0xc0000142 Hatası Nedir, Nasıl Çözülür?

0xc0000142 hatası nedir, neden olur, çözümü nedir? Bu sorulardan yola çıkarak sizlere detaylı bir yazı hazırladık.

0xc0000142 hatası ne anlama geliyor, çözümü nedir? Bu soruların cevabını araştırıyorsanız doğru yere geldiniz. Bu hata ile herhangi bir Windows sürümünde karşılaşabilirsiniz. Bu sürüm Windows 11, 10, 8, 8.1 ya da 7 olabilir. Sizin gibi birçok Windows kullanıcısı, bu hata kodunu aldığında nasıl çözüleceğini araştırmaya başlıyor.

Bu yazının sonuna geldiğinizde hata kodunun ne anlama geldiği de dahil olmak üzere bütün sorularınıza cevap bulmuş olacaksınız.

0xc0000142 Hatası Nedir, Neden Ortaya Çıkar?

Bu hata, uygulamanın hasarlı olduğu ve çalıştırılamadığı anlamına gelir. Genellikle Windows ile yerleşik olarak gelen ya da sonradan yüklediğiniz uygulamaları açmaya çalışırken ortaya çıkar.

Hatanın arkasında çoğunlukla uygulamanın kullandığı dosyaların bozulması vardır. Bu dosyalar, uygulamanın çalışması için gereklidir. Herhangi bir şekilde zarar görürse uygulama da çalışamaz hâle gelir.

0xc0000142 Hatası İçin Çözüm Yolları

0xc0000142 Hatası İçin Çözüm Yolları

1. Uygulamayı Yönetici Olarak Çalıştırma

Başlangıç olarak uygulamanın bilgisayarda değişiklik yapmasına izin verip vermediğinizi kontrol edin. Bunu yapmak için uygulamanın üzerine sağ tıklayın. “Özellikler” seçeneğine basın. “Uyumluluk” sekmesine gelin. “Bu programı yönetici olarak çalıştır” seçeneğini işaretleyin. “Uygula” ve “Tamam” butonlarına sırasıyla basıp pencereyi kapatın.

2. LoadAppInit_DLLs Değerini 0 Yapma

3. Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleme

Hata ile karşılaşan kullanıcıların geri bildirimine göre ekran kartı sürücülerini güncellemek, hatanın ortadan kalkmasını sağlayabiliyor. Driver güncellemek ile uğraşmak istemiyorsanız driver güncelleme programlarını kullanabilirsiniz.

4. Virüsten Koruma Yazılımlarını Devre Dışı Bırakma

Bazı virüsten koruma programları, sizi güvende tutmaya çalışırken güvenli programların da doğru çalışmamasına neden olabilir. Bu yazılımları geçici bir süreliğine kapatıp sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin.

5. SFC Taraması Yapma

Exit mobile version