2017 yılında ülkelere göre en çok kullanılan akıllı telefon ekran boyutları

2017 yılında ülkelere göre en çok kullanılan akıllı telefon ekran boyutları belli oldu. Akıllı telefonlarımız artık hepimizin hayatının bir parçası oldu. çok sayıda kullanıcı için internete ulaştıkları yegâne cihaz haline gelen akıllı telefonlar, bilgisayarlara olan ihtiyacı azalttığı ya da ortadan kaldırdığı için gelişmekte olan ülkelerde ekran boyutunun gelişmişlere oranla çok daha büyük olduğu ortaya çıktı.


İlginizi Çekebilir: Çerçevesiz akıllı telefonlar


İŞTE 2017 YILINDA ÜLKELERE GÖRE EN ÇOK KULLANILAN AKILLI TELEFON EKRAN BOYUTLARI


(5,7 inç akıllı telefonların en çok kullanıldığı ülkeler. Soldan sağa: Malezya, Mısır, Rusya, ABD, Nijerya, Avustralya, İsveç, Kanada, Birleşik Krallık, İtalya.)

(5,5 inç akıllı telefonların en çok kullanıldığı ülkeler. Soldan sağa: Hindistan, Malezya, Nijerya, Mısır, ABD, Avustralya, Japonya, İsveç, Arjantin, İspanya.)

(4 inç akıllı telefonların en çok kullanıldığı ülkeler. Soldan sağa: Güney Afrika, Kanada, Birleşik Krallık, Kolombiya, Avustralya, Fransa, Japonya, Almanya, İsveç, ABD.)
Birkaç ülkeden toplanan verilere göre, Hindistan ve Malezya’da çok popüler olan 5,7 inçlik akıllı telefonlar toplam cihazların dörtte birini oluştururken; bir dörtte birini de 5,5 inçlik cihazlar oluşturuyor. Ayrıca dünya çapında 5 inç civarı akıllı telefonların en popüler boyutta oldukları görülmekle birlikte; şimdinin standartlarında ufacık diyebileceğimiz 4 inçlik akıllı telefonlar hala çok sayıda ülkede şaşırtıcı oranlarda kullanılıyor. Örneğin; 4 inçlik akıllı telefonlar ABD’de % 9’luk paya sahipken; Güney Afrika’da %16’lık büyük bir oranda kullanılıyor. Bu 4 inçlik akıllı telefonları hepsi tabii ki iPhone… Çünkü Android modeller uzun bir zaman önce 4 inçlik devri atlatarak 5 inç ve üzerine geçiş yaptı. Hatta Apple‘ın da  yeni akıllı telefonlarında ekran boyutlarını büyütmesiyle birlikte ekranlar için tek trendin yukarı yönlü olduğunu söylemek doğru olacaktır.

Exit mobile version