2021 Okyanus Fotoğrafları Yarışması Kazananları Belli Oldu

Su altı yaşamın ve çevrenin önemine dikkat çekmek amacıyla Oceanographic (Okyanus Bilimi) dergisi tarafından düzenlenen yarışmanın kazananları belli oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Okyanus Fotoğrafları Yarışması 2021 yılı kazananları belli oldu. Okyanuslar, güzel gezegenimiz Dünya’nın %70’inden fazlasını kaplar. Uçsuz bucaksız sularının çoğu bilim adamları, maceracılar ve fotoğrafçılar tarafından keşfedilmemiş durumda. Ayrıca hala görülecek çok şey var. Neyse ki, ilgimizi çekecek ve deniz yaşamının görünmeyen manzaralarını yakalayacak okyanus fotoğrafçıları var.

2. yılı olan Okyanus Fotoğrafçılığı Ödülleri; dünyanın en iyi profesyonel ve amatör fotoğrafçılarının hünerli merceklerinden; okyanuslarımızın birçok köşesini ve karşı karşıya kaldıkları çevresel tehlikeleri göstermeyi amaçlıyor. Yakın zamanda yayınlanan yarışmada, Yılın Macera Fotoğrafçısı ve Yılın Genç Fotoğrafçısı da dahil olmak üzere birçok ödülün kazananları açıklandı.

2021 Okyanus Fotoğrafları Yarışması Önemi

Oceanographic Magazine tarafından SeaLegacy ile ortaklaşa oluşturulan yarışma, “en çok ihtiyacımız olduğunda değişime ilham vermeyi” amaçlıyor. Okyanuslar tehdit altında, ancak yarışma, sihrini geniş bir kitleye göstermeyi amaçlıyor. Ayrıca sularımızı korumamız gerektiğini vurguluyor. Yarışma, dünyaya “Bilmesek de hepimiz okyanus canlılarıyız” diye hatıarlatma yapıyor.

İşte Yarışmayı Kazanan Fotoğraf

Fotoğrafçı Aimee Jan, camdan bir balık sürüsüyle çevrili yeşil bir deniz kaplumbağası görüntüsüyle, gıpta edilen en büyük ödülü ve 2021 Yılın Okyanus Fotoğrafçısı unvanını eld etti. Aimee Jan, “Meslektaşlarımdan biri bana yaklaşık 10 metre aşağıda bir cam balık okulunda bir çıkıntının altında bir kaplumbağa olduğunu söylediğinde şnorkelle yüzüyordum. Bakmak için daldığımda, balıklar kaplumbağanın etrafında mükemmel bir şekilde ayrıldı. Ona dedim ki: ‘Sanırım az önce en iyi fotoğrafımı çektim'” dedi.

Ayrıca yarışmada ikinci Henley Spiers, üçüncü ise Matty Smith oldu. Kolektif fotoğraf kategorisi birincisi Galice Hoarau oldu. Genç okyanus fotoğrafçısı kategorisi birincisi Hannah Le Leu oldu.

Türk Yarışmacı Kerim Sabuncuoğlu Koruma Kategorisinde Birinci Oldu

Oceanographic (Okyanus Bilimi) Dergisi’nin kazananları açıkladığı yarışmada Türkiye’nin tanınmış sualtı fotoğrafçılarından Kerim Sabuncuoğlu’nun Bodrum’da çektiği fotoğraf, yarışmada büyük başarı elde etti. Olta ve misinaya sarılarak yaşamını yitiren bir müren balığını görüntüleyen sanatçı, “Sessiz Çığlık” ismini verdiği eseriyle koruma kategorisinin birincisi oldu.

İşte Yarışmada Farklı Kategorilerde Ödül Alan Fotoğraflar

2021’in en çarpıcı fotoğraflarıyla kazananları ve finalistleri keşfetmek için aşağı kaydırın.

Hannah Le Leu, Yılın Genç Fotoğrafçısı Ödülü

Martin Broen, Yılın Keşif Fotoğrafçısı Ödülü

Ben Thouard, Yılın Macera Fotoğrafçısı Ödülü

Stefan Christmann, Kolektif Portföy Ödülü

Matty Smith, Yılın Okyanus Fotoğrafçısı 3. Ödülü

Alex Kydd, Kolektif Portföy Ödülü Üçüncülüğü

Galice Hoarau, Kolektif Portföy Ödülü Adayı

 

Exit mobile version