıdır. Ancak bazen PC’de oynamak daha iyidir. Platforma özel oyunlar, ücretsiz çevrimiçi oyun ve bazen üstün ses ve video doğruluğu sunan konsol bağlantı noktaları bulacaksınız. Geniş ve sağlıklı bir mod topluluğu da platformun çekiciliğini güçlendiriyor. Bir PC oyuncusuysanız veya uzun süredir oynuyorsanız, oyun aramaya başlamak için binlerce oyun içeren dijital bir pazar yeri olan Steam’den daha iyi bir yer yoktur.

Peki Valve‘in mağazasındaki birçok oyunu nasıl sıralarsınız? Endişelenme, senin için biz bunu listeledik. Burada o kadar iyi oyunlar bulacaksınız ki Steam’de en iyileri bu liste sayesinde oynama şansı yakalayacaksınız. Yeni bir nişancı, heyecan verici bir fantezi RPG veya akıllara durgunluk veren bir strateji oyunu arıyorsanız, listemizde kesinlikle ilginizi çekecek bir şey var.

Bir Windows PC’de oynuyorsanız, tek yapmanız gereken bu oyunları indirip yüklemek. Steam Deck’te oynuyorsanız, ilgilendiğiniz oyunların Proton ile geliştirilmiş SteamOS ortamında çalışıp çalışmadığını veya sizin tarafınızdan ek işlemler gerektirip gerektirmediğini görmek için önce Valve’in oyun uyumluluk listesine bakın.

SteamDB’den alınan bilgilere göre, şimdiye kadar yüzlerce Steam oyunu Steam Deck tarafından doğrulandı. Yeşil bir onay işareti, oyunun Steam Deck’te iyi çalıştığının tamamen doğrulandığını gösterir; sarı bir onay işareti, oyunun Steam Deck’te oynanabilir olduğunu, ancak “kullanıcının ekstra adımlar veya manuel çalışma gerektirdiğini” belirtir. Bir Wi-Fi sinyali bulamadığınız sürece, çevrimiçi bağlantı gerektiren oyunların, hareket halindeyken Steam Deck oynamak için ideal olmayabileceğini unutmayın. Tabii ki bu sadece bir başlangıç ​​listesi…

İşte En İyi Steam Oyunları

Disco Elysium – The Final Cut

Politika odaklı video oyunlarından nefret ediyorsanız Disco Elysium – The Final Cut oynamayın. Bu dedektif RPG’si mutlaka bir manifesto değil, ama bir şey söylüyor. Disco Elysium birçok düşünceli siyasi eleştiride bulunur.

Oyun, bu yelpazenin diğer ucunda polis memuru olarak oynamanızı istemenize rağmen, çalışan insanlarla ve onların hareketleriyle taraf oluyor. Mükemmel RPG mekaniği ve iyi hazırlanmış dünya, hikaye ne olursa olsun etkileyici olurdu. Ancak Disco Elysium’un temaları onu şu anda oynamanız gereken en iyi PC oyunlarından biri yapıyor.

Dota 2

E-sporun olmazsa olmazı Dota 2. Öğrenmesi kolay, ustalaşması zor olanın tam tanımıdır. Oynaması ücretsiz, çok oyunculu çevrimiçi savaş arenası (MOBA) oyunu, savaş alanına götürmek için 100’den fazla oynanabilir Kahramandan birini seçerek, karakterin benzersiz yeteneklerini, oyun stilini ve takımınızın zafere ulaşmasına yardımcı olacak niteliklerini kullanarak sizi görevlendirir.

Dota 2, Paragon’un grafik yeteneğinden yoksundur. Smite’ın birçok benzersiz oyun moduna sahip değildir. Ancak Steam’deki en iyi ve en dengeli MOBA’dır.

Fire Pro Wrestling World

Fire Pro Wrestling World, gelecek vaat eden bir “Steam Erken Erişim” oyunu olarak hayata başladı. Spike Chunsoft’un “spor” oyunu, resmi olarak piyasaya sürülmesinden sonra, herhangi bir platformu süsleyen en bağımlılık yapan zorlu oyunlardan birine dönüştü.

Hayal kırıklığı yaratan, avatar tabanlı, Xbox 360’a özel Fire Pro Wrestling’den sonra mükemmel bir dönüş olan World, harika bir Fire Pro oyununu oluşturan tüm unsurlara sahiptir. Sağlam oluşturma araçları, gülünç derecede derin bir hareket seti, MMA kuralları, kafes dövüşü , hileli maçlar ve sıkı kontroller ve maç hızı gibi öne çıkan özellikleri vardır. Çevrimiçi oyun, içerik yüklemek ve indirmek için Steam Atölyesi entegrasyonu ve isteğe bağlı New Japan Pro Wrestling DLC, Fire Pro Wrestling World’ü serisinin en iyisi yapıyor.

Gears Tactics

Geleneksel Gears of War oyunları, sizi Locust adı verilen mutant sürüsünden insanlığı koruyan kaslı askerlerin botlarına sokan siper tabanlı nişancı oyunlarıdır. Seri, Locust Horde’u yakın dövüş yapmak veya patlatmak için kullanılabilecek elektrikli testereli saldırı tabancaları ve mızrak uçlu tüfekler gibi üçüncü şahıs atış eylemine acımasız silahlar enjekte ediyor.

Mucizevi bir şekilde, franchise’ın sıra tabanlı strateji türüne ilk girişimi olan Gears Tactics, vahşi yakın dövüş infazları, ağır siper ortamları ve aşırı saldırgan düşman dalgaları dahil olmak üzere birçok seri özelliğini koruyor. Yine de, yeni taktik unsurlar, aksiyona harika bir şekilde hazırlanmış şekillerde katkıda bulunur. Bu mükemmel Steam oyunu, yalnızca bir XCOM çakması olmaktan çok uzaktır.

Guilty Gear Strive

Guilty Gear serisi, güzel sanat stili ve zengin, talepkar ve ışık hızında bir dövüş sistemi nedeniyle anime tarzı dövüş oyunlarının kralı olarak hüküm sürüyor. Ne yazık ki, oyunun birçok sistemi, şimdiye kadar sıradan oyuncular için erişilemez olduğunu kanıtladı. Geliştirici Arc System Works, Strive ile Guilty Gear’ın eski oyunların yaratıcı zenginliğini korurken, onu yeni gelenler için daha uygun hale getirmek için verdiği mücadeleyi kolaylaştırıyor.

Strive, öncekilerden daha az ekstra modla birlikte gelir. Ancak bu PC oyununda, şaşırtıcı görseller, etkileyici karakter oyun stilleri, en üst düzey gecikmesiz çevrimiçi oyun nezaketi, geri alma net kodu ve harika bir film müziği dahil olmak üzere sevilecek çok şey var. Strive, Guilty Gear formülünü mümkün olan en iyi şekilde sarsan, ulaşılabilir bir seri girişidir.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Dünyanın en büyük askeri Big Boss, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain’de dokuz yıllık komadan sonra savaş alanına geri dönüyor. Big Boss’un kötü Skull Face’den intikam alma arzusunu bastırmasına yardım ederken, Afganistan ve Afrika’daki askeri tesislerde keşif yapar, gizlice girer ve savaşırsınız.

Oynanış açısından, iki devasa açık dünya ortamını keşfederken, kötü şöhretli Ana Üssü inşa ediyor, askerleri kaçırıp sahadan topluyor, değerli malzemeleri yağmalıyor ve yeni silahlar geliştiriyorsunuz. Phantom Pain, heyecan verici bir gizli aksiyon oyunudur, ancak sorunlu gelişimi bazı alanlarda belirgindir.

Monster Hunter Rise

Monster Hunter Rise, Nintendo Switch’ten PC’ye atlayarak saniyede 100 kareyi aşan mükemmel, yaratık öldürme eylemi sunuyor. Konsoldaki muadili gibi, Rise on PC de özel savaşçınızı yükseltmek için yeni Yokai’den ilham alan canavarlar, yeni hareketlilik seçenekleri ve koleksiyon hediyeleriyle dolu geniş avlanma bölgeleri sunuyor.

Capcom tarafından geliştirilen oyun, çapraz kaydetme ve platformlar arası destekten yoksundur. Ancak yine de bir süre sonra ortaya çıkacak en iyi çok oyunculu, aksiyon RPG’lerinden biridir.

Monster Hunter World

Yakın zamana kadar, Monster Hunter’ın en kudurmuş hayranları bile belli bir düzeyde oyun oynama çılgınlığı olduğunu kabul etti; birçok sıradan oyuncuyu geri çeviren bir serserilik. Ancak Monster Hunter World ile Capcom, animasyonları iyileştirdi, oynanışı kolaylaştırdı ve tonlarca yaşam kalitesi ayarlaması yaptı.

Değişiklikler büyük ölçüde işe yaradı. Çeşitli hazırlanmış zırh ve silahlarla devasa, hırıltılı canavarları takip etmek ve bunlarla savaşmak, özellikle çok oyunculu modda arkadaşlarınızla bunu yaparken mutlak bir zevktir.

Ori and the Will of the Wisps

Microsoft çoğunlukla uzay denizciliği ve hızlı arabaların başrolde olduğu gerçekçi oyunlarla tanınıyor. Ancak şirket zaman zaman aile dostu, maskot odaklı platform oyunları yayınlıyor. Ori and the Will of the Wisps tam olarak ikinci kategoriye giriyor.

Ori and the Blind Forest’ın devamı olan Wisps’in İradesi, daha fazla zamansız cila ve zanaat ile etkileyicidir. Oyun, düşündürücü seviyelerden oluşan karanlık güzel bir dünya içeriyor. Size ortamlarda benzersiz bir zarafetle hareket etmeniz için araçlar sunuyor.

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2, Eski Batı’nın ölümüyle ilgili şiddetli bir hikaye. İçinde, bir kanun kaçağı grubuna ait olan ve suç yaşam tarzıyla hayal kırıklığına uğramış bir adam olan Arthur Morgan’ı kontrol ediyorsunuz. Yine de, Arthur kendini çalmaktan ve öldürmekten başka bir şey yaparken göremez. Bu çatışma anlatıyı yönlendirir ve muhteşem bir açık dünyada birçok aksiyon dolu görevi sunar.

Bazı performans sorunları olmasa da, Red Dead Redemption 2 PC’de şaşırtıyor. İnanılmaz hikayesi, güzel grafikleri, çok sayıda isteğe bağlı görevi ve sürekli güncellenen çevrimiçi modu, sizi yıllarca bağımlı tutabilir.

Super Mega Baseball 3

Metalhead Software’in en yeni beyzbol oyunu, sizi homers’ın derinlere indiği, çizgi film gibi gösteri teknelerinin süper boyutlu pazılarını esnettiği ve sürahi-vuruş maçlarının gergin kedi ve fare oyunları olduğu bir dünyaya sokarken, sporu uluslararası olarak sevilen bir oyun yapan şeyi yakalar.

Super Mega Baseball 3, seriyi simülasyon alanının derinliklerine iten hem varsayılan hem de özel top kulüpleri için sayısız saha iyileştirmesi, strateji geliştirici oyuncu özellikleri ve oyun modları ile iftihar ediyor. Hafif kare hızı sorunlarına ve diğer küçük şikayetlere rağmen, Super Mega Baseball 3, serinin bugüne kadarki en iyi oyunu ve olağanüstü bir Steam oyunudur.

Tekken 7

Tekken 7, kendinden önceki ana Tekken oyunları gibi, Mishima klanını, bazı insanları cehennem yumurtlamasına dönüştüren sihirli bir DNA biti olan Şeytan Geninden temizlemek için birbirlerini öldürmeye çalışan babaların ve oğulların hikayesidir. Mishima dramasının sonucu olarak lanse edilen Tekken 7, sırları açığa çıkarır ve uçurumları bırakır. Böylece aynı anda uzun süredir devam eden soruları yanıtlar ve hayran kitlesini yenilerini sormaya teşvik eder.

Neyse ki, harika gülünç hikaye, yeni Power Crush, Rage Arts ve Rage Drive saldırılarının yerleşik karışıma ustaca karıştığı çağdaş dövüş oyunlarında yer alan en iyi mekaniklerden bazıları tarafından destekleniyor.

 

Exit mobile version