2020 Ekim ayının en çok indirilen uygulamaları

Dünyada mobil uygulamalarının indirilme sayılarını düzenli olarak açıklayan web sitesi Sensor Tower, 2020 Ekim ayında dünyada en çok indirilen uygulamaları açıkladı. Bu raporlara göre Çin yapımı uygulama TikTok ilk sırada yer alıyor.

TikTok, Ekim 2020’de 66 milyona yakın yükleme ile dünya çapında en çok indirilen oyun dışı uygulama oldu. Bu, Ekim 2019’a göre yüzde 9,5’lik bir artışı temsil ediyor. Bu dönemde uygulamanın en çok yüklendiği ülkeler yüzde 12 ile Douyin’den Çin’den geliyor. Toplam indirmelerinin yüzde 10’u Brezilya’dan. Ekim 2020 indirmelerine göre dünya çapında oyun dışı uygulamaların en iyi 10 sıralamasını aşağıda görebilirsiniz.

WHATSAPP’A TATİL MODU ÖZELLİĞİ

WHATSAPP İKİNCİ SIRADA

WhatsApp, 57 milyondan fazla yüklemeyle geçen ay dünya çapında en çok yüklenen ikinci uygulama oldu. Whatsapp yüklemelerinin en fazla olduğu ülkeler yüzde 30 ile Hindistan, yüzde 10 ile Nijerya izledi. Facebook, Instagram ve ZOOM, ay boyunca dünya çapında en çok yüklenmiş ilk beş uygulama olarak görüldü.

Dünyada en çok indirilen uygulamalar sıralamasının geçen ayki durumu aşağıda yer alıyor.

2020 KASIM AYINDA EN ÇOK GELİR ELDE EDEN UYGULAMALAR

Sensor Tower’dan gelen en son verilere göre TikTok, dünya çapında en çok hasılat yapan uygulama olmaya devam ediyor. Viral kısa video uygulaması Ekim ayında 115 milyon doların üzerinde gelir elde etti. TikTok, Eylül ayında da en çok hasılat yapan uygulama oldu. Çin yapımı uygulama son çeyrekte dünya çapında en çok indirilen uygulama oldu.

TİKTOK’UN GELİRLERİNDE İLK 3’TE TÜRKİYE VAR

TikTok’un geliri, geçen yıl Ekim ayında ürettiğine kıyasla 6,2 kat arttı. TikTok’un gelirinin en büyük katkısı, uygulamanın ‘Douyin’ olarak bilindiği kendi sahası Çin’dir. Uygulamanın toplam gelir payının yaklaşık %86’sı Çin’deki kullanıcılarından geliyor. Bunu ABD’deki kullanıcılardan %8 ve Türkiye’de %2 gelir izliyor.

2020 EKİM AYINDA EN ÇOK HASILAT YAPAN UYGULAMALAR

TikTok, Apple’ın App Store’u gelir açısından zirvede yer aldı. Ancak yine de Google Play Store’da ilk 10 listesinde yer almıyor. Google One, Play Store’da en çok hasılat yapan uygulamalar arasında en üst sırada yer alır. Bunu Piccoma, Disney +, Bigo Live ve Tinder izliyor. TikTok, Eylül ayında da Play Store’un ilk 10 listesine girmedi ancak en çok indirilen Android uygulaması oldu.

YOUTUBE EN ÇOK KAZANANLARDA 2. SIRADA

Geçen ay 94 milyon doların üzerinde gelir elde eden YouTube, küresel olarak ikinci sırayı aldı. YouTube’un en çok harcama yapanları, toplam gelir payının yaklaşık % 56’sını karşılayan ABD’dedir. Onu %11 ile Japonya izlemektedir. Tinder ayrıca Ekim ayı için hala en çok kazanan üçüncü uygulama. Aynı durum Match Group’un son kazanç raporunda da yankılandı. Şirket, Tinder’in 3. çeyrekte yaklaşık 400.000 abone eklediğini ve toplamı 6,6 milyona çıkardığını söyledi. Tinder ayrıca doğrudan satışları yıldan yıla % 15 artırdı.

Exit mobile version