2021 Yılının Yaban Hayatı Fotoğrafı Seçildi

2021 Yılının Yaban Hayatı Fotoğrafı seçildi. 50 bin eserin katıldığı yarışmayı Fransız sualtı fotoğrafçısı Laurent Ballesta kazandı. Gelin detaylara birlikte bakalım...

2021 yılı yaban hayatı fotoğrafı yarışmasının kazanan fotoğrafları, rekor sayıda başvurunun ardından yayınlandı. Londra’daki Doğa Tarihi Müzesi tarafından düzenlenen 57. yarışmada, 95 ülkeden 50.000 eser ödül için yarıştı. Fransız su altı fotoğrafçısı Laurent Ballesta, 2021 yılının yaban hayatı fotoğrafçısı seçildi.

2021 Yılının Yaban Hayatı Fotoğrafı İle İlgili Detaylar

Ballesta, temmuz dolunayı etrafında gerçekleşen yıllık yumurtlamayı yakalamak için arka arkaya beş yıl Fakarava lagününe gitti. Müzeden salı günü yapılan bir basın açıklamasında, kamuflaj orfozlarının aşırı avlanma tehdidi altındaki savunmasız bir tür olduğu belirtildi. Bu çiftleşme mevsimi kısacıktır. Dolunay altında sadece bir saat sürer. Dalgalar giderek azalır. On binlerce kamuflaj orfozı tek bir alanda toplanıyor. Su, sütlü bir yumurta ve sperm bulutu içinde kahverengi ve beyaz benekli cisimlerin güçlü bir kaleydoskopu haline gelir.

Doğa Tarihi Müzesi Yöneticisi Doug Gurr, basın açıklamasında; “COP15 ve COP26’da gerçekleşen hayati tartışmaların olduğu gezegen için çok önemli bir yılda; Laurent Ballesta’nın Yaratılışı; insanlığın gezegenimiz üzerindeki etkisini ele almazsak; kaybedeceğimiz şeylerin zorlayıcı bir hatırlatıcısıdır.” ifadelerine yer verdi.

Yazar, editör ve Jüri Başkanı Rosamund ‘Roz’ Kidman Cox, ‘Görüntü pek çok düzeyde çalışıyor. Şaşırtıcı, enerjik ve ilgi çekici ve başka bir dünya güzelliğine sahip. Aynı zamanda büyülü bir anı yakalar – gerçekten patlayıcı bir yaşam yaratımı – yumurtaların çıkışının kuyruk ucunu bir an için sembolik bir soru işareti gibi asılı bırakır.’

İşte Yarışmada Diğer Ödülü Kazananlar

10 yaşındaki Hintli fotoğrafçı Vidyun R. Hebbar da “yılın genç yaban hayatı fotoğrafçısı” ödülüne layık oldu. 11-14 yaş kategorisinin kazananı İspanyol Andrés Luis Dominguez Blanco oldu. Kuveytli fotoğrafçı Majed Ali’nin yağmur duşunun keyfini çıkaran 40 yaşındaki “Kibande” isimli bir dağ gorili fotoğrafı portre fotoğrafçılığı kategorisinin kazananı oldu. Amerikalı fotoğrafçı Jennifer Hayes tarafından foklar için doğum platformu olarak kullanılan; kırık deniz buzu resmi yer aldı.

Kazananlar toplam 19 kategoride açıklandı. Bu yıl “Sulak Alanlar”, “Okyanuslar” ve “Doğal Sanat” olmak üzere üç yeni kategori geldi. Ayrıca yarışmadan toplam 100 resim Doğa Tarihi Müzesi’nde Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafı sergisinde yer alacak. Bu arada 2022 Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı yarışması 18 Ekim’de başlıyor.

Exit mobile version