2021’de Çıkacak En İyi PS5 Oyunları

PlayStation 5 2020 sona ermeden piyasaya sürüldü ancak bilindiği üzere oyun kütüphanesi şu an için oldukça kısıtlı: PS5 oyunlarını asıl olarak 2021’de oynamaya başlayacağız. Bu bağlamda 2021’in oldukça hareketli geçeceğini söyleyebiliriz zira eski klasiklerden modern efsanelere kadar pek çok PS5 oyunu yeni yılın ilk altı ayında bizimle olacak. Peki, 2021’de yayımlanacak en iyi PS5 oyunları hangileri? Aşağıda bu sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Insomniac tarafından yaratılan Ratchet & Clank serisi 2002 yılından bu yana devan ediyor ve her konsol nesli için en az bir adet oyun geliştiriliyor. Rift Apart, bu bağlamda PS4 için yayımlanan Into The Nexus’un devamı sayılıyor. PS5 tanıtım etkinliğinde yer verilen oyunlardan biri olan Rift Apart, 2021’in ikinci yarısında yayımlanacak ve bu kez “farklı gerçekliklerde” savaşmamızı sağlayacak. Burada etkileyici olan şey, tanıtım videosunda da gördüğümüz gibi bu farklı gerçekliklere açılan boyut kapılarının gerçek zamanlı çalışması: Yani herhangi bir yükleme ekranı görülmeden tüm oyun alanı birkaç saniye içinde değişebiliyor. Bu, elbette PS5’in yeni SSD depolaması sayesinde mümkün oluyor. PlayStation için geliştirilmiş en eğlenceli aksiyon/platform oyunlarından biri olan Ratchet & Clank serisinin yeni oyununun da en az öncekiler kadar keyifli olacağından eminiz.

Stray

Eğer Cyberpunk 2077’in bu alt kültürü yeterince yansıtamadığını düşünüyorsanız, Stray aradığınız oyun olabilir. Bu oyunda cyberpunk bir şehrin neon ışıklarıyla kaplı sokaklarında geçiyor ve Fransa merkezli BlueTwelve Studio tarafından geliştiriliyor. Ancak bu kez bir “sokak ninjasını” değil, bir sokak kedisini kontrol ediyoruz. Evet evet, bildiğiniz kedi. Yalnız, sokağa terk edilmiş ve ailesinden koparılmış bir kediyiz. Amacımız ise eve geri dönebilmek, ancak bunu yapmak için cyberpunk bir şehrin sokaklarında dolaşmak, “insanların” türlü problemlerine tanıklık etmek ve kadim bir gizemi çözmek zorundayız. B12 adında bir droid ile arkadaş da olabiliriz: O da bizim gibi şehirden kaçmak istiyor. Stray, 2021’in ilk yarısında yayımlanacak bir oyun ve bugüne dek oynadığınız en orijinal şey olabilir.

Balan Wonderworld

Bu oyunun adını daha önce duymamış olabilirsiniz ancak emin olun onu oynamak isteyeceksiniz. Balan Underworld, Yuji Naka ve Naoto Ohshima tarafından geliştirilen bir oyun. Bu iki isim Sonic the Hedgehog serisinin yaratıcıları ve uzun zamandan bu yana yeni bir seri yaratmak için bir araya gelmemişlerdi. Bu nedenle Balan Wonderworld için oldukça umutluyuz: Mart 2021’de yayımlanacak olan oyun, Alis Harikalar Diyarında benzeri bir fantezi evreninde geçiyor. Balan, “Wonderworld” (Harikalar Diyarı) olarak bilinen bu evrendeki maestro’nun ismi ve Leo Craig ile Emma Cole adındaki iki karakteri kontrol ediyoruz. Toplayabileceğimiz 80’den fazla kostüm var ve her biri karakterlerimize farklı güçler veriyor. Oyun 12 bölümden oluşacak ve oyundaki hikâyenin sonrasını anlatan bir roman da yayımlanacak.

Horizon: Forbidden West

Eğer Guerrilla Games tarafından geliştirilen Horizon: Zero Down oyununu sevdiyseniz, genişleme paketi olan Forbidden West’i 2021’nin ikinci yarısında oynamaya başlayabilirsiniz. Genişleme paketinde Aloy’un hikâyesine devam ediyoruz ve bu kez bulaştığı herkesi öldüren gizemli bir vebanın kaynağını bulmaya çalışıyoruz. İsminden de tahmin edilebileceği gibi, bu kez Batı eyaletlerine gidiyoruz: Oyun, kıyamet sonrası California, Utah ve Nevada’da geçiyor. Bir genişleme paketi olmasına rağmen orijinal oyunda daha büyük bir haritası var ve sualtı keşifleri adında yeni bir mekaniğe sahip: Göller, nehirler ve denizlerin altında da keşfedecek pek çok şey bizi bekliyor olacak. Ayrıca San Francisco ve Yosemite Valley’in kıyamet sonrası hallerine de tanıklık edebileceğiz. İlk oyunda olan her şeyin daha fazlasını sunan Forbidden West, 2021 yılının en iyi “kıyamet sonrası dünya” oyunu olabilir. Eğer Aloy ile oynamaktan hoşlandıysanız ve daha fazlasını istiyorsanız, Forbidden West aradığınız her şeyi fazlasıyla sunuyor.

God of War: Ragnarök

Ve geldik hepimizin beklediği oyuna: Efsanevi God of War serisinin yeni oyunu da 2021’de yayımlanacak ve yaz aylarında piyasaya sürülmesini bekliyoruz. 2018 yılındaki God of War’un sonunda Ragnarök’ün yakında gerçekleşeceğini öğrenmiştik ve yeni oyun da bunun üzerine kurulacak gibi görünüyor. Şu ana dek çok kısa bir trailer dışında oyun hakkında bir bilgi yayımlanmadı, ancak bu trailer’da Kratos ve Atreus’un teknesinin yan tarafında bazı rünler görülebiliyordu ve bunların çevirisi “Ragnarök yaklaşıyor” şeklindeydi. Bu nedenle oyunun adının God of War: Ragnarök olması bekleniyor ancak bunun doğrulanmadığını belirtelim: Santa Monica Studio, tamamen farklı bir isim kullanmayı da tercih edebilir. Golden Joystick ve Game Awards ödüllerinde “en çok beklenen oyun” seçilen God of War: Ragnarök, büyük ihtimalle Kuzey tanrılarının tek tek öldüğü bir dünyada geçecek ve elbette PS5’in tüm avantajlarını kullanacak. Özellikle grafik kalitesi bakımından gerçek bir devrim gerçekleştirmesi bekleniyor.

Tüm bu oyunlar hakkında daha fazla bilgiyi çevrimiçi olarak bulabilirsiniz ancak çevrimiçi olmanın beraberinde bazı güvenlik riskleri getirdiğini de unutmayın. Kendinizi güvende tutmak için şüpheli bağlantılara tıklamamalı, bir anti-virüs programı yüklemeli ve VPN kullanmalısınız. VPN kullanmak, internet trafiğiniz için şifreli bir tünel oluşturur ve ek bir güvenlik elde etmenizi sağlar. Hangi amaçla çevrimiçi olursanız olun, siber güvenliğinize dikkat etmeyi unutmayın.

Exit mobile version