13 inç Mini Led ekranlı MacBook Air geliyor

Güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun 9to5Mac ve MacRumors tarafından görülen yeni bir yatırımcı notunda Mini Led ekranlı MacBook Air ile ilgili bazı bilgileri paylaşıldı. Apple, 2022’nin ortasında 13,3 inç Mini LED ekranlı bir MacBook Air’i duyurmayı planlıyor. Tahmin, Kuo’nun önceki raporlarıyla uyumludur. Ancak daha spesifik bir zaman dilimi sunar. Ayrıca, yeni Air, 14 ve 16 inç MacBook Pro’lardan biraz daha küçük ekrana sahip olacak.

Göz atmak isteyebilirsiniz: iPad Pro ve MacBook Air için mini LED ekran söylentisi

MACBOOK AIR MİNİ LED EKRANLA GELİYOR

Mini LED, daha iyi kontrast seviyeleri ve gelişmiş dinamik aralık gibi OLED’in bazı avantajlarını yanma riski olmadan sunmak üzere tasarlanmış nispeten yeni bir görüntüleme teknolojisidir. Apple ilk çıkışını bu yılki 12.9 inç iPad Pro’da yaptı. Kuo daha önce 27 inç iMac Pro, 14.1 inç MacBook Pro, 16 inç MacBook Pro, 10.2 iPad ve 7.9 inç iPad Mini dahil olmak üzere yeni ekranlara geçiş yapması planlanan yaklaşık yarım düzine Apple cihazı listelemişti. Kuo’ya göre Apple, kendi silikonunu kullanmanın getirdiği maliyet tasarrufları nedeniyle daha kaliteli ekranları dahil edebiliyor.

Yeni ekran teknolojisinin yanı sıra; yakında çıkacak olan MacBook Air’in MagSafe şarj, daha ince ve daha hafif bir tasarım ile geleceği ifade edildi. Ayrıca iki adet USB 4 bağlantı noktasına sahip olacağı bildiriliyor. Bloomberg daha önce yeni Air’in bu yılki M1 işlemcisinin “doğrudan halefi” tarafından destekleneceğini bildirmişti. Yeni çipin aynı sayıda CPU çekirdeği içerdiği ortaya çıktı. Ayrıca daha yüksek hızlarda çalıştığı ve daha fazla GPU çekirdeği içerdiği söyleniyor. Mevcut M1 işlemcisi yedi veya sekiz GPU çekirdeğiyle sunulurken; yeni modelin dokuz veya 10 tane içereceği ifade ediliyor.

Yeni MacBook Air’in, bu yılın üçüncü çeyreğinde gelmesi nedeniyle yenilenen MacBook Pro’ları izlemesi muhtemel. Dizüstü bilgisayarların 14 veya 16 inç ekranlarla yeni, daha kare bir tasarıma sahip olacağı bildiriliyor. MagSafe şarj, HDMI bağlantı noktaları ve SD kart yuvalarının da dahil olduğu söyleniyor. MacBook Pro’nun çok alay edilen OLED dokunmatik çubuğu da sonunda bu modellerle birlikte gelir.

Exit mobile version