2020 Yılı İnternet Tüketimi Verileri Ortaya Çıktı

Nokia ağ istihbarat raporu detaylarına bakıldığında, 2020 yılı internet tüketimi verileri ortaya çıkıyor. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Pandemi süreci içerisinde yaşanan birçok etken internet trafiğini etkiledi. Nokia raporlarına bakılırsa trafik büyümesi dünya genelinde %30 ila %50 civarında oynadı diyebiliriz. Böylece hem internet kullanımı hem de internet ile bağlantılı yapılan işlemlerde artış görüldü. Hem tüketim hem de üretim alanında internet kullanımının giderek yaygınlaştığı görülüyor.

ABD ve Avrupa kaynaklı kullanıcılardan alınan veriler değerlendirildiğinde, internet kullanımının beklenmeyen bir şekilde tavan yaptığı görülüyor. Hem internete dahil olan kişi sayısı hem de kullanılan internet ciddi ölçüde yüksek. Elbette bunun öncelikli nedeni insanların evlere kapanması.

2020 yılı internet tüketimi nereye doğru yöneldi

Yapılan araştırmalarda internet trafiğinin VPN kaynaklı olarak arttığı görülüyor. İnternet servis sağlayıcıları tarafından da kabul edilen bu talep, bir yandan adeta şov yapılmasının önünü açtı. Nokia tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte böyle bir krize her zaman hazır oldukları mesajı verildi.

internet tüketimi verileri
Keenetic’den premium internet

Nokia cihazları üzerinden internete girmek isteyenler veya bu şirketin internet hizmetlerinden yararlanmaya çalışanlar genellikle sorun yaşamadı. En azından Nokia tarafından bildirilen ifade bu yönde.

Yapılan etkin internet çalışmaları ile birlikte ağ bağlantısı konusunda ne tür değişimlerin yapılacağı önceden belirlendi. Tüm bunlara ek olarak ekstra kapasiteler oluşturuldu. Sizce Nokia bu süreci iyi yönetebildi mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version