2019 Model iPhone’lar hakkında beklentiler ve tahminler

2019 iphone beklentileri

2019 Model iPhone’lar için daha şimdiden pek çok iddia ortaya atıldı. Meşhur Apple analisti Ming-Chi Kuo’da kullanıcılarla, gelecek 2019 yılı modelleri için beklentilerini ve tahminlerini paylaştı.

Önümüzdeki yıl tanıtılacak olan amiral gemisi iPhone’ların, geliştirilmiş özelliklerle beraber yeni bir tasarımla gelmesi gündemde. Apple’ ın belli bir süredir mobil cihazlarına entegre olmuş olan 3D touch özelliğinin, 2019 yılı modellerinde bulunmayacağı söyleniyor. Apple en son çıkardığı iPhone XR modelinde de bu özelliği uzun süreden sonra ilk kez kaldırmış oldu.

2019 yılı iPhone’larda her biri 12 megapiksel olan 3 kamera kullanılması düşünülüyor. Bu da bizlere, yeni modellerin daha gelişmiş fotoğraf çekme ve yüksek zoom özellikleriyle geleceğini kanıtlar nitelikte.

Economic Daily News’ün verilerine göre 2019 yılı iPhone modellerinin arka kameralarında çok daha yüksek bir teknoloji barınacak. Bu teknolojinin, şu an hali hazırda iPhone X’ lerde kullanılan True Depth ön kameraların ayarında olması bekleniyor.

Yeni iPhone’larda kullanılması muhtemel olan objektifler, objelerin resimlerini çeşitli açılardan çekip bunları birleştirecek ve ortaya 3 boyutlu resimler çıkmasına olanak sağlayacak. Kameraların 3 boyutu algılama biçimi, iPhone X modelinde ki True Depth ön kameranın çalışma prensibiyle aynı olacak.

Apple’ ın, iOS 12’nin bir parçası olarak tanıttığı ARKit üzerindeki çalışmalarının da devam edeceği kesin gibi. ARKit’in yeni versiyonu geliştirilmiş yüz izleme ve 3 boyutlu objeleri belirleyebilme gibi yeniliklere sahip olacak. Aynı zamanda kullanıcılar, karşılarındaki insanlarla, yapay bir çevre üzerinde AR (sanal gerçeklik) oyunları oynayabilecekler.

Yeni Samsung Galaxy M10

OLED EKRANLARLA YOLA DEVAM

Apple, OLED ekranları şu an sadece en pahalı iPhone modellerinde kullanıyor. iPhone X ve yeni tanıtılan iPhone XS ve XS max OLED ekranlara sahipken yine yeni bir cihaz olan iPhone XR modelinde Liquid Retina LCD ekran tercih ediliyor. 2019 yılındaki gidişatında bu şekilde olması beklenebilir.

Yalnız, Güney Koreli bir haber kaynağı olan ETNews ün raporunda, Apple’ın 2019 yılı iPhone modellerinin planlamasına çoktan başladığı ve tanıtılması muhtemel üç yeni modelde de ekran tercihini OLED ekranlardan yana kullandığı belirtiliyor.

Öte yandan ünlü analist Ming-Chi Kuo’ ya göre ise bazı 2019 yılı iPhone modellerinde hala LCD ekranların tercih edilmesi muhtemel.

TASARIM BAŞTAN AŞAĞI YENİLENECEK

Apple radikal kararları ve yenilikçi fikirleriyle ünlenmiş bir marka. Tasarımlarında da yalınlık ve sadeliğe oldukça fazla önem veriyor. Her yeni çıkardığı cihazıyla beraber, global akıllı telefon tasarım dilini yeniden güncelliyor ve piyasaya yön veriyor.

iPhone X’le beraber gelen çentik 2018 yılının en önemli trendlerinden biri oldu. Pek çok uzakdoğulu firmanın da tasarımlarında bu detay benimsendi. Apple tekrar yeni bir furya başlatmış oldu ve yine arkasından gelen markalar tarafından taklit edildi. Sonuç olarakta, piyasada, çok fazla miktarda birbirine benzeyen telefonlar dolaşmaya başladı. Çentikli tasarım Apple ile meşhur oldu.

Yalnız edinilen bilgilere göre Apple bu akıma bir son verebilir ve 2019 yılında çıkaracağı modellerde bu detayı tamamen ortadan kaldırabilir.

Şirketin sahip olduğu bir patente göre Apple’ın yeni modellerinde, ekranlarının altına bir kamera ve bazı sensörler yerleştirilmesi muhtemel olarak gözüküyor. Bu da bize tamamen ekrandan ibaret cihazların tanıtılabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Yine Apple’ ın sahip olduğu bir patente göre şirket çeşitli renklerde, seramik gövdeye sahip cihazlar üretebilir. Böyle bir tasarım uygulandığı taktirde, gelecek iPhone modellerinin görünüşlerinin tamamen evrim geçirebileği düşünülebilir.

Malum Apple bu zamana kadar çeşitli iPhone modellerinde bazı değişik materyaller kullandı. Malzeme seçimlerinde genellikle alüminyum ve cam tercih edildi. iPhone 5c modelini hatırlarsak şayet, bizlere sadece bu telefonun kasasında plastik malzeme sunulmuştu. Seramik iPhone’lar üretildiği taktirde çok havalı bir görünüşe sahip olacakları kesin.

Exit mobile version